Oι ομοφοβικοί δεν έχουν καμία θρησκεία εκτός από την ομοφοβία

Του Ron Jacobs

Αυτό που με εκνευρίζει σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τη σφαγή στο Ορλάντο είναι το εξής: οι μη-μουσουλμάνοι, που μισούν τους ΛΟΑΤ προσποιούνται, ότι η ομοφοβία τους και η παρουσία της σε ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα των ΗΠΑ, δεν είναι κατά κάποιον τρόπο υπεύθυνη για αυτές τις δολοφονίες και ότι είναι κάπως διαφορετική από την ομοφοβία του δολοφόνου, επειδή έχει  μουσουλμανικό όνομα. Εφαπτόμενη σε αυτό είναι και η συνεχής προσπάθεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους δύο επίδοξους προεδρικούς υποψηφίους, να παρουσιάσουν τη σφαγή ως αντι-αμερικανική επίθεση από έναν τζιχάντ, που μισεί τις ελευθερίες μας.

Δεν ξέρω για σας, αλλά η πρώτη σκέψη των περισσότερων ανθρώπων,  που γνωρίζω, όταν αρχικά άκουσαν την είδηση, ​​ήταν πως το έγκλημα ήταν μια επίθεση από έναν ομοφοβικό δολοφόνο. Πράγματι, αρκετοί ίσως σκέφτηκαν αρχικά, ότι ο δολοφόνος ήταν ένας δεξιός ομοφοβικός, που θεωρούσε τον εαυτό του Χριστιανό. Εγώ τουλάχιστον αυτό σκέφτηκα.

Αυτό που θα αποδειχθεί ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες μέρες είναι το πώς η εκστρατεία του Trump και οι δεξιοί υποστηρικτές του, θα ξαναγράψουν την αφήγηση. Παρά το γεγονός ότι το βασικό στοιχείο αυτής της δολοφονίας, είναι το μίσος του δολοφόνου προς τους ανθρώπους ΛΟΑΤ, μπορεί κανείς να είναι σχεδόν βέβαιος, ότι η δεξιά πτέρυγα θα βρει έναν τρόπο, για να αρνηθεί και να αποκρύψει αυτό το στοιχείο. Άλλώστε όλο αυτό, θα φέρει όχι μόνο σε αμφισβήτηση την εν εξελίξει εκστρατεία τους κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, αλλά θα εγείρει και ερωτήματα ως προς τα πραγματικά κίνητρά τους για μια τέτοια εκστρατεία.

Με άλλα λόγια, μήπως η δεξιά φονταμενταλιστική χριστιανική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εργάζεται ενεργά, για να δημιουργήσει ένα κλίμα, όπου οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, και οι τρανσέξουαλ μπορούν να θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από ενόπλους, που  ψάχνουν να σκοτώσουν ανθρώπους; Μήπως η εκστρατεία του εναντίον αυτών των κατοίκων των ΗΠΑ, επιδιώκει ενεργά την βαρβαρότητα εναντίον των μελών της ΛΟΑΤ κοινότητας των ΗΠΑ; Μήπως οι πολιτικοί και οι ηγέτες της εκκλησίας στο αντι-γκέι κίνημα σκόπιμα θέτουν τις βάσεις για περισσότερες τέτοιες δολοφονίες στο μέλλον; Αντικειμενικά, η απάντησή μου θα πρέπει να είναι «ναι το κάνουν».

Θυμάμαι όταν διάβαζα το“Invisible History: Afghanistan’s Untold Story”, μια ιστορία που αφηγείται το χρονικό της εμπλοκής των ΗΠΑ στον εξοπλισμό των μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με αυτή και άλλες ιστορίες, η CIA γνώριζε ότι επέλεγε, να εξοπλίσει μερικά από τα πιο αντιδραστικά στοιχεία της αφγανικής κοινωνίας. Ο μισογυνισμός και η ομοφοβία της ηγεσίας τους ήταν γνωστά στον διευθυντή της CIA, William Casey και δεν ήταν οι απόψεις τους (σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της ιστορίας) πολύ διαφορετικές από εκείνες που είχε και ο ίδιος ο  Casey, ένας πολύ συντηρητικός Ρωμαιοκαθολικός, γνωστός για το μισογυνισμό του και τις ομοφοβικές απόψεις του.

Με άλλα λόγια, ο Casey και οι πράκτορές του δεν προέβαλαν αντιρρήσεις στην υποταγή των γυναικών ή στη θεραπεία των ανοιχτά γκέι Αφγανών από τους πολέμαρχους, τους οποίους η CIA εκπαίδευε και εξόπλιζε. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς,  ότι ευχόταν να μπορεί να ξεφύγει  και ο ίδιος με μια τέτοια συμπεριφορά στην δεκαετία του 1980 στις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι υπάρχουν Αμερικανοί σήμερα, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επαναφέρουν τον κόσμο σε τέτοιες συνθήκες καταπίεσης.

Υπάρχει σαφής κίνδυνος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος ή εκείνοι που δεσμεύουν εύκολα τον εαυτό τους σε αυτό, πριν από τη διεξαγωγή μιας μαζικής δολοφονίας. Είναι ένας κίνδυνος που ήταν πάντα παρών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας κίνδυνος που εκδηλώνεται με καθημερινές πράξεις μίσους και διακρίσεων και σπάνια με πράξεις  φρικτής βίας. Είναι ένας κίνδυνος που ενισχύθηκε από την ιστορία της φυλετικής, εθνοτικής, θρησκευτικής και σεξουαλικής μισαλλοδοξίας και επιβάλλεται από την μια μεριά  από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς αντιδραστικούς και από την άλλη με την επιβολή του νόμου.

Υπάρχει ένας λόγος που πολλοί άνθρωποι, όταν άκουσαν για τη σφαγή στο Ορλάντο σκέφτηκαν πως ο δράστης ήταν ένας ομοφοβικός Χριστιανός. Άλλωστε, είναι εκείνοι οι Αμερικανοί,  που κατηγορούν και προσπαθούν να επιβαρύνουν τις ζωές όλων αυτών που δεν ταιριάζουν και δεν χωράνε στην στενόχωρη άποψή τους για την ανθρωπότητα.

(μετάφραση Σύλβια Βαρνάβα)
(πηγή :http://www.counterpunch.org/2016/06/13/homophobes-dont-have-any-religion-other-than-homophobia/)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο