Commons Fest 2015

Ξεκινά από απόψε στις 5μμ το τριήμερο του Φεστιβάλ των Κοινών 2015, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Στο 3ο Φεστιβάλ των Κοινών θα παρουσιαστούν οι πρακτικές, οι εμπειρίες και τα τεχνήματα των  κοινοτήτων και θα συζητηθεί η επέκταση των Κοινών σαν ένα βιώσιμο υπόδειγμα κάλυψης των ανθρώπινων αναγκών. Θα ανιχνευθούν οι συνέργειες και θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της δικτύωσης και της συμπόρευσης ανάμεσα στις κοινότητες, τα κοινωνικά κινήματα και τους αναδυόμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των Κοινών.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από 40 ομιλίες από επιστήμονες, ακτιβιστές και εκπροσώπους κινημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ανοικτού λογισμικού, της ανοικτής και συμμετοχικής γνώσης, της φυσικής δόμησης, των αστικών κοινών χώρων, και  πρωτοβουλιών που υιοθετούν πρακτικές ομότιμης παραγωγήςαυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης, όπως το Πελίτι, η ΒΙΟΜΕ, η Κίνηση 136  για το νερό, τα κοινωνικά ιατρεία Θεσσαλονίκης και Ελληνικού, και το hackerspace.gr.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Στο CommonsFest 2015 θα μιλήσουν ο ιδρυτής του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού Richard Stallman, και οι οικονομολόγοι  Massimo De Angelis και Pat Conaty.

Επιπλέον θα φιλοξενηθούν 12 εργαστήρια και συζητήσεις γύρω από εξειδικευμένα ζητήματα όπως η ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, η νομισματική μεταρρύθμιση, οι πρακτικές αστικών Κοινών και ο ρόλος των γυναικών στα Κοινά.

Τελος, στο φεστιβαλ θα λειτουργεί έκθεση με τεχνήματα κοινοτήτων ανοικτού σχεδιασμού που βασίζονται στο ελεύθερο λογισμικό και την ανοικτή γνώση.

Το φεστιβάλ κλείνει καθημερινά με  ζωντανή μουσική, χιπχοπ, rock, δημοτικά και ρεμπέτικα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο