Ανακοίνωση για το κολαστήριο Κορυδαλλού από το Παρατηρητήριο Βιοψυχοκοινωνικών Δικαιωμάτων.

 Στηρίζουμε το αίτημα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας των κρατουμένων σήμερα μέχρι να μην υπάρχει κανένα κολαστήριο – ούτε μία αποθήκη Ανθρώπων αύριο.

Οι γιορτές δεν ισχύουν για όλους, πόσο μάλλον τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η υγεία. Σήμερα παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και κάθε μέρα καλούμε όλους να στηρίξουν το αίτημα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας των κρατουμένων σήμερα μέχρι να μην υπάρχει κανένα κολαστήριο – ούτε μία αποθήκη Ανθρώπων αύριο.

Στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, το επονομαζόμενο και ως κολαστήριο, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας αποτελούν τον χώρο “υγειονομικής” ταφής όλων των προσδιορισμένων ως παραβατικών ή μολυσματικών στοιχείων που θέτει εκτός νομιμότητας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Το νοσηλευτικό προσωπικό παλινδρομεί ανάμεσα στον όρκο του Ιπποκράτη περί ωφελείας και την ναζιστική εκδοχή της νοσηλείας στα στρατόπεδα θανάτου του Μέγκελε.

Τέλος, ο συνεχής  ιδεολογικός χειρισμός της κοινής γνώμης που ενοχοποιεί το θύμα (κρατούμενο) και αθωώνει τον θύτη (κοινωνία – σύστημα). Σίγουρα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, δολοφονίας, κοκ που χρειάζονται σωφρονισμό αλλά όχι εκδικητικότητα από την οργανωμένη κοινωνία, η γενικευμένη αδικία είναι που συχνά δημιουργεί παραβατικές συμπεριφορές.

Σε έναν κόσμο άνομο & αντιφατικό ως προς την έννοια του δικαίου είμαστε όλοι συνένοχοι & συμμέτοχοι, ένοχοι μα καθόλου αθώοι, αυτουργοί και συνεργοί, σε αυτό βασανιστήριο. Ο αγώνας για την δημιουργία ενός συμμετρικού κόσμου ελευθερίας και αλληλεγγύης είναι η μόνη και πιο εγκεκριμένη διέξοδος από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2015

Παρατηρητήριο

ΒιοΨυχοΚοινωνικών Δικαιωμάτων         

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο