Νέα Υόρκη: Αυθαίρετες συλλήψεις ακτιβιστών ενάντια στην απομόνωση και την μαζική φυλάκιση

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση βιβλίου που πραγματεύεται την απομόνωση στις φυλακές

Από Solitary Watch

Ο Five Mualimm-ak, ακτιβιστής, πρώην κρατούμενος στην απομόνωση και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου ”Hell Is a Very Small Place: Voices from Solitary Confinement” (Η κόλαση είναι ένα πολύ μικρό μέρος: φωνές από την απομόνωση) συνελήφθη την Τρίτη λίγο μετά την έξοδό του από εκδήλωση που είχε διοργανωθεί για την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. Η εκδήλωση, στην οποία ήταν ένας από τους ομιλητές, πραγματοποιήθηκε στο Open Society Foundations στο Manhattan.

Ο Mualimm-ak είχε αναγνώσει το δικό του δοκίμιο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο ”Η κόλαση είναι ένα πολύ μικρό μέρος” σε μια κατάμεστη αίθουσα στο O.S.F. και μίλησε για τα πεντε χρόνια που βίωσε ως κρατούμενος στην απομόνωση στις πολιτειακές φυλακές της Νέας Υόρκης. Η αποφυλάκισή του το 2012 ήταν η εκκίνηση της ακτιβιστικής του δράσης έναντια στην απομόνωση και τη μαζική φυλάκιση. Ίδρυσε επίσης το Incarcerated Nation Corporation,  ένα ίδρυμα που προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε πρώην κρατούμενους.   

Αυτόπτεις μάρτυρες ανέφεραν πως ο Mualimm-ak μαζί με τον παλιό ακτιβιστή Joseph “Jazz” Hayden, έφευγαν από το κτίριο όταν είδαν αστυνομικούς να παρενοχλούν ένα άστεγο. Ο Hayden ξεκίνησε να βιντεογραφεί αυτό που συνέβαινε και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Ο Mualimm-ak διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη του Hayden και τότε συνέλαβαν και αυτόν.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκαν σε κελιά. Πέντε άνθρωποι που είχαν παρευρεθεί στην εκδήλωση περπάτησαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να βεβαιωθούν πως οι δύο συλληφθέντες ήταν καλά. Λίγο μετά την άφιξή τους, τους πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν και αυτούς με τη δικαιολογία  πως αρνήθηκαν να διασκορπιστούν και να απομακρυνθούν από το σημείο. Αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τις πρωινές ώρες οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σε άλλο αστυνομικό τμήμα στο Lower Manhattan. Οι κατηγοριες που αντιμετωπίζουν αφορούν την παρεμπόδιση του έργου της κυβέρνησης και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες στις 2μ.μ. στο Ποινικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

μετάφραση BlackCat

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο