Στα χέρια των Ισραηλινών το πλοίο “Μαριάν” του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ

b2ap3_thumbnail_end.jpg

 

Το πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ  “Μαριάν”, με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται στα χέρια του ισραηλινού ναυτικού. Ακτιβιστές λένε ότι   ισραηλινός στρατός σταμάτησε τη Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Freedom Flotilla Coalition στο FB:”Χάσαμε επαφή με τη Μαριάν στις 22.57 (UTC). Το σημείο ήταν 31º43′ N, 32º33′ E, περίπου 105νμ από τον προορισμό της στη Γάζα. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν στο πλοίο και το κατέλαβαν”.

Ο Πέτρος Στεργίου, ένας από τους εκπρόσωπους του  στολίσκου, είπε στο Al Jazeera ότι οι διοργανωτές έχασαν επαφή με τη Μαριάν γύρω στις δύο τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας, όταν πλησίαζαν τρία ισραηλινά στρατιωτικά σκάφη.

“Αυτό που μάθαμε είναι ότι το ισραηλινό ναυτικό επιτέθηκε στη Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας”, δήλωσε ο Στεργίου.

“Μας είπαν ότι διέκριναν τρία στρατιωτικά σκάφη να τους πλησιάζουν.

“Για άλλη μια φορά, η ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός της ενήργησε ως κρατικοί πειρατές  και επιτέθηκαν σε πλοίο μας που έπλεε σε διεθνή ύδατα.”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Πίτερ Λέρνερ, δήλωσε ότι η κατάληψη του πλοίου ήταν «χωρίς επεισόδια» και ότι το πλοΐο  οδηγείται στο λιμάνι του Ασντότ στο νότιο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επαίνεσε το ισραηλινό ναυτικό για τη σύλληψη των επιβατών στο πλοίο.

“Αυτός ο στολίσκος δεν είναι παρά μια επίδειξη υποκρισίας και ψεμάτων που βοηθά μόνο την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και αγνοεί όλα τα προβλήματα στην περιοχή μας”, είπε ο Νετανιάχου.

Πηγή: Al Jazeera

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο