Φινλανδία – «Επειδή είσαι μαύρη!»

Δυστυχώς, το αυγό του φιδιού έχει αρχίσει να επωάζεται και στη Φινλανδία. Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου παραμένει ανοιχτή στην πολυπολιτισμικότητα, υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι της κοινωνίας που αισθάνεται πολύ άβολα όταν βλέπει μετανάστες ή πρόσφυγες να ζουν στη χώρα τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μία λευκή με χαρακτηριστική Φινλανδική προφορά, εξηγεί σε σπαστά αγγλικά σε μία γυναίκα ότι “δεν ήταν ρατσίστρια αλλά έγινε εξαιτίας αυτών που βλέπει”.

“Να έχεις λίγο σεβασμό, σε παρακαλώ” λέει αρχικά η γυναίκα με αγανακτισμένο ύφος και συνεχίζει: 

“Δεν είσαι άνθρωπος, στα δικά μου μάτια … Γιατί έρχονται όλοι εδώ;”

Το παραλήρημά της συνεχίζεται χωρίς ειρμό, ενώ όσο περισσότερο μιλά, τόσο εκτείθεται.

“Έχουμε βρει το μπελά μας εξαιτίας των μαύρων. Ναι, είναι η πραγματικότητα. Και να είσαι έτοιμη, αυτή η χώρα θα γίνει πολύ ρατσιστική, μία ημέρα. Επίσης εγώ, δεν ήμουνα πριν, αλλά έγινα ρατσίστρια.”

Αφού της κάνει ένα μίνι κήρυγμα για το ότι οι ξένοι δεν έχουν κανένα σεβασμό, την προτρέπει να ζει καλά στη Φινλανδία (χωρίς να εξηγεί πώς ακριβώς το εννοεί αυτό το καλά) και να μη δημιουργεί προβλήματα, ούτε να ζει από τα επιδόματα πρόνοιας.

Όταν στη συνέχεια του βίντεο η γυναίκα που βιντεοσκοπεί της λέει “Είμαι νοσοκόμα, εργάζομαι, γιατί μου επιτείθεσαι;” η λευκή Φινλανδέζα αποκαλύπτει τον πραγματικό εαυτό της και απαντά “Επειδή είσαι μαύρη!” χωρίς να διστάσει ούτε λεπτό. Το επαναλαμβάνει ενώ τονίζει σε αντίστοιξη ότι η ίδια είναι λευκή.

Δεν τολμά να πει ευθέως ότι θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο, αλλά είναι σαφές από το ύφος της ότι αυτό εννοεί σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Μέσα σε λίγες μέρες το βίντεο έχει πάνω από 180 χιλιάδες θεάσεις και πάνω από 2.600 shares στο fb.

 

Tällästä ei-valkoiset ihmiset joutuu kohtaamaan. Tän videon on kuvannu mun entinen luokkakaveri Milo Milly (joka on musta nainen ja työskentelee lähihoitajana vanhusten parissa) meinattuaan jäädä tän valkosen naisen auton alle aikasemmin. Salassa tietenkin, koska muuten tätä “dialogia” ei ois tapahtunu.Kysyin ja tätä videota saa ja PITÄÄ jakaa! Pliis, tehkää se.

Posted by Axu Demoni on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο