Δεν αρεσει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος στην ΕΕ; Κανένα πρόβλημα. Το επαναλαμβάνουμε ή το αγνοούμε

Η ΕΕ προειδοποιεί τους Βρετανούς πως εάν ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τον γραφειοκρατικό νεοφιλελεύθερο αυτόν οργανισμό, αυτή η απόφασή τους θα είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη…δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία όπως χαρακτηριστικά λένε.

 

Το κατεστημένο της ΕΕ, της δημοκρατικής βεβαίως ΕΕ, πάντα προσπαθεί να αποφεύγει τα δημοψηφίσματα· όμως όταν από κακή τους τύχη γίνουν και το αποτέλεσμά τους είναι απορριπτικό για τις πολιτικές τους και την περαιτέρω ισχυροποίηση της κεντρικής τους εξουσίας, τότε έχουν βρει την λύση: είτε αγνοούν τα αποτελέσματα, είτε απλώς ξανακάνουν δημοψήφισμα αφού έχουν ρίξει περισσότερο χρήμα και προπαγάνδα στην προεκλογική εκστρατεία. Αυτό δεν έχει γίνει μια και δυο αλλά τουλάχιστον 7 φορές από το 1972 μέχρι σήμερα.

 

Δανία 2 Ιουνίου 1992. Η συνθήκη του Μάαστριχτ απορρίπτεται με 50,7%.

Δανία 18 Μαΐου 1993. Νέο δημοψήφισμα για την συνθήκη του Μάαστριχτ η οποία μετά από μια τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού και συνθημάτων περί “απομόνωσης και χάσιμο του ευρωπαϊκού τρένου”, υπερψηφίζεται με 56,8%

 

Νορβηγία, 25 Σεπτεμβρίου 1972. Απορρίπτεται η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή τότε Κοινότητα με 53.5%.

Το κατεστημένο ξαναθέτει το ερώτημα σε δημοψήφισμα στις 28 Νοεμβρίου του 1994. Οι Νορβηγοί πολίτες ξανααπορρίπτουν την ΕΕ με 52,8%.

 

 

Ιρλανδία 7 Ιουνίου του 2001. Οι Ιρλανδοί απορρίπτουν την Συνθήκη της Νίκαιας με 53,9%. Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο θορυβείται, οργανώνει νέα εκστρατεία και επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 19 Οκτωβρίου του 2002. Η Συνθήκη της Νίκαιας αυτή την φορά περνά με 62,9%.

 

Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Γαλλία 29 Μαΐου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 54,9%.

Ολλανδία 1 Ιουνίου 2005: Οι πολίτες απορρίπτουν κι αυτοί με την σειρά τους το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα με 61,5%. Το κατεστημένο συνειδητοποιεί πως ερωτώντας τους πολίτες δεν μπορεί να επιβάλλει τις ολοκληρωτικές πολιτικές του παρά τις τεράστιες διαφημιστικές εκστρατείες και ακυρώνει τα δημοψηφίσματα που είχαν προγραμματιστεί στην Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Βρετανία.

 

Οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Συντάγματος μετατρέπονται σε ακόμη μια συνθήκη, αυτήν της Λισσαβόνας, και περνά χωρίς δημοψηφίσματα από όλες τις χώρες· εκτός της Ιρλανδίας που απορρίπτει την συνθήκη με 53,2% στις 12 Ιουνίου 2008.

Το κατεστημένο πλέον ξέρει το κόλπο κι απλώς επαναλαμβάνει το δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου 2009 μετά από μια τεράστια εκστρατεία γεμάτη υποσχέσεις για σεβασμό της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας, και κερδίζει το δημοψήφισμα με 67,1%.

 

Και προφανώς φτάνουμε στο δημοψήφισμα της Ελλάδος της 5ης Ιουλίου όπου με 61.3% οι έλληνες πολίτες απέρριψαν την δανειακή σύμβαση/συμφωνία με τους δανειστές. Ως γνωστόν, δανειστές και κυβέρνηση αγνοούν πλήρως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και περνούν μι ακόμη σκληρότερη δανειακή σύμβαση.

 

Τέλος, η Πολιτική, Οικονομική και Στρατιωτική Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία πέρασε από τα περισσότερα κοινοβούλια χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών. Μάλιστα, η συμφωνία άρχισε να εφαρμόζεται προτού καν εγκριθεί από τα κοινοβούλια μιας και το κατεστημένο το είχε βέβαιο.Οι Ολλανδοί πολίτες οργανώνουν δημοψήφισμα και στις 6 Απριλίου του 2016 απορρίπτουν την Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία με 61%. Η ΕΕ αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση αυτή και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εφαρμόζει την συμφωνία.

 

Νομίζω πως για έναν άνθρωπο που ξέρει και σκέφτεται δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω επεξήγηση για το τι ιδέα έχει το κατεστημενο της ΕΕ για την δημοκρατία…

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο