Αρχική Θέματα απαρτχάιντ

απαρτχάιντ

Ρότζερ Γουότερς: Τζον Μπον Τζόβι, υπερασπίζεσαι τον έποικο που έκαψε το...

"Οι νεκροί δεν μπορούν να σας θυμίσουν τα εγκλήματα που αγνοείτε¨ γράφει ο Γουότερς, προς το συγκρότημα Μπον Τζόβι, που πρόκειται να δώσει...

Oι διακρίσεις και η ανισότητα στο Ισραήλ δεν ξεκινά ούτε τελειώνει...

Παλαιστίνιοι εργάτες επιβιβάζονται σε ένα νέο ξεχωριστό λεωφορειό στο σημείο ελέγχου Eyal, 4 Μαρτίου 2012. (Oren Ziv / Activestills.org) Το Ισραήλ άρχισε τον διαχωρισμό...

20 χρόνια από το Όσλο: Τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών διαδικασιών

buc_sdtccaattmm-large.jpg

 

 Καθώς η 13 Σεπτέμβρη σηματοδοτεί την 20η επέτειο από την υπογραφή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Όσλο, ανάμεσα στην ισραηλινή  κατοχή  και την ΟΑΠ,   ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συγκεντρώσει κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις, από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι σήμερα. Οι ακτιβιστές άντλησαν τις πληροφορίες τους από αξιόπιστες διεθνείς οργανώσεις  ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν καλύψει πολλά θέματα που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές:

έχουμε πόλεμο

Άκουσα χθες τον Antidrasex να θυμίζει πως η Ρόζα Παρκς έκανε κάτι “παράνομο” αρνούμενη να δεχθεί ότι υπήρχαν ξεχωριστές θέσεις λεωφορείου για τους νέγρους, από εκείνες των λευκών.

Κάπου αλλού διάβασα μία υπενθύμιση: ο Χίτλερ ήρθε νόμιμα στην εξουσία και οι δράσεις των Ναζί του ήταν όλες επίσης νόμιμες. Τύποις.

alt

Καλό είναι να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Mastodon