Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι τρανσέξουαλ κρατούμενες στη φυλακή Μαλτέπε της Τουρκίας

Αναδημοσίευση από jinha.com.tr (Μετάφραση-BlackCat)

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ- Οι πέντε τρανσέξουαλ γυναίκες με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν και τη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στη φυλακή Μαλτέπε στην Ισταμπούλ και καταγγέλλουν τη φυλάκιση των τρανσέξουαλ στην απομόνωση, όπου παραμένουν αποκλεισμένες από το γενικό πληθυσμό των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής 21 ΛΟΑΤ κρατουμένων από μια πτέρυγα της φυλακής σε άλλη, οι τρανσέξουαλ κρατούμενες που δεν ήταν πολίτες της χώρες χωρίστηκαν και απομονώθηκαν από τα υπόλοιπα άτομα. Σε ένα γράμμα από τη φυλακή Μαλτέπε, οι πέντε γυναίκες τρανσέξουαλ έγραψαν: ”Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσά μας. Ικανοποιούμε τις ανάγκες μας στο όνομα της αλληλεγγύης. Όμως ο διαχωρισμός μας σταματάει από αυτό”.

Οι πέντε τρανσέξουαλ γυναίκες- μια με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν και τέσσερις από τη Βραζιλία- έγραψαν πως τα βασικά αιτηματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί και σκοπεύουν να κάνουν απεργία πείνας μέχρι να μεταφερθούν στο γενικό πληθυσμό γυναικών. Οι κρατούμενες έχουν περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με άλλες ΛΟΑΤ κρατούμενες που τις στήριζαν μέσα στη φυλακή.

”Είμαστε τα θύματα εδώ. Οι Τούρκοι ομοφυλόφιλοι κρατούμενοι μας έδιναν υλικό και ηθική στήριξη” έγραψαν οι γυναίκες. Οι γυναίκες ανέφεραν πως οι πρεσβείες τους δεν βοήθησαν και κάλεσαν τα δικαστήρια να συμπεριλάβουν μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εργάζονται πάνω σε αυτά τα θέματα, παρα να βγάζουν ομόφωνες αποφάσεις εκ-μέρους των κρατουμένων.

Μια από τις κρατούμενες σε απεργία πείνας, η Ραφαέλ Άλβες ντε Σούζα, βρίσκεται ήδη σε κακή κατάσταση.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο