Πώς οι Ζαπατίστας θα βοηθήσουν τους μετανάστες που διώκονται από τον Τραμπ

“Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε, πρέπει να επαναστατούμε , πρέπει να αγωνιζόμαστε και πρέπει να οργανωνόμαστε.”

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός στρατός των Ζαπατίστας, EZLN, ανακοίνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου του 2017, ότι θα αρχίσει να πουλά βιολογικό καφέ από την Τσιάπας, προκειμένου να βοηθήσει τους μετανάστες που διώκονται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Δουλεύοντας μαζί με συμμαχικούς διεθνείς διανομείς, ο EZLN θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα απο τις πωλήσεις του καφέ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους απελαθέντες μετανάστες από τις ΗΠΑ στο Μεξικό. Θα χρησιμοποιήσει επίσης τα έσοδα για να υποστηρίξει τις ομάδες αντίστασης υπέρ των μεταναστών σε όλο τον κόσμο και οι οποίες  διαμαρτύρονται κατά των κυβερνήσεων που δρουν εναντίον των μεταναστών.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ομαδάς  «Παγκόσμια Εκστρατεία ενάντια στα τείχη του Κεφαλαίου», η οποία καλεί για την παγκόσμια αλληλεγγύη υπέρ των μεταναστών ενάντια στις κρατήσεις και τις απελάσεις.

Όπως γράφουν σε δήλωσή τους οι αντάρτες υποδιοικητές του EZLN  Moises και Γκαλεάνο :

Είναι ήδη έτοιμος ο πρώτος τόνος ζαπατιστικού καφέ για την εκστρατεία «Η αντίσταση, η εξέγερση, η αλληλεγγύη από τα κάτω και αριστερά απέναντι στα τείχη του Κεφαλαίου».

Ο καφές είναι 100 τοις 100 ζαπατιστικός. Έχει καλλιεργηθεί σε ζαπατιστική γη από ζαπατιστικά χέρια, έχει συγκομιστεί από Ζαπατίστας, έχει στεγνώσει κάτω από τον ζαπατιστικό ήλιο, έχει κοπεί σε ζαπατιστικό μύλο, ο μύλος ξεχαρβαλώθηκε από ζαπατιστικό φταίξιμο, επισκευάστηκε από Ζαπατίστας (ήταν ένα μη ζαπατιστικό μπαλέρο [παιχνίδι]), έπειτα συσκευάστηκε από Ζαπατίστας, Ζαπατίστας του έβαλαν τις ετικέτες και τον μετέφεραν.

Αυτός ο καφές των Ζαπατίστας είναι ακόμα πιο νόστιμος, αν τον πίνετε στον αγώνα. Σας παραθέτουμε εδώ κι ένα σύντομο βίντεο που η Tercios Compas [η ομάδα ενημέρωσης των Ζαπατίστας] έφτιαξε, όπου μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία, από τα χωράφια του καφέ ως την αποθήκη.
Ελπίζουμε ότι μ’αυτή την μικρή υποστήριξη θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την προσπάθεια υποστήριξης όσων διώκονται και υποφέρουν από διακρίσεις στον κόσμο .

b2ap3_thumbnail_thumbs_cafe1.jpgb2ap3_thumbnail_thumbs_cafe2.jpg

Οι αντάρτες υποδιοικητές του  EZLN υπογράφουν τη δήλωσή τους με τη φράση “fuck Trump” :

«Πιθανότατα αναρωτιέστε το πώς θα φτάσουν όλα αυτά στα μέρη σας. Με τον ίδιο τρόπο που παράχθηκαν, δηλαδή με οργάνωση.

Με άλλα λόγια είναι αναγκαίο να οργανωθείτε όχι μόνο για αυτό, αλλά επίσης και κυρίως για να προχωρήσετε σε δράσεις αλληλεγγύης προς όλον αυτόν τον κόσμο που καταδιώκεται απλά και μόνο επειδή έχει ένα ορισμένο χρώμα δέρματος, κάποια κουλτούρα, κάποιο πιστεύω, κάποια καταγωγή, κάποια ιστορία, κάποια ζωή.

Και προς το παρόν δεν είναι μόνο αυτό: να θυμάστε πάντα ότι χρειάζεται αντίσταση, εξέγερση, αγώνας, οργάνωση.

Α, και ρωτήσαμε πώς να πούμε αυτό που θέλουμε, αλλά με τρόπο που εκείνος να το καταλάβει:

Fuck Trump!

Από την εκλογή του Τραμπ, η ριζοσπαστική ομάδα MexicanWl, έχει συνεργαστεί με τη διεθνή ομάδα υποστήριξης, «Έκτη Επιτροπή», για να υποστηρίξει «την αντίσταση και την εξέγερση εκείνων που διώκονται». Η δράση αυτή περιλαμβάνει έκκληση για μποϊκοτάζ των υπέρ του Trump διαφημιστικών  και μέσων μαζικής ενημέρωσης οργανισμών, παρέχοντας παράλληλα δωρεάν νομική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο EZLN έχει επίσης ανακοινώσει το σχέδιο του να παρουσιάσει μια αυτόχθονη γυναίκα ως υποψήφια το 2018 για τις προεδρικές εκλογές του Μεξικού. Η υποψήφιά τους που ακόμη δεν έχει κατονομαστεί, περιγράφεται ως κάποια που θα «ζητήσει να κατεδαφιστεί ο τοίχος του Τραμπ» .

Παρά τη συμμετοχή του EZLN στη συγκέντρωση χρημάτων και την εκλογική πολιτική, η ομάδα συνεχίζει να υποστηρίζει τη μαζική αντίσταση των πολιτών ως πρωταρχική μορφή του αγώνα.
«Πρέπει να αγωνιστούμε για εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα διώκονται απλώς για το γεγονός ότι έχουν ένα ορισμένο χρώμα δέρματος, κάποιον πολιτισμό,  κάποιο πιστεύω, κάποια καταγωγή, ιστορία και ζωή».

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=6ZnYPHUoLb8","width":"800","height":"450"}

(πηγές : https://dorsetchiapassolidarity.wordpress.com/2017/03/19/ezln-the-first-of-many/

http://www.telesurtv.net//englishnews/How-Zapatistas-Will-Help-Trump-Victims-With-Fuck-You-Coffee-20170318-0021.html)

(μετάφραση Σύλβια Βαρνάβα)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο