#Βίντεο: Σπασμένος Κόσμος. Αληθινά Πρόσωπα της Ανισότητας

To βίντεο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από την ταινία μεγάλου μήκους HUMAN (www.human-themovie.org) του Yann Arthus-Bertrand.

Όπως κάθε ιστορία, το ίδιο και αυτή έχει μια αρχή. Μια μέρα, στο Μάλι, ο Yann Arthus-Bertrand ήταν το θύμα μιας βλάβης ελικόπτερο. Ενώ περίμενε για τον πιλότο, πέρασε όλη τη μέρα με έναν αγρότη ο οποίος του μίλησε, με μεγάλη αξιοπρέπεια και χωρίς παράπονο, για την καθημερινή ζωή του, τις ελπίδες του, τους φόβους του και τη μοναδική φιλοδοξία του: να ταΐσει τα παιδιά του. Ο Yann παραμένει έντονα σημαδεμένος από αυτή τη συνάντηση, με αυτόν τον άνθρωπο που τον ένιωσε τόσο κοντά του.

Ο σκηνοθέτης και καλλιτέχνης  Yann Arthus-Bertrand πέρασε τρία χρόνια συλλέγοντας πραγματικές ιστορίες από 2.000 άνδρες και γυναίκες σε 60 χώρες. Δουλεύοντας με μια αφοσιωμένη ομάδα μεταφραστών, δημοσιογράφων και εικονοληπτών, ο Yann συλλαμβάνει βαθιές προσωπικές και συναισθηματικές περιγραφές για θέματα που μας ενώνουν όλους, την πάλη με την φτώχεια, την ομοφοβία, και το μέλλον του πλανήτη μας.

Στο παρακάτω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, παρουσιάζονται κάποια από τα αληθινά πρόσωπα της ανισότητας, που χαρακτήριζει τις σύγχρονες κοινωνίες καθώς και ο σύχρονος τρόπος ζωής, που επιδιώκει όλο και περισσότερο την συγκέντρωση χρημάτων και υλικών αγαθών, εις βάρος άλλων ανθρώπων.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=bERrHK3U6og","width":"800","height":"450"}

(περισσότερα για την ταινία Human εδώ :http://www.filmsforaction.org/watch/human/)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο