#GDtrial | Πολιτική βιτρίνα πλαισιωμένη από κατσαπλιάδες

Μία περίληψη για την 63η εβδομάδα της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης μας βοήθησε να κάνουμε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, στο βιντεοχρονολόγιο το οποίο λόγω Πάσχα προβλήθηκε την Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017.

Παράλληλα, παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Σαπουντζάκης, επίσης μέλος της πολιτικής αγωγής, ο οποίος εκτίμησε ότι η υπεράσπιση βρίσκεται σε δεινή θέση. «Δεν θα ήθελα να ήμουνα στη θέση τους», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι είναι πασίδηλος ο καθαρά εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ.

Πάση θυσία να διαλυθεί η συγκέντρωση

Η 144η δικάσιμος (Μεγάλη Δευτέρα) ξεκίνησε με την υπόθεση του ξενοδοχείου Belvedere στη Χερσόνησο Κρήτης (Νοέμβριος 2012). Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία ακόμα εκκρεμεί δικαστικά, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του Κασιδιάρη, η εκδίκαση της οποίας έχει αναβληθεί δύο φορές.

Η μεγάλη ενόχληση της ΧΑ για την ύπαρξη αντισυγκέντρωσης (25/11/2012) είχε εκδηλωθεί από νωρίς το πρωί, αλλά κορυφώθηκε το μεσημέρι, με την άφιξη των 250-300 αντισυγκεντρωμένων. Ζητούσαν επιτακτικά και επίμονα από τους αστυνομικούς να διαλύσουν την αντισυγκέντρωση, η οποία όμως βρισκόταν πίσω από κλούβες, και 100 μέτρα πίσω από διμοιρίες των ΜΑΤ, που με τη σειρά τους ήταν ήδη αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο.

Διατυπώθηκαν μάλιστα και ανυπόστατοι ισχυρισμοί από τον Κασιδιάρη, τους οποίους είδαμε όλοι σε βίντεο, ότι δηλαδή οι αντιφασίστες είχαν κάνει ζημιές, είχαν λεηλατήσει μαγαζιά και αυτοκίνητα, και ότι δήθεν η αστυνομία αδιαφορούσε. Τους ίδιους ισχυρισμούς προσπάθησαν να προκρίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης για να διαψευστούν ολοκληρωτικά από τους μάρτυρες. Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν ως ενοχοποιητικό το γεγονός ότι οι αντισυγκεντρωμένοι έφεραν κράνη, λες και το κράνος αποτελεί όπλο και όχι μέσο προστασίας του κεφαλιού του φέροντα, σε περίπτωση σύγκρουσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δύο απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (Πανταγάκης και Φραγκομιχελάκης) κατά την 63η εβδομάδα της δίκης, δεν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα αλήθειας σε όλα αυτά: οι αντισυγκεντρωμένοι πήγαν, είπαν τα συνθήματά τους, έμειναν μακριά από τα ΜΑΤ καθ’ όλη τη διάρκεια, και μετά αποχώρησαν, χωρίς να γίνει το παραμικρό μεμπτό εκ μέρους τους.

b2ap3_thumbnail_10_20170414-223506_1.jpg

Ο Κασιδιάρης ωθούσε σε βία

Σύμφωνα με όσα είπε στο ακροατήριο ο απόστρατος αξιωματικός Τηλέμαχος Πανταγάκης, υπήρχε βούληση από την πλευρά των χρυσαυγιτών για να σπάσει ο αστυνομικός φραγμός και να προκληθεί κάποιου είδους σύγκρουση. Ο λόγος γι’ αυτό ήταν η μεγάλη ενόχληση όλων των βουλευτών της ΧΑ, αλλά πρωτίστως του Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την ύπαρξη της αντισυγκέντρωσης. Ωθούσε τους οπαδούς του να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας και ουσιαστικά να προβούν σε βιαιοπραγίες ενάντια στους ειρηνικά συγκεντρωμένους αντιφασίστες, αν κατάφερναν να φτάσουν εκεί.

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το πώς ο Ηλίας Κασιδιάρης γνώριζε από νωρίτερα ότι θα προκληθούν φθορές σε ένα αυτοκίνητο του λιμενικού, τη στιγμή που η αστυνομία το έμαθε πολλές ώρες αργότερα, το βράδυ δηλαδή της ίδιας ημέρας. Ένας κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για προβοκάτσια από τους οπαδούς του, για να ενοχοποιηθεί η άλλη πλευρά.

Ο έτερος υπερασπιστικός ισχυρισμός των χρυσαυγιτών, ότι δηλαδή οι αντισυγκεντρωμένοι ενοχλούσαν όσους πολίτες ήθελαν να πλησιάσουν τη συγκέντρωση της ΧΑ, διαψεύστηκε επίσης από τους μάρτυρες. Συγκεκριμένα, και οι δύο εξήγησαν ότι δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στην πρόσβαση στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η συγκέντρωση της ΧΑ.

Ο τρόπος κατάθεσης και οι απαντήσεις του Φραγκομιχελάκη ήταν ενδεικτικά ενός μάρτυρα που καταθέτει απρόθυμα και προσπαθώντας να πει όσο το δυνατόν λιγότερα, ενδεχομένως σε ένα κλίμα γενικότερης ευθυνοφοβίας. Όμως, όταν οι ερωτήσεις ήταν τέτοιες που δεν μπορούσε να ισχυριστεί άγνοια, αναγκάστηκε τελικά να απαντήσει.

b2ap3_thumbnail_16_.jpg

Παρανόμοι «ελεγκτές»

Στη συνέχεια, το δικαστήριο εξέτασε την συνδεδεμένη υπόθεση της επίθεσης τάγματος της ΧΑ στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου τον Σεπτέμβριο του 2012, που έγινε υπό την ηγεσία του βουλευτή Μπαρμπαρούση. Υπενθυμίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν ως αυτόκλητοι δήθεν ελεγκτές και υπερασπιστές της νομιμότητας, καταπατώντας κάθε νομιμότητα οι ίδιοι, κλωτσώντας και διαλύοντας πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, διαπράττοντας το αδίκημα της αντιποίησης αρχής και διασπείροντας το φόβο στους πολίτες.

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Μπαρμπετάκης, πρόεδρος των πωλητών λαϊκών αγορών στην περιοχή και, από τα όσα είπε, εμφανώς φιλικά διακείμενος προς τη ΧΑ. Αναγνώρισε μεν ότι ήταν σίγουρα μέλη της ΧΑ όσοι εμπλέκονται, μίλησε για ομάδα 30-40 ατόμων, αλλά προσπάθησε να πείσει ότι ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε ηγετικό ρόλο. Εκτίμησε ότι ήταν εκεί μόνο για πολιτική προβολή και γνωριμία με τους πολίτες, μακριά από το τάγμα, κάτι που όπως είδαμε στο βίντεο δεν ισχύει.

Η Έδρα ανέδειξε τις διαφορές των τωρινών ισχυρισμών του μάρτυρα με όσα είχε καταθέσει παλαιότερα, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε λεκτικές και νοητικές ακροβασίες, για να μη φανεί ανακόλουθος. Παράλληλα, ο κ. Καμπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για την ίδια υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν και οι βουλευτές Ηλιόπουλος και Γερμενής, για την υπόθεση της επίθεσης τάγματος της ΧΑ στη λαϊκή της Ραφήνας, ότι δηλαδή οι βουλευτές είχαν αποκοπεί και δεν είχαν ευθύνη για τα όσα παράνομα έκαναν οι οπαδοί τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπαγιάννη, προκύπτει ότι όπως και στην υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, υπήρχε διπλό κίνητρο: πέραν του πολιτικού, η ΧΑ ήθελε να αποκτήσει τον έλεγχο της λαϊκής αγοράς, και ο Μπαρμπετάκης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του σχεδίου, όσο κι αν αναγκάστηκε να διαφοροποιηθεί.

b2ap3_thumbnail_17_20170414-224154_1.jpg

Αυτόφωρη καταδίκη

Αξίζει να αναφερθεί ότι δύο μέλη της ΧΑ, έκαναν απόπειρα ελέγχου μία εβδομάδα μετά από αυτό το επεισόδιο. Ωστόσο, είχαν την ατυχία να ζητήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα από μία πωλήτρια της λαϊκής η οποία κάλεσε την αστυνομία, συνελήφθησαν επιτόπου και καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου για αντιποίηση αρχής.

Η καταδίκη αυτή έχει συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα. Η αναφορά που έγινε από την μάρτυρα Παπαζήση βοηθά στην ανάδειξη της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Καμπαγιάννης.

Βεβαίως, ο Μπαρμπαρούσης με το τάγμα που τον ακολουθούσε στάθηκαν τυχερότεροι: μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, είχε εκδοθεί απαλλακτική διάταξη, στο πλαίσιο της μείωσης του φόρτου των δικαστηρίων από μικροϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, απηλλάγησαν από τις κατηγορίες για την αντιποίηση αρχής, δεν αθωώθηκαν, όπως ψευδώς συχνά αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, κάτι που μας διευκρίνισε στο βιντεοχρονολόγιο ο κ. Καμπαγιάννης.

Πλέον αυτού, α) κανείς εκ των παθόντων δεν προσήλθε να καταθέσει για τα όσα υπέστησαν, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους – αν όχι όλοι – ήταν αλλοδαποί, β) οι αστυνομικοί κατά την πάγια τακτική – που βλέπουμε και σε αυτή τη δίκη – δεν εισέφεραν κανένα στοιχείο, και γ) το δικαστήριο δέχτηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα και ζημιές ευτελούς αξίας, αθωώνοντας τους κατηγορούμενους ως προς αυτό το σκέλος της κατηγορίας.

Αυτό αναδείχθηκε και μέσα από μια σειρά ερωτήσεων που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπαρμπαρούση (Κοραντζόπουλος), χτίζοντας έναν πύργο από τραπουλόχαρτα που αθώωνε τον πελάτη του. Με μία ερώτηση της Έδρας, ο πύργος αυτός γκρεμίστηκε, όταν η Πρόεδρος ρώτησε τον Μουρκογιάννη εάν ήταν σε θέση να δει ή να ακούσει οτιδήποτε από όλα αυτά για τα οποία απαντούσε, και ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, γκρεμίζοντας μονολεκτικά όλη την υπερασπιστική γραμμή που είχε χτίσει ο Κοραντζόπουλος.

b2ap3_thumbnail_20_20170414-224125_1.jpg

Εξοργιστική ευθυνοφοβία

Στην 145η δικάσιμο, προσήλθε ο Ν. Μουρκογιάννης, αστυνομικός του Α.Τ. Μεσολογγίου επιφορτισμένος να συνοδεύσει τη Δημοτική Αστυνομία στον έλεγχο της λαϊκής αγοράς εκείνο το Σάββατο (8 Σεπτεμβρίου 2012). Ο μάρτυρας προσπάθησε να πείσει ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα που να ενοχοποιεί τη Χ.Α., και μάλιστα όχι με δική του υπαιτιότητα, αλλά επειδή τον ανακάλεσαν πίσω στο Τμήμα, όσο εξελισσόταν το επεισόδιο.

Βεβαίως, όπως μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει από τα λεγόμενα της δημοτικής αστυνομικού την οποία θα συνόδευε εκείνη τη μέρα, και η οποία κατέθεσε αμέσως μετά, πρόκειται για υπεκφυγές, ώστε να μην χρειαστεί να πει την αλήθεια, καθώς η μαρτυρία των δημοτικών αστυνομικών τον τοποθετεί στο σημείο.

Ο Μουρκογιάννης είπε ότι είδε τον βουλευτή Μπαρμπαρούση και μία ομάδα ατόμων που «δεν διέκρινε» ούτε τι φορούσαν (μπλουζάκια της ΧΑ), ούτε τι έκαναν, ούτε καν αν ήταν άνδρες ή γυναίκες. Χαρακτηριστικό της φοβίας του είναι πως δεν προέφερε καν τις λέξεις «Χρυσή Αυγή» στο δικαστήριο, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε και τον κ. Μακρή, αστυνομικό φρουρό του Μπαρμπαρούση, με τον οποίο εργαζόταν στο ίδιο Τμήμα.

Βεβαίως, στην αναφορά την οποία είχε συντάξει το 2012 μετά το επεισόδιο, είχε αναφερθεί ευθέως στη ΧΑ, λέγοντας ότι υπήρξε απαίτηση της ΧΑ να παρίσταται στους ελέγχους των υπηρεσιών στη λαϊκή. «Όταν ρωτήθηκε για αυτές του τις αντιφάσεις απάντησε ότι τα έγραψε εκ παραδρομής» μας θύμισε ο Θ. Καμπαγιάννης.

b2ap3_thumbnail_12_20170414-224236_1.jpg

Δυναμικές οι γυναίκες

Η 146η δικάσιμος περιλάμβανε τις καταθέσεις της Β. Μπαουστάνου, υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Μεσολογγίου και της Ανδρομάχης Παπαζήση, της μοναδικής παρευρισκόμενης η οποία, όχι απλά αντέδρασε όπως είδαμε όλοι και στο σχετικό βίντεο, αλλά κατήγγειλε και την υπόθεση επισήμως, αναγκάζοντας τις αρμόδιες Αρχές να αφυπνιστούν από τον ηθελημένο λήθαργό τους.

Την έμφυλη διαφοροποίηση στις καταθέσεις των μαρτύρων επεσήμανε ο Θ. Καμπαγιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δύο άνδρες (Μπαρμπετάκης, Μουρκογιάννης) είδανε πολύ λιγότερα συγκριτικά με τις δύο γυναίκες μάρτυρες.

b2ap3_thumbnail_6_20170414-224026_1.jpg

Αντιποίηση αρχής

Η κα. Μπαουστάνου, περιμένοντας τον Μουρκογιάννη για να αρχίσουν τους καθιερωμένους ελέγχους τους στη λαϊκή αγορά ως μεικτό κλιμάκιο, έγινε αποδέκτης αιτήματος να δεχθεί την συνοδεία του βουλευτή και του τάγματος της ΧΑ που τον συνόδευε στην τέλεση των καθηκόντων της.

Το αίτημα αρχικά διατυπώθηκε εκ μέρους του Μακρή, του αστυνομικού φρουρού του Μπαρμπαρούση, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως αστυνομικού και «συναδέλφου». Ο ίδιος, έδρασε καταφανώς ως μέλος και στέλεχος της ΧΑ και όχι με την ιδιότητα του αστυνομικού, κάτι που περιγράφεται στην ΕΔΕ που έγινε αργότερα για την υπόθεση, καταλήγοντας σε παραπομπή για να γίνει απόλυσή του.

Όταν η Β. Μπαουστάνου απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος συνοδεία αναρμόδιων τρίτων, οι χρυσαυγίτες επέμειναν. Μάλιστα, το αίτημα διατυπώθηκε εκ νέου από τον ίδιο τον Μπαρμπαρούση. Η ίδια κατέθεσε ότι υπήρχε επιθετικός τόνος και ότι οι χρυσαυγίτες της δήλωσαν πως θα πάνε μόνοι τους να κάνουν έλεγχο.

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός (Μουρκογιάννης) ενημέρωσε το Κέντρο για αυτό το αίτημα εκ μέρους της ΧΑ και του δόθηκε εντολή να αποχωρήσει από τη λαϊκή, αφήνοντας τη ΧΑ να αλωνίζει ανενόχλητη, αναποδογυρίζοντας πάγκους και τρομοκρατώντας πωλητές και πελάτες. Σημειωτέον ότι αυτός ο τρόμος αποτυπώνεται και στα σχόλια των πολιτών, όπως τα μετέφερε στο δικαστήριο η Β. Μπαουστάνου.

Το αποτέλεσμα της αποχώρησης του Μουρκογιάννη από τη λαϊκή ήταν να μη μπορεί ούτε η Δημοτική Αστυνομία να εκτελέσει τα καθήκοντά της, εφόσον η παρουσία της ΕΛΑΣ κρίνεται απαραίτητη για να είναι σύννομοι οι έλεγχοι. Συνεπεία αυτού, δόθηκε εντολή από το Δήμο για την αποχώρηση και της Δημοτικής Αστυνομίας.

b2ap3_thumbnail_20.jpg

Παρακράτος εν δράσει

«Μην φοβάστε, εμείς ήρθαμε για άλλους» δήλωναν οι χρυσαυγίτες σε ανθρώπους που τρομοκρατήθηκαν από την παρουσία και τη δράση του τάγματος. Αυτό κατέθεσε η Ανδρομάχη Παπαζήση, κατά την 146η δικάσιμο.

Η ίδια, όταν της είπαν ότι «Μην ενοχλείστε εσείς, δεν σας πειράζουμε εσάς» διερωτήθηκε «Για ποιο λόγο πειράζετε τους άλλους;» και βεβαίως ποιοι έχουν δικαίωμα να φέρονται ως «το μπαστούνι του Κράτους». Μίλησε άφοβα για παρακράτος, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο της συνομιλίας της με τη ΧΑ, αλλά και το οποίο επανέλαβε και τεκμηρίωσε στο ακροατήριο.

Παράλληλα, είδε ως αυτόπτης το αναποδογύρισμα των πάγκων από το τάγμα, είδε να πλαισιώνουν τον βουλευτή, να φέρονται ως άγημα (πορεία σε δυάδες) κλπ. Επίσης, είδε όλα αυτά να συμβαίνουν δίπλα στον πάγκο του προηγούμενου μάρτυρα, του Μπαρμπετάκη, καταδεικνύοντας την ψευδομαρτυρία του.

«Είναι η απόλυτη επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου» τόνισε ο κ. Καμπαγιάννης, μιλώντας για την πολιτική βιτρίνα του Μπαρμπαρούση που προπορεύεται και χαιρετά τους πολίτες, την ίδια στιγμή που πλαισιώνεται από ένα τάγμα, από «κατσαπλιάδες» όπως τους χαρακτήρισε η κα. Παπαζήση, που σπάνε, βρίζουν και τρομοκρατούν.

Υπάρχει η σχηματισμένη πεποίθηση του Ρουπακιά ότι «είμαι δικός σας» (όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν), θύμισε ο κ. Καμπαγιάννης, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ισχυριστούν ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν καλά στα μυαλά του. Ο δεύτερος είναι να εξηγηθεί λογικά, από μια σειρά συγκεκριμένων πράξεων και γεγονότων, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων αποτελεί και το περιστατικό στη λαϊκή του Μεσολογγίου.

b2ap3_thumbnail_16_20170414-223844_1.jpg

ΕΛΑΣ: «Ε, και τι θέλετε;»

Φεύγοντας από τη λαϊκή, η Παπαζήση είδε το τοπικό κανάλι να έρχεται για να πάρει πλάνα και δηλώσεις του Μπαρμπαρούση. Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μίλησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και του εξήγησε τι είχε δει. Εκεί την αντιμετώπισαν με πλήρη αδιαφορία, λέγοντας της χαρακτηριστικά «Ε, και τι θέλετε;»

Όντας πρωτάρα σε όλα αυτά και καθώς δεν την ενημέρωσαν ως όφειλαν για την δυνατότητα προφορικής μήνυσης, η κα. Παπαζήση ζήτησε να της δώσουν έντυπο καταγγελίας. Της είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ότι πρέπει να φύγει και να τους στείλει έγγραφη καταγγελία αν επιθυμεί, εκτιμώντας λαθεμένα ότι δεν θα το πράξει.

Εκείνη όμως όχι απλά συνέταξε την καταγγελία της,  αλλά την κοινοποίησε κιόλας στον Εισαγγελέα καθώς και σε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναγκάζοντας την Αστυνομία να την καλέσει για να υπογράψει προχρονολογημένα – και ως εκ τούτου, παράτυπα – κάτι που δέχθηκε να κάνει για να μην τους εκθέσει, όπως είπε. Σχολιάζοντας εδώ, ο κ. Καμπαγιάννης μας είπε:

«Δεν ήταν η στάση της εμπαθούς “εβραιομαρξίστριας” που θέλανε να περάσουν στο ακροατήριο οι υπερασπιστές. Ήταν η στάση ενός ανθρώπου που ψώνιζε στη λαϊκή, είδε κάτι το οποίο θεώρησε ότι ήταν άδικο, ότι την προσέβαλε, και αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημά της. Δεν ήθελε να κάνει κάποια σταυροφορία η κα. Παπαζήση. Ήταν ένας καλός άνθρωπος. Ένας πολίτης ο οποίος είδε γύρω του να συμβαίνει κάτι το οποίο πραγματικά την κλόνισε, τη φόβισε αυτή η αντιποίηση αρχής, της θύμισε τις μαύρες μέρες της Ιστορίας της χώρας μας.»

Η υπεράσπιση βεβαίως, έκανε πλείστες προσπάθειες απαξίωσης της Παπαζήση, οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό. Μεταξύ αυτών, ο Κοραντζόπουλος ρώτησε επιτιμητικά αν η μάρτυρας έχει δικαίωμα να χαρακτηρίσει μια πράξη ως αξιόποινη, για να τον επαναφέρει στην τάξη η Πρόεδρος, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ναι, σε μια δημοκρατία οι πολίτες έχουν ορισμένα δικαιώματα.

b2ap3_thumbnail_23.jpg

Απόπειρα κωλυσιεργίας

Στις γενικότερες απόπειρες κωλυσιεργίας που εκδηλώνει η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών μπορεί να ενταχθεί και το αίτημα του Ν. Μιχαλόλια να ακυρωθεί η δικάσιμος της Μ. Τετάρτης (146η δικάσιμος) «λόγω της δίκης Μαζιώτη», η οποία θα διεξαγόταν την ίδια μέρα. Η έδρα απέρριψε το αίτημα.

Όπως επεσήμανε ο Θ. Καμπαγιάννης, ο Απρίλιος ήδη έχει λιγότερες δικασίμους (επτά), συγκριτικά με άλλους μήνες. Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προσδιοριστεί για τον Κορυδαλλό αντί της αίθουσας του Εφετείου, κάτι που δημιουργεί τον προβληματισμό του πισωγυρίσματος, ενώ έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

 

Αποχώρηση Ζώτου

Δυστυχώς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην 146η δικάσιμο, για λόγους υγείας, αποσύρθηκε από την παράσταση πολιτικής αγωγής ο Τάκης Ζώτος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπαγιάννης σχολίασε ότι:

«Είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της προσπάθειας της πολιτικής αγωγής σ’ αυτή τη δίκη. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει η ιδέα της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος.»

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Ζώτου:

«Για λόγους υγείας, δυστυχώς δε θα μπορέσω να συνεχίσω να παρίσταμαι ως πολιτική αγωγή. Με παρηγορεί το γεγονός ότι συνεχίζουν ο κύριος Παπαδάκης και ο κύριος Καμπαγιάννης και ότι ο εξαιρετικός συνάδελφος κύριος Σκαρμέας θα είναι ο τρίτος συνήγορος με βάση το υπάρχον πληρεξούσιο. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους Αιγύπτιους αλιεργάτες που μου έδωσαν την τιμή να παρίσταμαι σε μια δίκη εξαιρετικής σημασίας και να συμβάλω στη θεσμική αντιμετώπιση για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων. Ο Εμπάρακ όπως και τα υπόλοιπα θύματα δεν υπήρξε θύμα επειδή έκανε κάτι, αλλά επειδή είναι αυτό που είναι ο καθένας. Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους τη πολιτικής αγωγής για τη συνεργασία και ότι θα είμαι εδώ στο μέτρο των δυνάμεών μου να βοηθήσω όσο μπορώ.»

b2ap3_thumbnail_8_20170414-223717_1.jpg

Μικρό διάλειμμα

Η 64η εβδομάδα δίκης θα ανοίξει την Τρίτη 25 Απριλίου (Κορυδαλλός) ενώ υπάρχει δικάσιμος και την Πέμπτη 27 Απριλίου (Εφετείο).

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις ίδιες ημερομηνίες θα ανοίξει και η εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης στο στέκι Συνεργείο, όπου είχαν φυσική παρουσία οι βουλευτές Λαγός και Μίχος.

Το OmniaTV, με την βοήθεια του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch αλλά και της νομικής ομάδας Jail Golden Dawn, συνεχίζει το βιντεοχρονολόγιο με εκπομπές κάθε Παρασκευή βράδυ (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι εντός της εβδομάδας), ως χρήσιμο εργαλείο καταγραφής των τεκταινόμενων και άντλησης συμπερασμάτων.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο