Πλειοδοτήστε ρε,τι σας ζητάνε!

b2ap3_thumbnail_PLEISTHRIASMOI.jpg

 

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τον πλειστηριασμό / αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών , δυστυχώς όμως δεν είδαμε πουθενά να μιλάει κανένας για την ουσία του θέματος.

Όλοι επικεντρώθηκαν στη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή, μα κανένας στην ουσία της. Έπρεπε να αδειοδοτηθούν περισσότερα κανάλια , έπρεπε τη διαδικασία να την κάνει το ΕΣΡ , έπρεπε να γίνει από την απαρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έπρεπε,έπρεπε,έπρεπε…

Δυστυχώς η αλλοτρίωση από το ιδιοκτησιακό-εξουσιαστικό σύστημα στο οποίο ζούμε , εκτός από τον τρόπο ζωής , επηρεάζει και τον τρόπο που ορίζουμε τη σκέψη μας δηλαδή τη λογική μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αγνοηθεί παντελώς και από όλους το γεγονός πως μια αριστερή (όπως αυτοπροσδιορίζεται) κυβέρνηση ,χρησιμοποιεί μια καθαρά νεοφιλελεύθερη τακτική για να διαχειριστεί το θέμα. Ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός έχουν ως βασική τους θέση το “όποιος δίνει τα περισσότερα αυτός παίρνει”. Όλα τα κριτήρια συμπυκνώνονται σε ένα και αυτό δεν είναι άλλο πέρα από την οικονομική δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο εκπαιδεύουν ταυτόχρονα και τον λαό -υπήκοο στη νοοτροπία αυτή,του κοινωνικού δαρβινισμού.

Η επίλογή της αριστερής κυβέρνησης να σταθεί μόνο στην οικονομική δύναμη για να παραχωρήσει αυτό που , στη δημοκρατία τους, όνομάζεται βασικό συστατικό της , δηλαδή η ενημέρωση και η ψυχαγωγία των “ελεύθερων πολιτών” φανερώνει και τον πραγματικό χαρακτήρα των κυβερνώντων. Φανερώνει τον βαθύ , τον απόλυτο και τον σταθερά συστημικό προσανατολισμό ,καθώς και την απλή διαχείρηση των πραγμάτων μόνο για κομματικό-παραταξιακό συμφέρον και για το ιδιωτικό όφελος των ηγετών-στελεχών.

Η χρησιμοποίηση νεοφιλελεύθερων τακτικών καθιστούν νεοφιλελεύθερους και αυτούς που τις χρησιμοποιούν.

Ο πλειστηριασμός αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα αποτελέσει σαφή οδηγό για την κατεύθυνση αυτής της αριστεράς στα θέματα της ενέργειας ,του νερού, της γεωργικής παραγωγής, των εξορύξεων και όλων των θεμάτων που αντιπάλευαν ως αντιπολίτευση και τώρα ως κυβέρνηση εφαρμόζουν ακριβώς τα αντίθετα.

Ανοίγει λοιπόν και ιδεολογικά η χρήση πλειστηριασμών σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη και δραστηριότητα και μαντέψτε ποιοι θα είναι οι μειοδότες.

Ας μάθουν λοιπόν και οι αριστεροί να ζουν με πλειστηριασμούς.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο