Αρχική Θέματα Μέρκελ

Μέρκελ

Η Μέρκελ και η μικρή Παλαιστίνια πρόσφυγας: Γιατί όλοι έχασαν την...

Της * Susan Abulhawa  (μετάφραση, επιμέλεια : Σύλβια) Την Τρίτη 14 Ιουλίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή, που...

ωτακουστές

b2ap3_thumbnail_BXwJe6nIYAEtRkA.jpg-large.jpg

"I know what you are about to do with Greece" via @MerkelsCell

Σοβαρά τώρα, ας πούμε ότι είσαι η Μέρκελ. Ηγείσαι του πιο ισχυρού κράτους στην ΕΕ, συνδιαλέγεσαι καθημερινά με τους μεγαλύτερους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες του πλανήτη, συνδιαμορφώνεις το μέλλον του οικονομικού και κοινωνικοπολιτικού συστήματος του πλανήτη (έστω μεσοπρόθεσμα) κ.ο.κ.

Και έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν προσπαθούν να σε παρακολουθήσουν, όχι απλά οι "εχθροί", οι άσπονδοι φίλοι, αλλά και οι σύμμαχοί σου; Πόσο μάλλον οι μεγάλοι οικονομικοί παίκτες, που ενδεχομένως είναι και οι άτυποι εργοδότες σου.

Σε τέτοιες θέσεις, ούτε κάτω από το μαξιλάρι σου δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει συσκευή παρακολούθησης. Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει. Επειδή εάν η Άνγκελα βήξει και πνιγεί στον ύπνο της, και κατ'επέκταση δεν πάει την άλλη μέρα στο γραφείο της, θα επηρεαστεί το χρηματιστήριο και κάποιοι θα χάσουν πολλά εκατομμύρια.

Αθήνα, οχυρωμένη πόλη

Αθήνα, νέα τείχη κατά παραγγελία.

alt

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει το κλίμα της χθεσινής ημέρας.

Οι Αντι-Μέρκελ Διαδηλώσεις ως μια νίκη της εθνικής ενότητας και του...

Οι Αντι-Μέρκελ διαδηλώσεις, ως μια νίκη της αντιεξέγερσης, της εθνικής ενότητας και του λαικισμού, ενάντια στον ταξικό ανταγωνισμό, τον διεθνισμό και τον αντιφασιστικό αγώνα. Οι...
Mastodon