Demirtaş του ΗDP:«Το τουρκικό κράτος έχει γίνει μαφία και κατά συρροή δολόφονος»

10 Οκτωβρίου 2015

ANF ​​- Κωνσταντινούπολη

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη,πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα στον απόηχο της σφαγής των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλωσουν για την ειρήνη, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Selahattin Demirtaş δήλωσε, ότι η βομβιστική επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, που λάμβαναν χώρα συζητήσεις για την επικείμενη κατάπαυση του πυρός.

Ο Demirtaş δήλωσε: “Είμαστε αντιμέτωποι με μια καθεστωτική νοοτροπία, που έχει γίνει πλέον μαφία και κατά συρροή δολοφόνος .”

«Κινητοποιήσαν τα ΜΑΤ αντί τα ασθενοφόρα»

Επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή των εκρήξεων με δακρυγόνα, αμέσως μετά το περιστατικό και παρεμπόδιζαν την πρόσβαση των ασθενοφόρων, ο Demirtaş ανέφερε, ότι δεν ήταν τα ασθενοφόρα, αλλά τα ΜΑΤ που κινητοποιήθηκαν μετά τη σφαγή στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας. “Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών. Και τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού θα πουν μπροστά στα πρόσωπά μας : «διατηρήστε την κοινή λογική σας», ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάτω από τις εντολές τους, επιτέθηκαν στους τραυματίες. Τι είδους κυβέρνηση έχει γίνει αυτή, όταν οι αστυνομικές της δύναμεις εκτοξεύουν δακρυγόνα στους ανθρώπους, όπως ακριβώς και στο Ντιγιαρμπακίρ;

Δεν ξέρω τι είδους βόμβα προκάλεσε αυτή τη σφαγή, αλλά ήταν σίγουρα μοχθηρή. Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική βόμβα χρησιμοποιήθηκε εδώ για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν υψηλότερο αριθμό θυμάτων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Suruç και του Diyarbakır. Δεν θα αποκαλυφθούν οι δυνάμεις ουτε πίσω από αυτή τη σφαγή, επειδή υπάρχει ρητή δύναμη πίσω από αυτές, όπως ακριβώς και στο Ντιγιαρμπακίρ και στη Suruç “

«Το κράτος έγινε μαφία και κατά συρροή δολοφόνος»

Ο Demirtaş ρώτησε: «Είναι δυνατόν ένα κράτος, του οποίου οι μυστικές υπηρεσίες είναι τόσο ισχυρές, να μην έχει καμία πληροφορία για το περιστατικό ;» Και συνέχισε : «Υπάρχει μια δεινή κατάσταση υπό αμφισβήτηση. Είμαστε αντιμέτωποι με μια καθεστωτική νοοτροπία που έχει μετατραπεί σε μαφία και κατά συρροή δολοφόνος, που θέλει να θέσει την κοινωνία σε αιχμαλωσία. Θα υπερνικησουμε αυτές τις μέρες με την αντίσταση εκείνων που δεν παραδίδονται στις διώξεις. Ωστόσο, θα φέρουμε τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης εντός του πεδίου της εφαρμογής του νόμου. Δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα γεγονότα, να μείνουν στην ιστορία ως μια απλή σκληρότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η νοοτροπία δεν θα διαρκέσει για πάντα.»

b2ap3_thumbnail_ankara-explosion.jpg

«Ακυρώσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα παντού»

Ο συμπρόεδρος του HDP δήλωσε, ότι το κόμμα τους έχει ακυρώσει το προεκλογικό πρόγραμμά του παντού, διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν μόλις σκοτωθει. Είπε ότι θα ασχοληθούν με τα θύματα και θα κάνουν γνωστό παντού, ότι θα αντιστέκονται σ ‘αυτές τις επιθέσεις. «Η ελευθερία και η ειρήνη είναι πολύ πιο σημαντική από τις εκλογές», πρόσθεσε.

Δημοσιεύθηκε στο Βόρειο Κουρδιστάν

(πηγή: http://kurdishquestion.com/index.php/kurdistan/north-kurdistan/hdp-demirtas-the-turkish-state-has-become-mafia-serial-killer.html)
(μετάφραση: Σύλβια)

 
 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο