Λίβερπουλ: καταδικαστική απόφαση εναντίον εθελοντών κοινωνικής κουζίνας

StreetsKitchenUK

Ένα δικαστήριο στο Λίβερπουλ έκρινε δύο γυναίκες ένοχες για το ειδεχθές έγκλημα της παροχής βοήθειας σε άστεγους ανθρώπους και συγκεκριμένα για μοίρασμα φαγητού. Ειρωνικά, η ποινή τους περιορίζεται στην κοινωνική εργασία και το πρόστιμο των 713 λιρών για την κάθε μία….παρά το γεγονός πως η ποινή αυτή αφορά την παροχή κοινωνικής εργασίας σε μια κοινότητα ανθρώπων που το είχε πολύ ανάγκη.

”’Βρέθηκαν ένοχες για παράβαση οδηγίας διάλυσης πλήθους της παραγράφου 35 του Νόμου Αντικοινωνικής Συμπεριφοράς, Εγκλήματος και Αστυνόμευσης 2004. Είναι ένας αρκετά νέος νόμος  αλλά η εφαρμογή του θα εχει άσχημες συνέπειες για μελλοντικές διαμαρτυρίες. Η οδηγία διάλυσης πλήθους μπορεί να δοθεί σε ομάδες δύο ή τριών ατόμων που εκδηλώνουν μια παραβατική συμπεριφορά εφ’ όσον ο αστυνομικός πιστευει πως αυτό θα μειώσει την πιθανότητα για παρενόχληση και πρόκληση ανησυχίας στο κοινό.

Αυτός ο νόμος προσδίδει μια τεράστια και ασαφή δύναμη στην αστυνομία που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όπως θέλει, μια δύναμη που πιστευω θα δούμε πιο συχνά τα επόμενα χρόνια.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο