Πολίτες του Αμβούργου καλωσορίζουν πρόσφυγες γιορτάζοντας

b2ap3_thumbnail_1_20150829-162845_1.jpg

 

Η πρωτοβουλία μιας γειτονιάς, που ονομάστηκε Πρόσφυγες καλωσήρθατε – Karoviertel, διοργάνωσε γεύμα και γιορτή για να καλωσορίσει τους πρόσφυγες στην κοινότητα του Αμβούργου, στη Γερμανία.

Πολίτες του Αμβούργου έφεραν τρόφιμα και ποτά για να γιορτάσουν την άφιξη αυτών που, ελπίζουν να είναι, οι νέοι συμπολίτες τους.

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες από τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και άλλες χώρες συμμετείχαν στον εορτασμό. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στη Γερμανία πριν από δυο εβδομάδες και ζουν σε εκθεσιακούς χώρους στο Αμβούργο.

Η πρώτη εμπειρία της Γερμανίας και των Γερμανών, για αυτούς τους πρόσφυγες, ήταν άνθρωποι που τους υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες, ελπίζοντας ότι θα έρθουν κι άλλοι.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την διοργάνωση της γιορτής αφού όλα έγιναν από τους ανθρώπους της κοινότητας που ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους με αυτούς που έχουν χάσει τα σπίτια και τους αγαπημένους τους σε πολέμους. Κάποιοι έφεραν σαλάτα και ψωμί, άλλοι κρέατα, γλυκά ή φρούτα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ένας από τους πρόσφυγες ρώτησε αν μπορεί να συνδέσει το smartphone του στα ηχεία. Σύντομα, οι πρώτοι ρυθμοί αραβικής μουσικής ήρθαν, και οι ντόπιοι παρακολούθησαν μια πραγματική επίδειξη από χορούς της Μέσης Ανατολής.

 

Η Σερβία επιτρέπει στους πρόσφυγες να περάσουν

Μετά από δύο ημέρες προσπάθειας να ελέγξει το πέρασμα των προσφύγων, η κυβέρνηση αποφάσισε να τους αφήσει να περάσουν στη Σερβία. Σχεδόν όλες οι εταιρείες λεωφορείων είχαν προσληφθεί για να μεταφέρουν αρκετούς χιλιάδες πρόσφυγες από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Στη σερβική πλευρά της συνοριακής αστυνομίας δημιουργήθηκε μια νέα κατασκήνωση στην οποία θα παραμείνουν μέχρι να προχωρήσουν σε χώρες της ΕΕ.

Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα για 72 ώρες, η οποία είναι αρκετή για να περάσουν. Εάν δεν εγκαταλείψουν τη Σερβία πριν από τη λήξη εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να υποβάλουν έκθεση σε ένα από τα κέντρα υποδοχής.

Ο Σέρβος υπουργός άμυνας Μπρατιδσλάβ Γκασίκ, ζήτησε βοήθεια από τους πολίτες και τις οργανώσεις δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερο φαγητό και νερό, διότι οι αριθμοί αυξάνονται. Δήλωσε ότι περισσότεροι από 5000 πέρασαν τα σύνορα σήμερα και ότι αναμένονται παρόμοιοι αριθμοί ανθρώπων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εικόνες από το  πάρτι καλωσορίσματος στο Αμβούργο:

b2ap3_thumbnail_2_20150829-163054_1.jpg

b2ap3_thumbnail_3_20150829-163106_1.jpg

b2ap3_thumbnail_4_20150829-163118_1.jpg

revolution-news

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο