Φυλακές Κορυδαλλού : Έναρξη κινητοποιήσεων στις φυλακές από σήμερα 25/10

Αναδημοσίευση από mpalothia

Από σήμερα 25/10 εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάμε μια αγωνιστική κινητοποίηση θέτοντας ως στόχο μια σειρά αιτημάτων τα οποία αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις των αγώνων των κρατουμένων και του κινήματος αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα αναδεικνύουμε και ορισμένα νομικά εκτρώματα όπως η αθροιστική έκτιση ποινής που πέρασε στα ψιλά γράμματα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι τις περισσότερες φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Έχοντας ως αρχική μας επιδίωξη την γνωστοποίηση των αιτημάτων μας αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας για μεσημεριανό κλείδωμα και καταμέτρηση.

Ακολουθούν τα αιτήματα της κινητοποίησης:

Αιτήματα:

Α) Συνθήκες κράτησης:

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους κρατούμενους.Να υπάρχουν μόνιμες βάρδιες γιατρών όλο το 24ωρο και φάρμακα ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως όλα τα περιστατικά χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές των κρατουμένων.
-Ζεστό νερό ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης αξιοπρεπής συνθήκη διαβίωσης και να μην αναγκάζονται οι κρατούμενοι να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό ακόμα και το χειμώνα.
-Βελτίωση της ποιότητας του φαγητού για να μπορούν όσοι κρατούμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τρέφονται με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Β) Θεσμικά ζητήματα:

Συζυγική συνεύρεση για τους κρατούμενους στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών χωρών καθώς σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία το μόνο πράγμα που σου στερεί η φυλακή είναι η ελευθερία σου.
Να καταργηθεί ο νόμος έκτρωμα για αθροιστική έκτιση της ποινής για οποιαδήποτε μορφή βίας εντός της φυλακής ή κατά τη διάρκεια της άδειας. Η αοριστία του νόμου και το εύρος των αδικημάτων που περιέχει είναι τέτοια ώστε οι κρατούμενοι θα αναγκάζονται να εκτίσουν δυσανάλογη ποινή σε σχέση με το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.
Να καταργηθούν οι εγγυήσεις σε ΜΚΟ ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποφυλάκιση κρατουμένων με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων κρατουμένων είναι φτωχοί μετανάστες που αδυνατούν να μαζέψουν τα λεφτά και έτσι εξακολουθούν να παραμένουν στη φυλακή.
Να τεθούν σε ισχύ τα προοδευτικά άρθρα του νέου σωφρονιστικού κώδικα που είχε κατατεθεί από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Ρουπακιώτη και παραμένει στα συρτάρια μέχρι σήμερα.
Να επισπευσθεί η διαδικασία των απελάσεων και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο καθεστώς των <<φιλοξενούμενων>> κρατουμένων το οποίο οδηγεί πολλούς μετανάστες να παραμένουν στη φυλακή αφού έχουν εκτίσει τη ποινή τους. Τεράστια ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση φέρει η Διεύθυνση Μεταγωγών και οι δικαστικές αρχές με πρόσχημα τη γραφειοκρατία ουσιαστικά καταργούν τον προκαθορισμένο χρόνο έκτισης ποινής.
Απαιτούμε η φόρων απώλυση στο 1/3 μικτής ποινής αντί των 3/5 που ισχύει σήμερα. άδεια στο 1/6 μικτής ποινής αντί του 1/5 <<σκαστής>> που ισχύει σήμερα. Ισόβια στα 10+8 αντί για 16+4 που ισχύει σήμερα.
Απαιτούμε τον περιορισμό της δικαστικής αυθαιρεσίας:
α) Με τη σαφή περιγραφή των τυπικών προϋποθέσεων για την παροχή αδειών και αναστολών και την κατάργηση των <<ουσιαστικών>> προϋποθέσεων που στη πραγματικότητα αποτελούν ένα πρόσχημα για την έκφραση της δικαστικής ασυδοσίας.
β) Να σταματήσει το ατελειώτο μέτρο των αλλεπάλληλων και προσχηματικών διώξεων και προφυλακίσεων, ένα σύγχρονο εκδικητικό τέχνασμα που επιτρέπει σε ορισμένους ακραίους, συντηρητικούς δικαστικούς-αστυνομικούς κύκλους να στερούν το δικαίωμα σε άδειες και αναστολές από κρατούμενους που έχουν στοχοποιήσει.
γ) Να θεσπιστεί πειθαρχικό όργανο που θα ελέγχει τους δικαστές και τους εισαγγελείς για άδικες και υπερβολικά αυστηρές αποφάσεις σε όλα τα στάδια: Από την προφυλάκιση και τα δικαστήρια μέχρι τις αιτήσεις αποφυλάκισης τις άδειες και τις αναστολές.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο