Απάντηση του City Plaza στην Αλίκη Παπαχελά

b2ap3_thumbnail_city1.png

 

Σχετικά με τη συνέντευξη τύπου της κ. Αλίκης Παπαχελά

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε η κ. Αλίκη Παπαχελά επανέλαβε τα γνωστά ψεύδη και συκοφαντίες, υιοθετώντας μάλιστα πλήρως την ακροδεξιά ρητορεία περί «υγειονομικών βομβών». Εμείς, από τη μεριά μας, θα επαναλάβουμε όσα είναι εδώ και καιρό γνωστά για το Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza:

ToCity Plaza είναι ένας χώρος που διασφαλίζει τα υψηλότερα στάνταρ φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, μακρά καλύτερος από τις επίσημες δομές. Γι’ αυτό άλλωστε η λίστα αναμονής του περιλαμβάνει εκατοντάδες άτομα, γι’ αυτό και πρόσφυγες που ζουν στα στρατόπεδα επιδιώκουν διακαώς να μεταφερθούν εδώ. Η κατάσταση που επικρατεί πιστοποιείται από τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ, αλλά τη διαπίστωσε και η ίδια η κ. Παπαχελά όταν πρόσφατα ήπιε τον καφέ της στο μπαρ του ξενοδοχείου και συνομίλησε με τους αλληλέγγυους.

Η υγειονομική κάλυψη των προσφύγων είναι άριστη, αφού στο χώρο λειτουργεί στελεχωμένο ιατρείο και υπάρχει πλήρης επικοινωνία με δημόσια νοσοκομεία και δομές υγείας. Χαρακτηριστικά, τα παιδιά που διαμένουν στο City Plaza εμβολιάστηκαν εγκαίρως και πολύ πριν από τις ενδεικτικές ημερομηνίες. Τα περί «φυματίωσης» θυμίζουν την καμπάνια κατά των οροθετικών του κ. Λοβέρδου…

Επί έξι μήνες στο CityPlaza προσφέρονται τρία πλήρη γεύματα στους 400 διαμένοντες, καθώς και όλα τα αναγκαία είδη προσωπικής υγιεινής. Φυσικά, όλα αυτά απολύτως δωρεάν, γιατί στο δικό μας κόσμο η αλληλεγγύη δεν κοστολογείται.

Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές πολιτών στην Ελλάδα και εξωτερικό. Το CityPlaza δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από το κράτος ή ΜΚΟ –πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Το ποια είναι η σχέση της κυβέρνησης με τις καταλήψεις αποδείχτηκε πρόσφατα με την αστυνομική εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με τις διαρκείς απειλές για τα αντίστοιχα εγχειρήματα της Αθήνας. Εν πάση περιπτώσει, με την κυβερνητική πολιτική του εγκλεισμού και των απελάσεων μας χωρίζει ο «Φράχτης του Έβρου»…

Οποιαδήποτε εμπορική χρήση του κτιρίου δεν μπορεί να λάβει χώρα πριν αποδοθούν τα δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου, στους οποίους έχει αποδοθεί τελεσίδικα ως αποζημίωση ο κινητός εξοπλισμός του – πράξη που επί χρόνια εμπόδιζε η κ. Παπαχελά.

Το CityPlaza ρήμαζε επί εφτά χρόνια. Με μόχθο και με ελάχιστους πόρους  κάναμε όλες τις αναγκαίες επισκευές ώστε ο χώρος να γίνει βιώσιμος και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πιο καταπιεσμένων, αποτελώντας ένα παράδειγμα, όχι μόνο αξιοπρεπούς στέγασης, αλλά και αξιοπρεπούς ζωής.

 

b2ap3_thumbnail_city1.png

Eπειδή η κ. Παπαχελά είναι «εξόριστη από την ιδιοκτησία της»…
εδώ στις 30/8/2016 
στο καφέ του City Plaza με φίλους της συνομιλεί μαζί μας.

 

b2ap3_thumbnail_city2.jpg

Επειδή το «City Plaza είναι χώρος ασθενειών»…
το ιατρείο του Χώρου Στέγασης που λειτουργεί καθημερινά.

 

b2ap3_thumbnail_city3.jpg

Επειδή, «τα παιδιά υποφέρουν στο City Plaza»…
εδώ τα προσφυγόπουλα πριν φύγουν για το σχολείο τους.

 

 

b2ap3_thumbnail_city4.jpg

Επειδή «οι προσφυγες του City Plaza υποσιτίζονται»…
μια εικόνα από την κουζίνα του City Plaza που μιλάει από μόνη της.

 

b2ap3_thumbnail_city5.jpg
 

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Αθήνα, 26/10/2016

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο