Φιλλανδία – Ο βουλευτής και τα φίδια

b2ap3_thumbnail_Oinonen2.jpg

Ο βουλευτής του ξενοφοβικού κόμματος “Αληθινοί Φιλλανδοί” Pentti Oinonen φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα ορισμένων Ελλήνων συναδέλφων του.

 

Χωρίς καμία ντροπή, έγραψε άρθρο στην τοπική εφημερίδα Karjalainen της πόλης Joensuu, όπου αναφερόμενος στο βιασμό μίας δεκαπεντάχρονης Φιλλανδής στην πόλη Kuopio την περασμένη εβδομάδα, ασκεί κριτική στην αστυνομία. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό είναι ένας αιτούμενος ασύλου και ψέγει την Φιλλανδική αστυνομία επειδή, σύμφωνα με τη γνώμη του, δεν δίνει αρκετή έμφαση σε αυτά τα περιστατικά και προσπαθεί να τα υποβαθμίσει.

 

Το πρόβλημα βεβαίως ήταν ότι το περιστατικό στο οποίο είχε βασίσει όλο τον ξενοφοβικό συλλογισμό του, ουδέποτε συνέβη. Το είχε επινοήσει ο ίδιος. Διότι όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τον ξενοφοβικό σου λόγο, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.

 

Αναζητείτο για κατάθεση

 

Χθες, ο συγκεκριμένος βουλευτής, βρέθηκε αντιμέτωπος με την τοπική αστυνομία η οποία τον κάλεσε να καταθέσει εάν γνωρίζει ότι έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα. Επειδή οι αστυνομικοί της Ανατολικής Φιλλανδίας όπου βρίσκονται οι δύο πόλεις δεν βρήκαν καταγεγραμμένο κανένα τέτοιο περιστατικό στα αρχεία τους, αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα καλώντας τον να τους διαφωτίσει.

 

Ο Oinonen στην αρχή απλά τους απέφυγε και αρνήθηκε να πάει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όταν όμως οι αστυνομικοί τον βρήκαν να ψωνίζει στο τοπικό κατάστημα Prisma του Joensuu, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την αλήθεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής των “Αληθινών Φιλλανδών” ομολόγησε, στο χώρο στάθμευσης του super market, ότι δεν είχε κανένα στοιχείο για βιασμό και ότι απλά είχε επινοήσει την ιστορία, προκειμένου να μην μπει στο περιπολικό για να πάει στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

b2ap3_thumbnail_Oinonen3.jpg

 

Δηλώσεις στα ΜΜΕ

 

Ταυτόχρονα, τα Φιλλανδικά ΜΜΕ αναζητούσαν τον βουλευτή για νέες δηλώσεις ή διευκρινίσεις. Εκείνος δήλωνε θιγμένος που αμφισβητούνται τα στοιχεία του και ότι δεν θα πήγαινε να καταθέσει στο τμήμα επειδή θεωρεί ότι έχει δίκιο.

 

Κατόπιν όμως της ομολογίας του στην αστυνομία, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναγκάστηκε ανασκευάζοντας να πει ότι αναφερόταν σε ένα παλαιότερο περιστατικό. Πρόκειται για τον βιασμό μίας ενήλικης κοπέλας στις αρχές Δεκεμβρίου, πιθανώς από αλλοδαπό (χωρίς να γίνεται κανένας λόγος για αιτούμενο ασύλου), κάτι για το οποίο είχε διαβάσει στην εφημερίδα Savon Sanomat.

 

O Pentti Oinonen γεννήθηκε το 1952 και εκλέγεται βουλευτής της Ανατολικής Φιλλανδίας από το 2007.

 

Δανία: τις πταίει;

 

Η ιστορία με την παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, έχει δημιουργήσει μεγάλο κύμα ξενοφοβίας στη Β. Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχόλια κατοίκων του Nyborg, στη Δανία, όπου η αστυνομία απαγόρευσε την ίδρυση έδρας της διαβόητης οργάνωσης “Hell’s Angels” που αποτελείται από εραστές των μηχανών μεγάλου κυβισμού.

 

Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι προτιμούν τους μηχανόβιους από τους πρόσφυγες, επειδή “οι γυναίκες της πόλης δεν κινδυνεύουν” από τους πρώτους, αλλά από τους αλλοδαπούς. Μετά τον αναβρασμό και τις πολλαπλές δηλώσεις, οι Hell’s Angels έβγαλαν ανακοινωθέν τύπου όπου ξεκαθαρίζουν τα πράγματα:

 

“Όπως αρκετοί κάτοικοι της Δανίας, πολλά από τα μέλη μας το βρίσκουν ανησυχητικό ότι τόσοι πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται εδώ, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολιτισμική σύγκρουση. Τούτου λεχθέντος, δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι πρόσφυγες που εξαναγκάζονται να έρθουν εδώ για να αναζητήσουν ασφαλή ή καλύτερη ζωή.” γράφει η ανακοίνωση.

 

Οι Hell’s Angels εξηγούν ότι ο θυμός των Δανών είναι προσανατολισμένος στη λάθος κατεύθυνση.

 

“Οι πολλοί καλοπροαίρετοι πολίτες θα έπρεπε αντ’ αυτού να στρέψουν το θυμό τους απέναντι στους ενόχους για αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση στην Ευρώπη. Οι πολιτικοί στη Δανία αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η επιθετική συμπεριφορά τους στη Συρία και στη Λιβύη, οι εμπορικοί φραγμοί της ΕΕ, η κατάχρηση και ο δηλητηριασμός των Αφρικανικών πλουτοπαραγωγικών πηγών από την βιομηχανία πετρελαίου, και βεβαίως, η παγκόσμια βιομηχανία εξοπλισμών με την ακόρεστη δίψα της για νέες συγκρούσεις” είναι μεταξύ των ενόχων που εντοπίζουν οι Δανοί λάτρεις των μηχανών μεγάλου κυβισμού.

 

Πηγές:

http://www.hs.fi/politiikka/a1452739708083

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452746748487.html

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/oinonen-mtv-n-uutisille-soita-kohta-uudestaan-minua-viedaan-nyt-poliisiautoon/5689428

http://www.thelocal.dk/20160115/refugees-in-denmark-find-unexpected-ally-in-hells-angels

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο