Ναύπλιο: Δικάζεται η 22χρονη που σκότωσε επιτιθέμενο άνδρα στην Κόρινθο

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου δικάζεται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η Π.Α., μια 22χρονη κοπέλα που είχε διαγνωστεί με ελαφρά νοητική υστέρηση και η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 46χρονου Ν.Ζ., έπειτα από σεξουαλική επίθεση που – όπως κατέθεσε στην απολογία της – δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου ο Ν.Ζ. βρέθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Ιουνίου του 2016 σε πεζόδρομο στη Κόρινθο, έχοντας ένα αλλά μοιραίο τραύμα στον θώρακα από μαχαίρι οικιακής χρήσης το οποίο και εντοπίστηκε στο σημείο.

Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της εξηγώντας πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς πέρα από την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την ανήλικη φίλη της θεώρησε (εσφαλμένα όπως προκύπτει από τα ευρήματα) ότι ο 46χρονος άνδρας κρατούσε μαχαίρι. Έχει ίσως σημασία να αναφερθεί ότι ο 46χρονος άντρας σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση βρισκόταν την στιγμή εκείνη σε κατάσταση προχωρημένης μέθης αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

Σε βάρος της 22χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για την 17χρονη κοπέλα που ήταν μαζί της όταν δεχτήκαν την επίθεση (και η οποία θα δικαστεί ξεχωριστά από δικαστήριο ανηλίκων), την 42χρονη μητέρα της ανήλικης και έναν ακόμα 30χρονο οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία καθώς πρόσφεραν καταφύγιο στις δυο κοπέλες μετά το περιστατικό.

Φεμινιστικές ομάδες και οργανώσεις εκφράζουν με αφίσες και κείμενα, στον δρόμο και στο διαδίκτυο, την συμπαράσταση τους στην κοπέλα, στο πλαίσιο της υπεράσπισης του δικαιώματος των γυναικών στη αυτοάμυνα καθώς αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο