#GDtrial | Εάν δεν ήταν βουλευτής, θα είχε συλληφθεί

Την 52η εβδομάδα της δίκης της Χρυσής Αυγής συνόψισε το βιντεοχρονολόγιο της περασμένης Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου 2017 (δικάσιμοι: 119, 120, 121). 

Η 119η δικάσιμος εξαντλήθηκε με την κατάθεση του Μύρωνα Σημαντήρη, μέλους του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, που όμως δεν ήταν μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης από την ΧΑ. Στην 120η κατέθεσε ο αστυνομικός Τσαρουχάς, αλλά και ο οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ, Λυριτζής. Η 121η δικάσιμος έκλεισε με τον πρώτο σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων.

 {"video":"https://www.youtube.com/watch?v=Ldrib2xBDNM","width":"800","height":"450"}

Μηχανισμός εξόντωσης συνδικαλιστών

Στο ερώτημα γιατί συνέβη η επίθεση εναντίον των αφισοκολλητών, ο Σημαντήρης εξήγησε ότι πρόκειται για έναν έτοιμο μηχανισμό, δηλαδή τα τάγματα εφόδου, τον οποίο θέλησαν να χρησιμοποιήσουν οι εργολάβοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να ξεφορτωθούν το ΠΑΜΕ, το οποίο διατηρεί την πλειοψηφία στο ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου (11-13 από τις 21 έδρες).

Ο μηχανισμός των ταγμάτων εφόδου είναι τέτοιος που, κανείς δεν λειτουργεί χωρίς όχι απλά να το γνωρίζει ή να το εγκρίνει, αλλά να το προστάζει η ηγεσία της ΧΑ. «Δεν λειτουργεί κανένας αν δεν πάρει εντολή», είπε συγκεκριμένα ο μάρτυρας, επικαλούμενος τα μηνύματα του Λαγού που έχουν δημοσιεύσει τα ΜΜΕ, αλλά και τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Έκανε εκτενή αναφορά στην συνάντηση της ηγεσίας της ΧΑ (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός) με τους εκπροσώπους των εργοδοτών (Μεταξάς, Πυρινής, Μεταξόπουλος) σε κατάστημα επί της λεωφόρου Συγγρού, το καλοκαίρι του 2012. Είπε ότι 300.000 ευρώ άλλαξαν χέρια, σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών των ταγμάτων εφόδου, με άμεσο αποτέλεσμα τη στοχοποίηση τεσσάρων μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, ώστε να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους.

b2ap3_thumbnail_119-3.jpg

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ήδη καταθέσει και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που ήταν και ο πρώτος κάτοχος της πληροφορίας, ακολούθησε ενημέρωση του Εισαγγελέα και της Λιμενικής Αρχής από το Συνδικάτο, ενώ εκδόθηκε και ένα Δελτίο Τύπου. Ο ίδιος ο Πουλικόγιαννης είχε πει ότι άρχισε να λαμβάνει μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια, όπως για παράδειγμα το να μην πηγαίνει μόνος σε καράβια, ώστε να μην είναι εύκολο να τον ξεμοναχιάσουν.

Ο Σημαντήρης τόνισε ότι ενώ για μεγάλο διάστημα οι εργολάβοι αρνούνταν κατηγορηματικά να απαντήσουν εάν έλαβε χώρα αυτή η συνάντηση, τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι όντως συνάντησαν την ηγεσία της ΧΑ, τοποθετώντας το όμως στο γενικότερο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

 b2ap3_thumbnail_119-14.jpg

Τα κέρδη των εργολάβων

Ο λόγος για τον οποίο οι εργοδότες της Ζώνης επιθυμούσαν την εκδίωξη του Συνδικάτου σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τα τάγματα εφόδου, ήταν η διόγκωση των κερδών τους από τα μειωμένα μεροκάματα και την πλημμελή τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, στα οποία αντιμετωπίζουν τη σθεναρή αντίσταση των συνδικαλιστών.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Πυρινής εκ των εργολάβων, προσέλαβε Χρυσαυγίτες αμέσως μετά την επίθεση στους αφισοκολλητές, κάτι που εξέλαβαν όλοι ως επιβράβευση. Παράλληλα, ο Σημαντήρης έκανε λόγο για τόσο χαμηλά μεροκάματα από τον συγκεκριμένο εργολάβο, ώστε οι άλλοι εργολάβοι να παραπονιούνται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Εξήγησε ότι ορισμένοι εργάτες υποκύπτουν σε τέτοιες εκβιαστικές προσφορές, εξαιτίας της ανέχειας.

 b2ap3_thumbnail_119-16.jpg

Κλίμα τρομοκρατίας

Κατά την κατάθεση Σημαντήρη, υπήρξαν αναφορές στο κλίμα μαζικής τρομοκρατίας που προσπαθεί να εμπεδώσει η ΧΑ στο Πέραμα, αλλά και γενικότερα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά όπου θεωρούν ότι τους παίρνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, απειλές δέχθηκε η σύζυγος του μάρτυρα από Χρυσαυγίτη, ο οποίος της είπε επί λέξει ότι «Κοίτα να δεις, γυναίκες δεν βαράω, αλλά πες του άντρα σου εδώ είμαι». Αλλά και ο ίδιος ο μάρτυρας έχει δεχθεί επίθεση από τον Κυριτσόπουλο, Πρόεδρο του Σωματείου της ΧΑ (Άγιος Νικόλαος), ο οποίος δεν δίστασε να εκφοβίσει μάρτυρες και κατά τη διάρκεια της παρούσας δίκης, στο χώρο του δικαστηρίου.

 b2ap3_thumbnail_119-18.jpg

Επικίνδυνη Αποστολή

Με την κατάθεση του Τσαρουχά, συνταξιούχου αστυνομικού, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται για έναν εκ των βαθμοφόρων αστυνομικών που ήταν παρόντες στην έρευνα που έγινε στο γραφείο της ΧΑ, στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μετά τη λήψη τηλεφωνήματος (στις 22:20) για όπλα στα γραφεία της ΧΑ, η Εισαγγελέας και η Κρατική Ασφάλεια που ηγείτο των ερευνών της επίθεσης κατά των αφισοκολλητών, έκριναν ότι πρέπει να γίνει επιτόπια έρευνα. Αυτό έγινε περίπου στη 1:00 πμ, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα, και με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο Τσαρουχάς ήταν αρκετά προσεκτικός στο λόγο του, αλλά έδωσε την εικόνα ότι υπήρχε άμεσα ο κίνδυνος επεισοδίων και γι’ αυτό οι ανώτεροί του είχαν αποφασίσει την παρουσία των ΜΑΤ μαζί με 15 αστυνομικούς, για να γίνει η έρευνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι προέκυψαν – ρητορικά μάλλον – ερωτήματα εάν θα υπήρχε η ίδια αστυνομική κινητοποίηση στην περίπτωση που γινόταν έρευνα στα γραφεία των Οικολόγων Πρασίνων ή του ΠΑΣΟΚ.

 b2ap3_thumbnail_119-19.jpg

«Κουλτούρα» τραμπούκου

Κατά τη λήξη της έρευνας και πριν ο κλειδαράς αποκαταστήσει την παραβιασμένη κλειδαριά, εμφανίστηκε ο Λαγός, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των αστυνομικών με σκαιότατες εκφράσεις, απαγόρεψε στον κλειδαρά να ολοκληρώσει τη δουλειά του, ενώ έσπασε και μία τζαμαρία. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στην αναφορά που συνέταξε για το θέμα ο Τσαρουχάς, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει καμία διαδικασία εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τσαρουχάς, δεν μπορούσαν να συλλάβουν έναν βουλευτή, κάτι που κατά τα φαινόμενα ο Λαγός γνώριζε και εκμεταλλευόμενος την ασυλία του, τραμπούκιζε ελεύθερα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διοικητής του Τμήματος Περάματος που ήταν παρών, ζήτησε από τους αστυνομικούς να φύγουν «επειδή ήταν έξαλλος» ο Λαγός. Σε ερώτημα της Προέδρου, ο μάρτυρας διευκρίνησε ότι υπήρχε φόβος «μην πιαστεί κανείς από εμάς στα χέρια».

b2ap3_thumbnail_119-20.jpg

Σε ερώτημα τι θα είχε συμβεί εάν ήταν ένας απλός πολίτης που είχε κάνει όλο αυτό το σκηνικό, ο Τσαρουχάς απάντησε ότι «Λογικά θα γινόταν σύλληψη για αντίσταση». Επειδή όμως η κατάσταση με τη ΧΑ είναι μακράν πέραν της λογικής, ο Λαγός έκανε μήνυση στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι εκείνοι έσπασαν τη τζαμαρία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δεκάδες μάρτυρες που τον είδαν να τη σπάει.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, οι συνήγοροι ζήτησαν να εστιάσουμε στο εάν ο Λαγός παρανόμησε αιτιολογώντας τη χυδαιότητά του ως … ζήτημα κουλτούρας. Δεν έλειψαν οι απόπειρες παραμόρφωσης των γεγονότων, όπως όταν ο Ρουσσόπουλος (συνήγορος του Λαγού) έκανε λόγο για «επιδρομή» κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Έδρα, ενώ ο Αλεξιάδης επέμενε σε κρίσεις κατά τη διατύπωση των ερωτημάτων του, χωρίς αυτό να γίνει δεκτό από την Πρόεδρο.

 b2ap3_thumbnail_121-2.jpg

Τελικά θυμήθηκε

«Απρόθυμο μάρτυρα» χαρακτήρισε τον Λυριτζή, μία εφέτης, εκ των μελών της Έδρας. Πρόκειται για τον οδηγό λεωφορείου που είχε βάρδια στο Πέραμα το βράδυ της επίθεσης, για τον οποίο ζητήθηκε βίαιη προσαγωγή λόγω μη-εμφάνισής του. Ο ίδιος απέδωσε το όλο ζήτημα σε προσωπικό του πρόβλημα (διαζύγιο).

Τη νύχτα της επίθεσης, διέκοψε το σύνηθες δρομολόγιό του επειδή μπροστά του έβλεπε μία μάζα ανθρώπων να συμπλέκονται στο δρόμο. Σταματώντας λίγα μέτρα μακριά από το ναυπηγείο Παπίλα έφραξε την κίνηση των αυτοκινήτων πίσω του, κίνηση που απεκατέστησαν εσπευσμένα και κατά απόλυτη προτεραιότητα – συγκριτικά για παράδειγμα με τη σύλληψη των δραστών – οι αστυνομικοί που προσήλθαν στο σημείο της επίθεσης.

b2ap3_thumbnail_121-4.jpg

Αρχικά, ο κ. Λυριτζής έδινε πολύ γενικόλογες και μπερδεμένες αναφορές του τι είχε συμβεί, αρνούμενος κατ’ ουσία να περιγράψει αυτά που είχε πει στην προανακριτική του κατάθεση. Μίλησε για δύο συμπλεκόμενες ομάδες που ίσως ήταν απεργοί και απεργοσπάστες. Ρωτήθηκε μάλιστα εάν αυτή του η επιφυλακτικότητα οφείλεται σε φόβο και απειλές που ίσως έχει δεχθεί για τη ζωή του. 

Καθώς όμως οι ερωτήσεις προχωρούσαν, και με τη βοήθεια της ανάγνωσης στοιχείων από την αρχική του κατάθεση, η εικόνα ξεκαθάρισε και προστέθηκαν νέα στοιχεία που δεν είχαν ακουστεί μέχρι τώρα. Ο Θ. Καμπαγιάννης μας είπε ότι, επειδή ο Λυριτζής βρισκόταν έξω από την επίθεση, είχε προφανώς διαφορετική οπτική του χώρου από τα θύματα, που βρίσκονταν σε κλοιό και αμύνονταν για τη ζωή τους.

Αυτό βεβαίως εγείρει το κρίσιμο – και δυστυχώς επαναλαμβανόμενο – ερώτημα, γιατί δεν κλήθηκαν από την Αστυνομία να καταθέσουν και οι περίοικοι και οι περαστικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο της επίθεσης. Θα μπορούσαν να εισφέρουν μία διαφορετική ή πιο πλήρη εικόνα. Κράτησε τα στοιχεία τους η Αστυνομία; Και εάν όχι, γιατί;

 b2ap3_thumbnail_120-11.jpg

Τρίτο τάγμα εφόδου

Καθώς περίμενε όρθιος έξω από το λεωφορείο, πριν αρχίσει το δρομολόγιο, ο Λυριτζής είδε ένα πλήθος μαυροφορεμένων νεαρών ανδρών με μηχανάκια, σταθμευμένα κοντά στο φέρι, σε απόσταση 30 μέτρων από τον ίδιο. Στη συνέχεια, άρχισε το δρομολόγιό του, και πολύ σύντομα, τα ίδια αυτά μηχανάκια τον προσπέρασαν, κατευθυνόμενα προς το χώρο της επίθεσης.

Σε ελάχιστο χρόνο (και ενώ το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιό του κάνοντας στάσεις), τα μηχανάκια είχαν ήδη παρκάρει. Οι επιβάτες τους (περίπου 30 άτομα) κατήλθαν και κατευθύνθηκαν προς το επεισόδιο πεζοί. Παρά το γεγονός ότι ήταν ακόμα καλοκαίρι (12 Σεπτεμβρίου), φορούσαν σκούφους ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν μικρού μεγέθους κοντάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πρόσθετη ομάδα, ένα νέο τάγμα εφόδου, που ήρθε να συνδράμει τα δύο άλλα τάγματα χρυσαυγιτών, ενώ η επίθεση βρισκόταν ήδη εν εξελίξει. Κατά τα λεγόμενα του Λυριτζή, υπό την απειλή της έλευσης της αστυνομίας, ήταν και οι πρώτοι που αποχώρησαν.  

 b2ap3_thumbnail_120-14.jpg

«Του ανοίξαμε το κεφάλι»

«Είναι λιγότεροι, πάμε να τους φάμε» κατέθεσε ότι άκουσε ο Λυριτζής, από την ομάδα των μαυροφορεμένων που μπήκε στη μάζα των ανθρώπων μπροστά του, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε επ ακροατηρίω, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων.

Εξήγησε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κινούνταν διαρκώς, δίνοντας μία εικόνα όπου οι επιτιθέμενοι μπαίνουν στη μάζα, στον πυρήνα των 70 ανθρώπων που ήταν στο δρόμο, χτυπάνε και βγαίνουν, δίνοντας χώρο σε αντικαταστάτες τους να συνεχίσουν. Επιβεβαίωσε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν περισσότεροι και είχαν περικυκλώσει τους αμυνόμενους.

b2ap3_thumbnail_120-15.jpg

Κατά την αποχώρηση της ομάδας των μαυροφορεμένων που είχε δει, η οποία ουσιαστικά έγινε παράλληλα με το λεωφορείο του με κατεύθυνση προς τα πίσω, δηλαδή προς τα σταθμευμένα μηχανάκια τους, άκουσε έναν δράστη με πράσινα μάτια, με μαύρο κράνος, μαύρα ρούχα, και χωρίς μαλλιά, να λέει ότι «Του ανοίξαμε το κεφάλι».

Στη συνέχεια, ο Λυριτζής είδε έναν σοβαρά τραυματισμένο και επιβεβαίωσε ότι περίμεναν την έλευση ασθενοφόρου, που ωστόσο έφτασε μετά την αποχώρηση του λεωφορείου. Δεν μίλησε με την αστυνομία που είχε προσέλθει στο χώρο, απλά μπήκε στο λεωφορείο του και έφυγε.

 b2ap3_thumbnail_120-16.jpg

Νέο αυτογκόλ της υπεράσπισης

Παρόλο που ο Λυριτζής δεν θέλησε να περιγράψει τους δράστες ως χρυσαυγίτες, κατέθεσε ότι σε συζητήσεις που έκανε με τους συναδέλφους του, όλοι συμπέραναν ότι επρόκειτο για επίθεση από τη ΧΑ.

Στην προσπάθειά του να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για σκευωρία δημιουργίας εντυπώσεων εναντίον της – κατά τα άλλα – αθώας ΧΑ, ο συνήγορος υπεράσπισης Παπαδέλλης σκόραρε ένα ακόμη αυτογκόλ. Στην ερώτησή του προς τον μάρτυρα εάν οι συνάδελφοί του είχαν διατυπώσει την άποψη ότι πρόκειται για Χρυσαυγίτες από τα Μέσα, ο Λυριτζής απάντησε το εκπληκτικό «Όχι, περνούσαν από κει. Από τα δρομολόγια.»

Ουσιαστικά, ο Λυριτζής εισήγαγε – με τη συνδρομή του Παπαδέλλη – μία πλειάδα νέων αυτοπτών μαρτύρων, οδηγών λεωφορείων που είχαν βάρδια τη νύχτα της επίθεσης και στη συνέχεια συζητούσαν στο αμαξοστάσιο αυτά που είδαν στους δρόμους. Και όλοι αυτοί οι αυτόπτες μάρτυρες, ήταν πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για επίθεση Χρυσαυγιτών.

 b2ap3_thumbnail_120-17.jpg

Μάταιες προσπάθειες

Λίγο νωρίτερα, η συνήγορος υπεράσπισης Βελέντζα είχε ζητήσει από τον Λυριτζή να επιβεβαιώσει την προανακριτική του κατάθεση ότι οι μαυροφορεμένοι άνδρες με τα μηχανάκια δεν τέλεσαν κάποια αξιόποινη πράξη. Ο μάρτυρας απάντησε ότι πράγματι, όταν πέρασαν δίπλα από το λεωφορείο «ήταν φρόνιμοι», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «μετά μπήκαν στη μάζα των ανθρώπων, των επιτιθέμενων».

Τέλος, μία ακόμα προσπάθεια της υπεράσπισης να εκμεταλλευτεί την αφέλεια ή την απροθυμία του μάρτυρα, έπεσε στο κενό. Πρόκειται για την ερώτηση του Αλεξιάδη, εάν οι επιτιθέμενοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο. Ενώ αρχικά ο μάρτυρας απάντησε «Όχι», μια μαρτυρία που πολύ θα ήθελαν να είχαν στη φαρέτρα τους οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, η Έδρα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος ρώτησε τον Λυριτζή εάν θα μπορούσε να ξέρει τι γίνεται στα 50 μέτρα, εάν φερ’ ειπείν κάποιος από τους δράστες είχε μαχαίρι. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι πράγματι, δεν θα μπορούσε να ξέρει.

 b2ap3_thumbnail_121-8.jpg

Μία καλή είδηση

Για την ουσία της υπόθεσης μίλησε τηλεφωνικά ο Θ.Καμπαγιάννης στην εκπομπή της Παρασκευής. Μας έδωσε μάλιστα την είδηση ότι η υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» βρήκε επιτέλους το δρόμο προς τις δικαστικές αίθουσες: θα εκδικαστεί στις 25 Απριλίου 2017.

Ο κ. Καμπαγιάννης εξήγησε ότι αυτή η υπόθεση, μαζί με την υπόθεση «Αντίπνοια», η οποία έχει ήδη κριθεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη, καταγράφονται σε αυτά που θα εξετάσει το δικαστήριο όταν θα κρίνει το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η 53η εβδομάδα (η τρέχουσα) θα αναλωθεί σε σχολιασμό καταθέσεων από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Ο μεγάλος όγκος των καταθέσεων που πρέπει να συγκεντρωθεί, να συστηματοποιηθεί και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, ανάγκασε τους συνηγόρους να ζητήσουν χρόνο ορισμένων ημερών από την Έδρα. Έτσι λοιπόν, για πρακτικούς καθαρά λόγους, ο μόνος συνήγορος που ήδη προχώρησε στον σχολιασμό ήταν ο Θ. Καμπαγιάννης, από την πολιτική αγωγή της υπόθεσης των Αιγυπτίων αλιεργατών, κλείνοντας την 121η δικάσιμο αρκετά νωρίς.

 b2ap3_thumbnail_120-22.jpg

Λαγός-συνταγματάρχης

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Καμπαγιάννη, ο ανθρωποκτόνος δόλος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ έχει πλήρως αποδειχθεί, και από το γεγονός ότι χτυπούσαν τα θύματά τους στο κεφάλι, και από τα όπλα που έφεραν, αλλά και από το ότι δεν σταμάτησαν στη θέα του αιμόφυρτου, σωριασμένου στο έδαφος Πουλικόγιαννη. Ακόμα και όσοι έχουν σοβαρά τραύματα στους βραχίονες (Πουντίδης, Ζύμαρης), είπε ο Καμπαγιάννης, τα απέκτησαν εκεί επειδή είχαν βάλει τα χέρια τους για να προστατέψουν τα κεφάλια τους.

Το γεγονός ότι η ηγεσία της ΧΑ (Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος) είχε προαναγγείλει την επίθεση μέσα από βίντεο που ανάρτησε η ίδια με εκφράσεις όπως «θα σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ», τα προετοιμασμένα από πριν όπλα, όλα συντείνουν στην ενορχήστρωση της επίθεσης από το ίδιο το κόμμα ως «υλοποίηση εξαγγελιών».

b2ap3_thumbnail_121-10.jpg

Χαρακτηριστικό είναι πως ο επικεφαλής του ενός τάγματος εφόδου, ο Αναστάσιος Πανταζής, ούτε εργάζεται στη Ζώνη, ούτε είχε κανενός είδους επαγγελματική σχέση που να δικαιολογεί την παρουσία του εκεί, όπως τόνισε ο Θ. Καμπαγιάννης. Το δίδυμο Πανταζή – Λαγού υλοποιεί την εξαγγελία, με τον ένα εκ των δύο να ηγείται του τάγματος και τον δεύτερο να έχει ρόλο συνταγματάρχη (όπως κατέθεσε ο Ζύμαρης), που παρακολουθεί την υλοποίηση της εντολής.

Η απόφαση είναι προγενέστερη της επίθεσης. Αλλά και ο χρόνος της προπαρασκευής (εκπαίδευση, οργάνωση, οπλισμός) είναι διαφορετικός από τον χρόνο της υλοποίησης της εντολής.

Σύμφωνα με τον σχολιασμό του Θ. Καμπαγιάννη, υπάρχει πλήρης ταύτιση του κόμματος με τα τάγματα εφόδου και υποταγή στην ηγεσία και τον αρχηγό. Ο Λαγός είναι περιφερειάρχης και επιβλέπει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Ο Πανταζής είναι επικεφαλής της τοπικής κομματικής οργάνωσης, αλλά ηγείται και του αντίστοιχου τάγματος, προσωπικά, στις επιθέσεις.

Τέλος, ο Καμπαγιάννης σχολίασε και τον ρόλο της αστυνομίας σε όλο αυτό, όπως διαφάνηκε και μέσα από τη δήλωση του Τσαρουχά, ότι «δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σύλληψη ενός βουλευτή».

 b2ap3_thumbnail_121-12.jpg

Την ερχόμενη Παρασκευή

Οι δικάσιμοι της τρέχουσας εβδομάδας έχουν οριστεί για την Τετάρτη και την Πέμπτη (1 και 2 Φεβρουαρίου 2017) εκ των οποίων η πρώτη στον Κορυδαλλό και η δεύτερη στο Εφετείο.

Το OmniaTV, με την βοήθεια του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch αλλά και της νομικής ομάδας Jail Golden Dawn, συνεχίζει το βιντεοχρονολόγιο με εκπομπές κάθε Παρασκευή βράδυ (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι εντός της εβδομάδας), ως χρήσιμο εργαλείο καταγραφής των τεκταινόμενων και άντλησης συμπερασμάτων.

b2ap3_thumbnail_121-14odusoperandi.jpg

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο