Την επόμενη φορά που κάποιος αναρωτηθεί γιατί οι πρόσφυγες διακινδυνεύουν τα πάντα για να έρθουν στην Ευρώπη, ας δει αυτό το βίντεο.

Kαθώς οι συμπεριφορές και οι πολιτικές έναντι των προσφύγων σκληραίνουν σε όλη την Ευρώπη, κυκλοφόρησε ένα βίντεο, που δείχνει την απόλυτη καταστροφή από την οποία οι  Σύριοι προσπαθούν να φύγουν.

Αποκαλύπτοντας λεπτομερώς τις συνέπειες του πενταετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα, τα πλάνα στο βίντεο δείχνουν τις σωρούς από ερειπωμένα κατεστραμμένα κτίρια στα οποία έχει μετατραπεί η πόλη Χομς – η μέχρι πριν λίγο καιρό τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Ενώ το βίντεο αντικατοπτρίζει την απόλυτη ερήμωση μιας πόλης, που ήταν κάποτε το σπίτι για περισσότερους από 650.000 ανθρώπους, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών παραμένουν απογοητευτικά αντιπαραγωγικές.

Τα επιχειρήματα και οι διαφωνίες για το ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις επισκίασαν τη συνεχή ζημιά που προκαλεί ο πόλεμος και που έχει οδηγήσει πάνω από 11 εκατομμύρια Σύριους σε φυγή, περισσότερους από το μισό του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Το βίντεο γυρίστηκε με τηλεκατευθυνόμενη κάμερα από τον Alexander Pushin, εικονολήπτη για τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

{"video":"https://vimeo.com/154324795","width":"800","height":"450"}

Ενώ τα πλάνα του από τη Συρία χαρακτηρίστηκαν από κάποιους ως προπαγάνδα, που αποσκοπεί στην προώθηση της στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας στη χώρα, το εντυπωσιακό μέγεθος της καταστροφής που εκθέτει, είναι πέρα ​​από κάθε αμφισβήτηση.

Παρόλο την νέα είδηση, πως εννέα άνθρωποι, πέθαναν προσπαθώντας να φτάσουν στο σχετικά ασφαλές καταφύγιο της Ευρώπης, το αντι-προσφυγικό συναίσθημα φαίνεται να αναπτύσσεται σε όλη την ήπειρο.

Η Δανία θέσπισε πρόσφατα νομοθεσία που επιτρέπει την κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγων, η οποία απόφαση θεωρήθηκε ανάλογη με τον τρόπο που η ναζιστική Γερμανία συμπεριφερόταν στους Εβραίους.  
Η Σουηδία απορρίπτει τις αιτήσεις από 80.000 σχεδόν άτομα, που ζήτησαν άσυλο στη σκανδιναβική χώρα το περασμένο έτος, ενώ η Φινλανδία προτίθεται επίσης να μην αποδεχτεί 20.000 από τις 32.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2015.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναμένεται οι πρόσφυγες από τη Συρία να επιστρέψουν στη Μέση Ανατολή μόλις η σύγκρουση τελειώσει, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε όσους ζουν στο εξαθλιωμένο στρατόπεδο προσφύγων «Jungle» του Καλαί, ως « ένα τσούρμο μεταναστών».

Η στάση μιας ηπείρου που κάποτε φαινόταν να υποδέχεται πρόσφυγες, δεν δείχνει πλέον τόσο φιλόξενη, παρά την προφανή δεινή κατάσταση στην Χομς, στη Δαμασκό και σε άλλες πόλεις της Συρίας, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε ερείπια κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

(πηγή :http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/drone-footage-reveals-devastation-of-homs-in-syria-as-europes-stance-towards-refugees-hardens-a6849311.html#gallery)
(https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10153492613721939/)

(μετάφραση, Σύλβια Βαρνάβα)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο