Γιώργος Βραχνής: Διώκεται για την επίθεση που… δέχτηκε από την ΧΑ

Αύριο 18 Οκτωβρίου καλείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος ο Γιώργος Βραχνής που, κατά την διάρκεια προεκλογικής εμφάνισης του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Βέροια το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, δέχτηκε επίθεση, ως αριστερός, στο κατάστημά του.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη η δράση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με σημαντικότερη την οργανωμένη δολοφονική επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Η εκ των πραγμάτων ασυλία της οποίας έχαιραν από τους διωκτικούς μηχανισμούς, οδήγησε στην δολοφονία του Σεχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 και του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Στην τηλεφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε, περιγράφει τις μεθοδεύσεις της αστυνομίας και τα στραβά μάτια της δικαιοσύνης που τον κατέστησαν κατάδικο για την επίθεση εναντίον του:

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Πρέπει να βάλουμε πλάτες για να τελειώσει αυτή η ιστορία (σ.σ.: της Χρυσής Αυγής). Δεν μπορεί να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι που έχουν σκοτώσει τον Λουκμάν, τον Φύσσα και άλλους, πιστεύω, με μία ‘κυβέρνηση της αριστεράς’ – όπως μας λένε».

Για την υπόθεση έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αλληλεγγύης η ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και η Π.Ε. ΛΑ.Ε. Ημαθίας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο