Αρχική Θέματα εκλογές 2012

εκλογές 2012

λίγο ακόμα, εκεί ψηλά στην εξουσία

alt

Δύο μέρες μείνανε για τις εκλογές. Τις δεύτερες εκλογές μίας άλλης εποχής, χωρίς καν επίφαση αθωότητας, ούτε για τους πλέον “απολιτίκ” εκ των συμψηφοφόρων μας.

Παρακολουθούσα νωρίτερα τον Βενιζέλο να εξίσταται και να κοπανάει το χέρι στο τραπέζι, απευθυνόμενος σε πολίτη που “τόλμησε” να ρωτήσει περί ενδο-κομματικής διαφθοράς – εάν κατάλαβα το ερώτημα. Δεν έχει και τόση σημασία το ερώτημα. Σημειολογικά, αυτή η ένταση και το ξέσπασμα του – γνωστού για προηγούμενες αντιδράσεις του σε φορτισμένες στιγμές – Βενιζέλου, κατ’ εμέ φανερώνουν τον πανικό του.

Για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, η έντασή του αυτή σημαίνει ότι έχει ήδη πάρει τα μηνύματα – των δημοσκόπων; των υπό διάλυση τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ; των “πιστωτών/χορηγών” που έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους στο πρώην μεγάλο κόμμα; – και δεν είναι θετικά για τον ίδιο και τις φιλοδοξίες του.

Αν σήμερα γίνουν εκλογές… Η πρόβλεψή μου.

32,28% ο ΣΥΡΙΖΑ και 28,15 η ΝΔ... Ο πίνακας αποτυπώνει το κατά την εκτίμηση μου ποσοστό που θα πάρουν τα δυο μεγάλα κόμματα (λέμε...

Η λαϊκή ετυμηγορία δόθηκε εδώ και καιρό

Η "λαϊκή ετυμηγορία" δε δόθηκε την Κυριακή στις κάλπες, αλλά εδώ και καιρό στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας. Η εξεγερμένη νεολαία τον Δεκέμβρη...

τρικλοποδιές από το σύστημα στα μικρά κόμματα

Το κατεστημένο βλέπει τα θεμέλιά του να τρίζουν και προσπαθεί με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, να κρατηθεί στη θεσούλα του. Μεταξύ άλλων, βάζοντας τρικλοποδιές στα μικρά κόμματα, όπως ανέφερα ήδη, σε προηγούμενη ανάρτηση (για τις μεθοδεύσεις Γιαννίτση). Μία δεν τους δίνουν το χαρτί έγκαιρα, μία τους μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, μία τους αποκλείουν εντελώς από κάθε ραδιοτηλεοπτική μετάδοση, για να μην ακούγεται η φωνή τους.


Μεταφέρω τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος των Πειρατών:

Μετ’ εμποδίων προς τις κάλπες

Πηγή: http://www.pirateparty.gr/2012/04/met-empodion/

Mastodon