Για την αντιφασιστική συγκεντρωση της 26ης Απριλίου στην πλ. Κοραή – Στη 1μμ οι φασίστες έτρεχαν. Στις 3μμ ήταν εξαφανισμένοι!

Την Τετάρτη 26/04 η εγκληματική οργάνωση της Xρυσής Aυγής πραγματοποίησε μία ακόμη θλιβερή προσπάθεια επανεμφάνισης στην γειτονιά του Πειραιά, συγκεντρώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 13 ατόμων. Οι φασίστες ενώ είχαν καλέσει στις 15:30 (με το κάλεσμα να βγαίνει 24 ώρες πριν), πάτησαν το πόδι τους στην πλατεία Κοραή μόλις για λίγα λεπτά, όταν και η επερχόμενη έλευση της αντιφασιστικής προσυγκέντρωσης στις 1μμ τους ανάγκασε σε φυγή.

Για ακόμα μία φορά το αντιφασιστικό κίνημα επέδειξε αποφασιστικά αντανακλαστικά ακυρώνοντας άλλη μία απόπειρα δημόσιας εμφάνισης των νεοναζί. Ταυτόχρονα όμως, αναδείχθηκε η πλήρης αδυναμία του οργανωτικού κέντρου της χρυσής αυγής, καθώς δεν κατάφερε στο “προπύργιο” του Πειραιά να μαζέψει πάνω από μια ντουζίνα γραφικούς.

Αξίζει να τονιστεί, πως η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών είχε καλεστεί με πρόσχημα την συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CITIGE: CITIzen and refuGEes». Φυσικά η συμμετοχή του Δήμου θα υπάρξει αλλά η Χρυσή Αυγή έπρεπε να εφεύρει μια δικαιολογία για ένα ανύπαρκτο hot spot για να εξαφανιστεί το συντομότερο από το κέντρο του Πειραιά.

Φυσικά και δεν παραβλέπουμε τη θλιβερή στάση του Δημάρχου Μώραλη να συναντηθεί με υπόδικους ναζί και να προσπαθήσει να συνομιλήσει με την ξενοφοβική και ρατσιστική ατζέντα τους.

Αντιφασίστες παντου. Φασίστες πουθενά!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο