Ανακοίνωση για την συστηματική κλοπή υλικού από εμπορικά κανάλια

«Γνωστές ιστοσελίδες του φασιστικού χώρου»: Θα μπορούσε να είναι και δόκιμη ορολογία για αναφορά στα φερόμενα ως «μέσα μαζικής ενημέρωσης», ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, ALPHA και Star.

Άλλωστε, για μεγάλες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για τους νέους, η τηλεόραση – όπου υπάρχει ακόμα – είναι πια ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο στα σπίτια, για να γεμίζει ο χώρος. Το βέβαιο είναι πως κανείς δεν ασχολείται με τα από καιρό απαξιωμένα «δελτία ειδήσεων» που βασίζονται σχεδόν εξολοκλήρου στην κακοχωνεμένη αναπαραγωγή, διαστρέβλωση και κακοποίηση ειδήσεων και «ειδήσεων» που αλιεύουν από τον φυσικό αντικαταστάτη τους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γι’ αυτό και υπάρχουν πια μόνο ως «ιστοσελίδες» – εργασιακές γαλέρες, επιβιώνοντας χάρη στους κακοπληρωμένους ή απλήρωτους εργαζόμενους που ανεβάζουν δέκα – δέκα τα copy-paste.

Τα «μέσα» αυτά δεν θα περιμέναμε να εφαρμόσουν τώρα κάποια στοιχειώδη δεοντολογία που ποτέ δεν εφήρμοσαν. Δεν την εφήρμοσαν όταν ένα συγγενές τους κανάλι – που τώρα πια κλείνει χρεωκοπημένο – έπαιξε «τροποποιημένο» το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου· όταν αντέγραφαν το ένα βίντεο πίσω απ’ τ’ άλλο ή και ολόκληρες ειδήσεις ακόμα από διάφορους χρήστες του διαδικτύου, χωρίς ποτέ ν’ αναφέρουν πηγές, για να γεμίσουν τα δελτία· όταν έλεγαν για την δολοφονία του Π. Φύσσα «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο».

Γνωστές ιστοσελίδες, λοιπόν, του φασιστικού χώρου.

Ο κατσικοκλέφτης του διαδικτύου, ο ΑΝΤ1, αντέγραψε το βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των χρυσαυγιτών μέσα στην δικαστική αίθουσα με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και σημείωσε – με υπονοούμενο – ότι το «ανήρτησε στο διαδίκτυο η(sic) ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου». Χωρίς βέβαια να αναφέρει ποιά είναι αυτή «η (μία και μοναδική; ) ιστοσελίδα». Το Star, ο ALPHA και ο ΣΚΑΪ δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναφέρουν ότι από κάπου το πήραν.

Όχι, λοιπόν, το OmniaTV δεν είναι «η ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου», δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας κόμβος συνεργασίας λίγων ανθρώπων που σας έχουμε σιχαθεί, ακριβώς για τους προαναφερθέντες λόγους. Δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό ή «αντιεξουσιαστικό χώρο» – που ανάθεμα κι αν οι αμόρφωτοι συντάκτες σας ξέρουν και τί εννοούν μ’ αυτό.

Το αποτέλεσμα της εργασίας μας το διαθέτουμε πάντα ελεύθερα σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Αλλά δεν δουλεύουμε για να βγάζετε δωρεάν εσείς εμπορικά προϊόντα και δη του χειρίστου είδους.

Επιφυλασσόμαστε, λοιπόν, «αγαπητές» γνωστές ιστοσελίδες του φασιστικού χώρου, για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, τόσο σε σχέση με αυτήν την περίπτωση, όσο και με άλλες που εκκρεμούν.

Η ομάδα διαχείρισης του OmniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο