#GDtrial | [Βίντεο] Πάση θυσία να μην ακουστούν οι μάρτυρες που τους «καίνε»

Επεισοδιακή υπήρξε η σημερινή (127η) συνεδρίαση της #GDtrial με οπαδούς και μέλη της Χρυσής Αυγής να επιτίθενται σε αντιφασίστες μέσα στην αίθουσα του Εφετείου και την αστυνομία να συντρέχει τους επιτιθέμενους με πάνοπλες διμοιρίες ΥΜΕΤ που με γκλοπ και κλωτσιές απομάκρυναν μόνο το κοινό της πλευράς των αντιφασιστών.

Όλα άρχισαν όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του για την υπόθεση της επίθεσης τάγματος εφόδου στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη ο μάρτυρας Π. Δριμυλής και ενώ, νωρίτερα, η αστυνομία δεν επέτρεψε σε κοινό αντιφασιστών και γενικότερα της πλευράς της πολιτικής αγωγής να μπει στην αίθουσα με την ψευδή δικαιολογία της έλλειψης θέσεων, μια που στην αίθουσα υπήρχαν αρκετές κενές θέσεις.

Μετά από διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και μέρους του ακροατηρίου, η αστυνομία επέτρεψε σε κάποιους την είσοδο στην αίθουσα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ruben Rodrigez, μάρτυρας της επόμενης υπόθεσης (Αντίπνοια), απευθύνθηκε στην Έδρα λέγοντας πως αν η αστυνομία δεν αφήσει και τους υπόλοιπους αντιφασίστες να μπουν στην αίθουσα, δεν θα κατέθετε.

Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση με συνθήματα, όπως «πουτάνας γιοι, αναρχικοί», ευθείες προσβολές προς την Μάγδα Φύσσα (ακούστηκε η φράση «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;») και ρίψη αντικειμένων από τις δύο πλευρές με κάποιους από το κοινό των Χρυσαυγιτών να προσπαθούν να επιτεθούν στην απέναντι πλευρά και να συγκρατούνται από άνδρες της αστυνομίας, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Παράλληλα, διακρίνονται στο βίντεο Χρυσαυγίτες να κάνουν χειρονομίες και να ψάχνουν αντικείμενα σε γραφεία και έδρανα του Εφετείου, ενώ αμέσως στην αίθουσα μπήκαν διμοιρίες ΥΜΕΤ μόνο από την πλευρά του κοινού των αντιφασιστών, και με χτυπήματα και κλωτσιές απομάκρυναν τους αντιφασίστες όσο οι Χρυσαυγίτες φώναζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και χειροκροτούσαν.

Κατά την απομάκρυνση, στο φουαγιέ στης αίθουσας έγινε χρήση πυροσβεστήρα από κάποιον από το κοινό, ενώ οι Χρυσαυγίτες βγήκαν αργότερα από την αίθουσα με αστυνομική συνοδεία.

Για όσους παρακολουθούν τη διαδικασία και ειδικά όσα αποκαλύφθηκαν κατά τις τελευταίες δικασίμους (εβδομάδα 54, δικάσιμοι 124-126) αλλά και μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα, είναι φανερό πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας τις «στενές σχέσεις» της με μέρος της ΕΛ.ΑΣ., κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί οπουδήποτε αλλού εκτός από την ουσία της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η μέχρι τώρα εξέτασή της σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις για το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο