Πέραμα: Προστασία των ναζιστών από την ΕΛ.ΑΣ. για μια ακόμα φορά

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. με ΔΙΑΣ και ΜΑΤ, προκειμένου να προστατευθεί άλλη μία συγκέντρωση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, έγινε στις 5μμ σήμερα Τετάρτη, δύο μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Πέραμα.

Περίπου 300 μέτρα από το ανακοινωμένο σημείο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Πλ. Ηρώων στο Πέραμα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διέκοψαν την κυκλοφορία και πραγματοποίησαν σωματικούς ελέγχους στους αντιφασίστες. Μετά την αποχώρηση των ΔΙΑΣ, τα μέλη της ΟΡ.Μ.Α. συνέχισαν προς την Πλ. Ηρώων, όπου βρέθηκε ομάδα χρυσαυγιτών με τους οποίους συγκρούστηκαν. Αμέσως επενέβησαν ΜΑΤ εναντίον των αντιφασιστών, προστατεύοντας τους ναζιστές. Τα ΜΑΤ στήθηκαν κατόπιν ως φραγμός προστασίας για τους ναζιστές, ενώ η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην διασταύρωση της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Ελευθερίας.

Οι ναζιστές της Χ.Α. είχαν προγραμματισμένη για σήμερα μια εκδήλωση μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Περάματος, μιλώντας για «βία» εναντίον τους «με προκλητική ανοχή των αστυνομικών αρχών» (!).

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στις 19:20 περίπου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΟΡ.Μ.Α.:

Η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε ως απάντηση στο κάλεσμα των φασιστών στα τοπικά γραφεία μόλις ολοκληρώθηκε.

Η συνεργασία μπάτσων και ναζί ήταν ολοφάνερη και αυταπόδεικτη.

Επισημαίνουμε ότι ο αρχικός σωματικός έλεγχος των αγωνιστών από τους μπάτσους έγινε για να επιβεβαιωθεί ότι δεν φέραμε επικίνδυνα αντικείμενα για τις συγκρούσεις που θα ακολουθούσαν και για να δοθεί χρόνος προετοιμασίας στους φασίστες.

Οι δειλοί φασίστες από τα 20μ. πέταγαν φωτοβολίδες και πέτρες μέχρι που τους τρέξαμε και τους ξυλοφορτώσαμε τραυματίζοντας αρκετούς σε μάχες σώμα με σώμα. Οι ΜΑΤάδες στις επιθέσεις των φασιστών έμεναν αμέτοχοι και μόλις παίρναμε το πάνω χέρι στη μάχη ενεργούσαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα προς εμάς βάζοντας πλάτη στους φασίστες.

Φωτό: ΟΡ.Μ.Α. (Facebook)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο