Αρχική Θέματα ΔΝΤ

ΔΝΤ

Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης

Πηγή: http://histologion-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:

Sins of Comission

Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας):


Δήλωση των Συντρόφων από το Κάιρο για το Δ.Ν.Τ.: “Αρνούμαστε τα...

 
alt

Νεαρός πετάει πέτρες κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσα σε διαδηλωτές και στην στρατιωτική αστυνομία, στο Κάιρο, Οκτώβριος 2011 (by Abdelhamid Eid, European Pressphoto Agency)

 

31/10/2012

 (μετάφραση: filistina)

[Η ακόλουθη δήλωση κυκλοφόρησε από τους Συντρόφους από το Κάιρο,στις 30 Οκτώβρη 2012]

 

Αγαπητοί φίλοι,

Κατά την επόμενη περίοδο θα αντιμετωπίσουμε ξανά έναν γνωστό εχθρό, τον οποίο πολλοί από εσάς έχετε και συνεχίζετε να πολεμάτε. Διεθνή Οικονομικά Ιδρύματα (IFIs) όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), έχουν συνδράμει από καιρό στη λεηλασία της Αιγυπτιακής οικονομίας και τον εκτοπισμό  του Αιγυπτιακού λαού. Στόχος μας είναι να αντισταθούμε σ’ αυτούς τους θεσμούς και τις λεηλασίες τους. Επειδή γνωρίζουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι παγκόσμιος, απευθύνουμε αυτή την επιστολή σε όλους όσοι εργάζονται αλληλέγγυα εναντίον των τραπεζιτών και των φίλων τους.

εξοικονόμηση α λα ΔΝΤ

Πριν πολλούς μήνες, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, βρέθηκα σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Ψάχνοντας κάποιον γιατρό για να συνενοηθούμε, με παρέπεμψαν σε μία μονάδα όπου δεν είχα ξαναπάει.

Άνοιξα μία πόρτα από μέταλλο και γυαλί και βρέθηκα σε έναν θάλαμο γεμάτο κρεβάτια. Μπορεί να ήταν γύρω στα 10 με 12, τοποθετημένα αντικρυστά. Σε κάθε ένα από τα κρεβάτια βρισκόταν ένας ασθενής, με τα ρούχα του, συνδεδεμένος σε μία συσκευή αιμοκάθαρσης.

alt

Mastodon