Ο παλαιστίνιος απεργός πείνας Αλ Κικ απορρίπτει την «αναστολή» της κράτησής του #‎Freealqeeq‬

b2ap3_thumbnail_76b06117-af64-4084-841a-a703cb032eba.jpg

 

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος απεργός πείνας,  δημοσιογράφος Μοχάμεντ Αλ Κικ,  απέρριψε την “αναστολή” της διοικητικής του κράτησης από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ λόγω της σοβαρής κρίσης της υγείας του. Παραμένει σε αιχμαλωσία, υπό  ισραηλινή συνοδεία και απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε ένα παλαιστινιακό ή άλλο νοσοκομείο.

Ο Αλ Κικ, 33 ετών, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει αυτήν την απόφαση καθώς ο ίδιος απαιτεί την ελευθερία του και την ακύρωση της διοικητικής κράτησής του χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη – όχι την “αναστολή” της και επαναφορά της σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο Αλ Κικ συνεχίζει την  απεργία πείνας για 72η ημέρα.  

Επιπλέον, η  Επιτροπή Υποθέσεων των Παλαιστινίων Κρατουμένων ανέφερε ότι ο Αλ-Κικ επανέλαβε την άρνησή του να του χορηγηθούν βιταμίνες  ή οποιαδήποτε μορφή  διατροφής ή  να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις,  μέχρι να λάβει την ελευθερία του από τη διοικητική κράτησή του, και δήλωσε ότι θα δεχτεί νοσηλεία μόνο από τα παλαιστινιακά νοσοκομεία .

Η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι ο Αλ Κικ είπε ότι η «αναστολή» του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μια προσπάθεια να παρακάμψουν και να υπονομεύσουν την νόμιμη αντίστασή του στην απάνθρωπη, αυθαίρετη και ανήθικη πρακτική της διοικητικής κράτησης και μια προσπάθεια να φιμώσουν το αυξανόμενο διεθνές κίνημα κατά της διοικητικής κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του δημοσιογράφου  Αλ Κικ είναι μια επίθεση στην ελευθερία  της άποψης και της έκφρασης  και ότι η απόφαση αυτή υπογραμμίζει   το ρόλο του ισραηλινού δικαστικού σώματος ως αναπόσπαστο μέρος του ίδιου συστήματος της κατοχής και της καταπίεσης, ανάλογο με την Shin Bet και τον ισραηλινό  στρατό.

 samidoun.net

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο