Αρχική Θέματα Μπάσαρ Άσαντ

Μπάσαρ Άσαντ

O ”τρομοκράτης” Ghiath Matar

http://kokkinizoni.blogspot.gr/2012/10/normal-0-false-false-false_25.html Αυτός  ο  τρομοκράτης  ονομάζεται  Ghiath Matar το  Σεπτέμβριο  του  2011  οι δυνάμεις  του   καθεστώτος τον  συνέλαβαν και για  4  μέρες  τον  βασάνιζαν   μέχρι   που  πέθανε   10 ...

Συρία: Το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή


 

“Το καλύτερο είναι να επιτευχθεί μια επανάσταση από τους ανθρώπους της δεδομένης χώρας που θέλει αλλαγή. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι βασικοί παράγοντες που θα οργανώσουν την κατάσταση  και θα αποφασίσουν  τι είναι καλύτερο για τη χώρα τους. Στη διάρκεια όμως αυτής της 17μηνης διαμάχης,  ο ολοένα και πιο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι δυτικές χώρες και οι σύμμαχοί τους,  έχει αλλάξει το πρόσωπο της επανάστασης του λαού της Συρίας σε εξέγερση υπό  Δυτική καθοδήγηση.  Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρακάμπτουν εύκολα το αδιέξοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τροφοδοτώντας την ένοπλη αντιπολίτευση με υλικοτεχνική υποστήριξη, εκπαίδευση και εξοπλισμό.”

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

alt

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τρέχουν για να προστατευτούν από πυροβολισμούς των Συριακών δυνάμεων, στη γειτονιά al-Amreeyeh, στην βορειοδυτική πόλη της Συρίας, Χαλέπι, στις 30 Αυγούστου 2012. (Φωτογραφία: Reuters – Youssef Boudlal)

Mastodon