Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μενίδι

Την Πέμπτη 29/06 φασίστες μαχαίρωσαν μετανάστη εργάτη γης στο Μενίδι. Μετά από κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, η ΟΡ.Μ.Α. έβγαλε το δικό της κάλεσμα και συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ στη διαδήλωση που συμμετείχαν πάνω από 500 αγωνιστές της περιοχής. Κινήθηκε μέσα από τον κεντρικό ιστό της πόλης, πέρασε από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στα οποία παρευρίσκονταν καμιά δεκαριά τραμπούκοι και κατέληξε με πλήρη ηγεμονικό και ασφαλή τρόπο ξανά στην πλατεία απ όπου ξεκίνησε. Χαριτωμένο στιγμιότυπο το υβρεολόγιο που ξέρναγαν πανικόβλητοι από την ασφάλεια των μπαλκονιών του δεύτερου ορόφου όπου και παρέμειναν ταμπουρομένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Οι φασίστες βρίσκονται σε αδιέξοδο, σε πολιτική και οργανωτική αδυναμία. Σε Αθήνα και Πειραιά δεν μπορούν να καλέσουν σε συγκέντρωση πέρα από τα γραφεία τους τα νεκροταφεία και τις εκκλησίες. Μετά την διαδήλωση στην Γκορυτσά, αλλά και την μαζική μαχητική διαδήλωση της 17ης Ιουνίου στον Ασπρόπυργο, ηττήθηκαν και έξω από τον βασικό ιστό της πόλης σε μια περιοχή που νόμιζαν πως με την βοήθεια του τοπικού αστυνομικού τμήματος και του Δήμου μια μικρή ομάδα συγκροτημένη γύρω από την τοπικη της Χρυσής Αυγής θα μπορεί να κάνει ανενόχλητη επιθέσεις σε μετανάστες.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της 8 ης Ιουνίου όπου μαθητής στο Μενίδι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα ένας ακροδεξιός εσμός διαμαρτυρόταν εναντίον των Ρομά τις επόμενες μέρες. Φασιστικές γκρούπες πέταγαν μολότωφ σε σπίτια των Ρομά. Τις επόμενες μέρες έκαναν ελέγχους σε λεωφορεία της περιοχής και κατέβαζαν όποιον θεωρούσαν ότι είναι τοξικομανής ή μετανάστης και προχωρούσαν ακόμα και σε τραμπουκισμούς. Ακολούθησε το μαχαίρωμα του μετανάστη αλλά και δεύτερη απόπειρα που απετράπηκε από τους μετανάστες. Αυτά είναι γνωστά σε δήμο και αστυνομία και στην καλύτερη περίπτωση τα ανέχονται.

Οι φασίστες προσπαθούν να καλλιεργήσουν το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία στην τοπική κοινωνία, έχοντας ως αποδιοπομπαίο τράγο την κοινωνική ταυτότητα των Ρομά που ζουν στην περιοχή. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλλήλέγγυοι σε Ρομά και μετανάστες και δεν θα παραδώσουμε τις γειτονιές μας στα Τάγματα Εφόδου με άλλοθι ένα νεκρό παιδί ή το εμπόριο πρέζας. Η μαζική μαχητική πορεία στην οποία συμμετείχε η ΟΡ.Μ.Α. και πέρασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έστειλε το μήνυμα ότι οι φασίστες θα ηττηθούν για μία ακόμη φορά. Πάνω στις αντιφασιστικές νίκες θα χτίσουμε την κοινωνία Αδελφοσύνης, Αλληλεγγύης και Ισότητας που οραματιζόμαστε.

 

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο