Σερβία, Βελιγράδι: Απελπιστικές συνθήκες σε καταυλισμό μεταναστών

24 Ιανουαρίου 2017

Περίπου 1000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, σε συνθήκες μεγάλου ψύχους, πίσω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου επιβιώνουν με ένα γεύμα την ημέρα.

 

 a1sx2_Original2_serv1.png

 

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν δραπετεύσει από το Αφγανιστάν, όπου η επιδείνωση του πολέμου με τους Ταλιμπάν έχει αναγκάσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Παραμένουν σε νομικό κενό χωρίς να μπορούν να κινηθούν βόρεια, από τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες κατά μήκος των Βαλκανίων, έκλεισαν τα σύνορά τους το περασμένο έτος.

«Έχουν μείνει για μήνες χωρίς καμία τακτική πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, τουαλέτες και ντους», δήλωσε ο Andrea Contenta, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

a1sx2_Thumbnail1_serv2.png

 

Οι μετανάστες έχουν μόνο τα πιο απαραίτητα εφόδια, όπως τρόφιμα και κουβέρτες, που διανέμουν εθελοντές από ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας. Κάποιοι ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένων κτιρίων, δημιουργώντας σύννεφα επιβλαβών αναθυμιάσεων.

 

a1sx2_Thumbnail1_serv.png

 

Καθημερινά διανέμεται μόνο ένα ζεστό γεύμα.

 

a1sx2_Thumbnail1_serv3.png 

 

Ο Abdul Saboor, 28 ετών, ένας Αφγανός μετανάστης που είναι στο Βελιγράδι για τέσσερις μήνες, θέλει να πάει στην Ιταλία ή τη Γαλλία. Αλλά δεν του επιτρέπουν να περάσει. «Πολλοί άνθρωποι εδώ είναι άρρωστοι», είπε ο Saboor. «Δίνουν φαγητό μόνο μία φορά μέσα σε 24 ώρες – μόνο μία φορά. Μερικές φορές, δεν φτάνει το φαγητό για όλους.»

 

a1sx2_Thumbnail1_serv5.png

a1sx2_Thumbnail1_serv4.png

 

ΠΗΓΗ: nytimes 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο