Αντιφασιστική διαδήλωση για τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου σε φοιτητή

Το μεσημέρι 31/03 γίναμε μάρτυρες επανεμφάνισης ταγμάτου εφόδου της Χρυσής Αυγής που είχε ως θύμα ανυποψίαστο φοιτητή που έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων. Η παραμονή του στην εντατική και οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία του επιτέθηκαν και το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού. Στην ντροπιαστική, για αυτούς, επίθεση στα κεντρικά τους γραφεία νωρίτερα εκείνη τη μέρα δε δίστασαν να απαντήσουν στοχοποιώντας και ξυλοφορτώνοντας πολίτη ο οποίος δεν ταίριαζε στα αισθητικά τους γούστα

Η συγκεκριμένη κίνηση όμως ήταν κίνηση αδυναμίας. Το τελευταίο διάστημα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αντιμετωπίζοντας μεγάλες πολιτικές αδυναμίες, εκδιώκονται συνεχώς από το αντιφασιστικό κίνημα. Δεχόμενοι μία σειρά μεγάλων ηττών όπως αυτές του Εφετείου την 1η Νοεμβρίου και την επέτειο των Ιμίων, και ταυτόχρονα λειτουργώντας σε ένα αφιλόξενο πολιτικό κλίμα στο οποίο έχουν συμβάλλει οι μεγάλοι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος υπέρ της αλληλεγγύης των προσφύγων, δυσκολεύονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κεντρικοπολιτικές εξελίξεις.

Αυτή η κατάσταση τους έχει οδηγήσει στην απονομιμοποίηση της βίας τους και σε ένα καθεστώς κινήσεων απελπισίας. Κινήσεις οι οποίες τους γυρνάνε μπούμεραγκ αλλά παράλληλα φανερώνουν την επικινδυνότητα της ενδεχόμενης αλλαγής συσχετισμών και συνθηκών στο μέλλον.

Με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει. Ένα ολόκληρο παγκόσμιο κλίμα τον τροφοδοτεί συνεχώς και του δίνει υπαρκτό πάτημα για τη συνέχεια. Περιμένοντας την πολιτική τους ευκαιρία και παράλληλα διατηρώντας το κόμμα τους στην 3η θέση, διεκδικούν να συσπειρωθούν και να ετοιμαστούν για τις αυριανές δύσκολες μάχες.

Βρισκόμαστε σε μία πολιτική περίοδο η οποία παρουσιάζει πλούσιες ευκαιρίες στο ταξικό μας στρατόπεδο και είναι χρέος μας να τις εκμεταλλευτούμε και να πάμε παρακάτω. Επιβάλλεται, να δώσουμε μάχες για να κλείσουν τα γραφεία-γιάφκες τους, τσακίζοντας τον κεντρικό-πολιτικό τους μηχανισμό, πετώντας τους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Αντιφασιστική διαδήλωση Λ.Αλεξάνδρας και Κηφισίας, 8 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι.

 

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο