Η Wall Street ζητωκραυγάζει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Όπως έδειξαν οι αρχικές εκθέσεις των μετοχών  το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, η Wall Street αγαπάει τον πόλεμο.

Οι μετοχές των κορυφαίων κατασκευαστών όπλων της Αμερικής ανεβαίνουν, καθώς η Γαλλία και οι ΗΠΑ ανανένωσαν την αποφασιστικότητα τους να αποτελειώσουν το ISIS. Όπως έγραψε την Δευτέρα το πρωί ο δημοσιογράφος Aaron Cantu,  η Raytheon, η Northrop Grumman, η Lockheed Martin και η General Dynamics – 4 από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων στον κόσμο – ανέμεναν να έχουν μια μεγάλη μέρα στη Wall Street στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.
Εδώ είναι οι τιμές των μετοχών τους όπως παρουσιάστηκαν στις 24:05 της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου:

b2ap3_thumbnail_RTNbullish.png

b2ap3_thumbnail_gdbullish.png

b2ap3_thumbnail_LMTbullish.png

b2ap3_thumbnail_nocbullish.png

Οι κατασκευαστές όπλων έχουν ήδη δει τις μετοχές τους στη Wall Street σε πολύ υψηλά επίπεδα κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κύριοι κατασκευαστές όπλων, προμηθεύουν τις πρώτες ύλες για τις στρατιωτικές ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμα σε 7 κυρίως μουσουλμανικές χώρες – το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Πακιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία ,  ακόμη και τις Φιλιππίνες.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, οι μετοχές της Northrop Grumman σημείωσαν ρεκόρ, αφού τους δόδηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα συμβόλαιο αξίας 23 δισεκατομμύριων δολλαρίων για την κατασκευή νέων βομβαρδιστικών stealth, που θα κοστίσει 550 εκατομμύρια δολλάρια ανά τεμάχιο. Σύμφωνα με το CNN Money, το συμβόλαιο θα μπορούσε να αυξηθεί σε ποσοστό ως και 80 δισεκατομμύρια δολλάρια, ανάλογα με την επιτυχία του προγράμματος.

Και όπως η Daily Beast ανέφερε τον Αύγουστο, η επιχείρηση ανθεί τόσο για την Lockheed Martin όσο και για την General Dynamics. Η Lockheed κατασκευάζει τους πυραύλους Hellfire που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS, η General Dynamics και κάνει τα πυρομαχικά των τανξ, που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο εδάφους.

Το γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες απολαμβάνουν δισεκατομμύρια σε κρατικά συμβόλαια δεν είναι τυχαίο – οι ίδιες αυτές τέσσερις εταιρείες είναι μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες ειδικών συμφερόντων και από τους μεγαλύτερους χορηγούς πολιτικών εκστρατειών στην Ουάσιγκτον. Η “Opensecrets.org” αναφέρει, ότι η General Dynamics έχει δώσει 18.700.000 $ για δωρεές προς πολιτικές εκστρατείες από το 1990, και επένδυσε 137 εκατομμύρια δολάρια για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της στο Κογκρέσο από το 1998. Ξεκινώντας από το ίδιο χρονικό σημείο, η Raytheon έδωσε 20.200.000 $ σε πολιτικές εκστρατείες και 92 εκατομμύρια δολάρια για την εκπροσώπηση συμφερόντων της. Η Northrop Grumman συνεισέφερε 23,2 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικούς υποψηφίους και έδωσε 229 εκατομμύρια δολάρια για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της στο  Κογκρέσο. Η Lockheed Martin ηγείται το πακέτο των δωρεών σε πολιτικές εκστρατείες, αφού δώρισε 31.200.000 δολάρια σε πολιτικούς, και το κόστος για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της έφτασε τα 210.000.000 $.

(πηγή : http://usuncut.com/news/why-wall-street-is-cheering-after-paris-attacks/)
(μετάφραση Σύλβια)

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο