ΗΠΑ:«Τέλος στη δουλεία των φυλακών!» 24.000 κρατούμενοι συμμετέχουν στην πανεθνική απεργία

a1sx2_Original1_2_20160921-184747_1.jpg

 

Περισσότεροι από 24.000 κρατούμενοι σε τουλάχιστον 40 φυλακές σε πάνω από 20 πολιτείες των ΗΠΑ, αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές και απεργούν από την εργασία, από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από την Αλαμπάμα στο Μίτσιγκαν και στο Τέξας, παρά την απομόνωση των φυλακών και την προσπάθεια να κουκουλωθούν οι ειδήσεις για τις στάσεις εργασίας ,  πληροφορίες διαρρέονται για γενική  αποδιοργάνωση στις φυλακές.

Η πανεθνική απεργία στις φυλακές άρχισε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να πάνε στις θέσεις εργασίας τους .

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στις φυλακές στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον 150 κρατούμενοι επιβεβαίωσαν ότι είναι σε απεργία στις φυλακές John Latorraca Correctional Facility και Merced County Sheriff Jail. Τα αιτήματα είναι για  καλύτερες συνθήκες και για τέλος της απομόνωσης. Οι κρατούμενοι απειλήθηκαν με όπλα και σκυλιά.

“Αρχικά αρνήθηκαν εντελώς την κατανάλωση τροφής και όλων των μετακινήσεων. Είχαν μποϊκοτάρει το δικαστήριο, την ώρα του προαυλισμού τους, τα επισκεπτήριά τους και κάθε ιατρική παρακολούθηση μέχρι κάτι να αλλάξει, δήλωσε ο  Καστίγιο, διοργανωτής από το Live Free Merced. “Είχαμε κάθε είδους προβλήματα με κρατούμενους που δεν είχαν την κατάλληλη νοσηλεία ή που νοσηλεύτηκαν και βγήκαν από τη φυλακή αλλά στη συνέχεια έπρεπε να χειρουργηθούν για καρκίνο ή άλλες ιατρικές παθήσεις που ήταν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους, καθώς και ακατάλληλες αξιολογήσεις της ψυχικής υγείας.”

Ο Καστίγιο είπε ότι στι φυλακές John Latorraca, υπήρχαν “αυτοκτονίες κάθε 60 με 90 ημέρες.”

Υπάρχουν πρόσθετες αναφορές ότι σε απεργία βρίσκονται και οι μεγαλύτερες φυλακές γυναικών στην πολιτεία, οι Φυλακές Γυναικών στην Τσοουτσίλα στη Κεντρική Καλιφόρνια.

Ο Azzurra Crispino, διοργανωτής από την Οργανωτική Επιτροπή με την Φυλακισμένων Εργαζομένων  δήλωσε στο RT ότι, ενώ τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν καλύπτουν τις απεργίες, υπάρχουν πολλές οργανώσεις βάσης που εργάζονται  για τη μεταρρύθμιση των συνθηκών στις φυλακές και αγωνίζονται για τη λειτουργία ενός συνδικάτου κρατουμένων.

“Είναι σημαντικό να πούμε για ποιό λόγο θέλουμε ένα συνδικάτο κρατουμένων και έναν δίκαιο κατώτατο μισθό ή ένα δίκαιο μισθό για τους φυλακισμένους. Δεν είναι μόνο για να βελτιωθούν οι συνθήκες και για να υπάρχει ένα εισόδημα όταν βγουν από τη φυλακή αλλά και για να γίνει γνωστό πως το σύστημα της μαζικής φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μόνο επειδή εκμεταλλεύεται αυτούς τους αιχμάλωτους εργάτες”, είπε ο Crispino.  ” Ο συνδικαλισμός των κρατουμένων, που είναι ο λόγος που οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου εμπλέκονται, είναι μια στρατηγική για την κατάργηση των φυλακών και ένα τέλος στη σκλαβιά της φυλακής.”

Ο Crispino είπε ότι υπάρχουν ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις που επωφελούνται από τη βιομηχανία των φυλακών εργασίας.

Εταιρείες όπως οι “McDonald ‘s,  Starbucks, AT & T, Verizon, Victoria Secret, United Airlines και άλλες ανήκουν σε έναν μακρύ κατάλογο εταιρειών που χρησιμοποιούν την πληρωμένη με πενταροδεκάρες ή τζάμπα εργασία των κρατουμένων και επωφελούνται από αυτή”, πρόσθεσε ο Crispino.

Είπε επίσης ότι οι κρατούμενοι έχουν απειληθεί για αντίποινα με τη μορφή της απομόνωσης  και της μακροχρόνιας απομόνωσης.

“Στην Καλιφόρνια στο Merced, οι κρατούμενοι απειλούνται με  γιατρούς, πλαστικές σφαίρες και σπρέι πιπεριού,” συνέχισε ο Crispino. “Έχουμε πληροφορηθεί για χαμηλή ποιότητα τροφίμων στους φυλακισμένους. Στη Νότια Καρολίνα, υπήρξαν αναφορές για σκουλήκια στα τρόφιμα. Στις περισσότερες φυλακές τα κελιά παραμένουν κλειδωμένα.”

 

ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Στη Φλόριντα, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε τέσσερις φυλακές στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Στην Holmes, στις 7 Σεπτεμβρίου, αρκετές εκατοντάδες κρατούμενοι στεγάζονται σε πολλαπλούς κοιτώνες για 24 ώρες. Ακυρώθηκαν επισκέψεις και παρέμειναν κλειδωμένοι  μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Στη  Mayo, δύο κοιτώνες συμμετείχαν σε στάση εργασίας και διαμαρτυρίες στις 9  και 10 Σεπτεμβρίου. Η φυλακή  κλειδώθηκε. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά και πάλι  οι επισκέψεις ακυρώθηκαν και το κλείδωμα συνεχίστηκε μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Οι φυλακές Florida Department of Corrections δήλωσν πως πολλοί κρατούμενοι  που συμμετείχαν στην εξέγερση μεταφέρθηκαν σε άλλες φυλακές. Είπαν, επίσης, πως οι απεργίες θα πρέπει να διερευνηθούν.

“Γνωρίζουμε πως περίπου 24.000 κρατούμενοι απεργούν”  δήλωσε η Οργανωτική Επιτροπή Κρατουμένων Εργατών, την προηγούμενη εβδομάδα. “Υπάρχουν πιθανώς χιλιάδες άλλοι που δεν εργάζονται αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Πολλοί εξακολουθούν να μην εργάζονται σήμερα και προτίθενται να συνεχίσουν την απεργία μέχρι τα αιτήματά τους να ικανοποιηθούν ή οι φυλακές να λυγίσουν κάτω από την οικονομική πίεση της λειτουργίας χωρίς τους δούλους τους. “

 

 

Αλαμπάμα, Μίτσιγκαν, Νότια Καρολίνα

Στις φυλακές της Αλαμπάμα Holman, οι κρατούμενοι προχώρησαν σε μια πλήρη απεργία και αρνήθηκαν να εργαστούν στις 9 Σεπτεμβρίου. Επίσης στην Atmore, οι κρατούμενοι δεν εργάστηκαν για μια ημέρα.

Στο Michigan, φυλακισμένοι στο  Kinross Correctional Facility αρνήθηκαν να πάνε για  εργασία στην κουζίνα, αναγκάζοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να φάνε κονσέρβες για μεσημεριανό γεύμα και για πρωινό την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της φυλακής Chris Gautz.

Τετρακόσιοι κρατουμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά στην αυλή για αρκετές ώρες και στη συνέχεια ένας κοινός χώρος καταστράφηκε και οι φυλακές κλειδώθηκαν. Ο Gautz είπε πως 150 κρατούμενοι, οι οποίοι θεωρήθηκαν διοργανωτές της απεργίας, μεταφέρθηκαν σε άλλες φυλακές στο κράτος.

Υπήρχαν επίσης απεργίες στην Ιντιάνα και Αϊόβα, μια απεργία πείνας στο  Οχάιο, και, ενδεχομένως, τουλάχιστον πέντε απεργίες στο Τέξας.

Η έναρξη της πανεθνικής απεργίας στις 9 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε επίσης την 45η επέτειο της εξέγερσης των φυλακών Άττικα, το 1971, όταν 1.300 άνθρωποι απαίτησαν ένα τέλος στην δουλεμπόριο, ένα τέλος στην κτηνωδία της επιβολής του νόμου και το δικαίωμα των κρατουμένων στα επισκεπτήρια.  Η απεργία κράτησε τέσσερις ημέρες πριν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εισέβαλλαν στη φυλακή, σκοτώνοντας 39 κρατούμενους και φύλακες, και τραυματίζοντας 128 άνδρες. Στη συνέχεια, οι φυλακισμένοι που επέζησαν από τους πυροβολισμούς βασανίστηκαν.

 

 rt.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο