νεοφιλελελευθερισμός
Νεοφιλελευθερισμός, η ιδεολογία πίσω από τον κανιβαλισμό και την βαρβαρότητα.
Ο νεοφιλελευθερισμός πολιορκεί τη Ν.Αμερική: Η Ουάσιγκτον στοχεύει Βενεζουέλα, Βραζιλία και...
Όταν ο νεοφιλελευθερισμός οικειοποιήθηκε τους όρους του φεμινισμού για να δικαιολογήσει...
To φοιτητικό κίνημα στο Πουέρτο Ρίκο: νεοφιλελευθερισμός, μερική δημοκρατία και αντίσταση...
Βρετανία:με δικαστική απόφαση οι μαζικές εξώσεις σε εκατοντάδες άρρωστους ηλικιωμένους
Οι δέκα αρχ(ιδι)ές του σύγχρονου φιλελευθερισμού…
Πηγή: http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2013/10/28/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B5/
…ήτοι γιατί δεν είμαι φιλελεύθερή.
Η Ελευθερία ως ο υπέρτατος πολιτικός στόχος. Κάθε πολιτική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται με γνώμονα αν αυξάνει ή μειώνει την Ελευθερία των πολιτών.Με το καλημέρα αρχίσαμε τις αρχιδιές. Τι σημαίνει ελευθερία; Πώς αυτή ορίζεται; Πώς μετράμε την αύξηση ή την μείωση της ελευθερίας; Με το να γράφουμε την Ελευθερία κεφαλαίο, χωρίς να την ορίζουμε και χωρίς να εξηγούμε γιατί πρέπει αυτή να είναι ο υπέρτατος πολιτικός στόχος και όχι, ας πούμε, η ευημερία των πολιτών ή “η ισονομία και η ισηγορία”, δεν κατονομάζουμε μια αρχή, αλλά πετάμε μια αρχιδιά με το συμπάθειο. Η ελευθερία είναι μια φορτισμένη λέξη, η οποία δυστυχώς μπορεί να πάρει όποιο περιεχόμενο θέλουν οι κρατούντες π.χ. για τους σύγχρονους φιλελευθέρους “ελευθερία” όνομάζεται το δικαίωμα του πλούσιου εργοδότη-κεφαλαιοκράτη να εκμεταλλεύεται κτηνωδώς τους φτωχούς μη κεφαλαιοκράτες και ν’αρπάζει ακόμα και τη μπουκιά από το στόμα του πένητα, για τους κατοίκους της τσαρικής Ρωσσίας το να κυβερνούνται από τον πατερούλη Ρομανώφ αντί για τον Αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας ή τον Ναπολέοντα, για τους αρχαίους Αθηναίους πολίτες να κρατούν το πολίτευμά τους… Για να το τραβήξουμε, ο ποινικός κολασμός του φόνου μας στερεί το δικαίωμα να σκοτώσουμε άτομα ενοχλητικά και επιβλαβή για την κοινωνία, μειώνοντας τόσο την ελευθερία μας να δράσουμε όσο και το να είμαστε ελεύθεροι ενοχλητικών και επιβλαβών συμπολιτών. Σε κανένα σοβαρό κράτος η μεγιστοποίηση της ελευθερίας δεν είναι ο πρωτεύων σκοπός – και θα έλεγα ευτυχώς, γιατί αλλιώς θα ζούσαμε μια κόλαση ασυδοσίας. Για να ξεφύγω λίγο, ο πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής είναι να συμβιβάσει τα πολλαπλά αντικρουόμενα συμφέροντα και επιθυμίες των πολιτών -κοινωνικών υποκειμένων, ώστε να επιτευχθούν συλλογικά (μετά συγχωρήσεως κύριοι φιδελεύθεροι) κάποιοι κοινά αποδεκτοί ή έστω κοινώς ανεκτοί στόχοι.
Ελευθερία στα χρόνια του Νεοφιλελευθερισμού
Το χώμα που αγωνίζεται να γίνει φτερούγα κι ο βούρκος της...
Πηγή: http://ilesxi.wordpress.com/
Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!
του Κώστα Γούση
Εμείς μπορούμε να δώσουμε τη ζωή μας μέσα σ’ ένα συλλαλητήριο.
Εσείς τι μπορείτε;
Νίκος Καρούζος, «Αντισεισμικός τάφος»
Απ’ την πρώτη στιγμή που κοίταξα τη επαίσχυντη διαδικτυακή αφίσα της ΟΝΝΕΔ. «Βίλα ανομίας. Η βία δεν είναι πολιτισμός – ΟΝΝΕΔ», για κάποιο λόγο μου καρφώθηκε στο μυαλό ο πρόλογος του Αλέξη Πάρνη στο βιβλίο του Γειά χαρά – Νίκος. Θα μου πείτε τη σχέση μπορεί να έχει η ΟΝΝΕΔ με ένα βιβλίο για την αλληλογραφία Πάρνη – Ζαχαριάδη; Ο συγγραφέας γράφει σε κάποιο σημείο πως τα «πάντα ρει» κι ο καθένας «χους εστί και εις χουν απελεύσεται». Αλλά, συνεχίζει, όπως λέει κι ο θαυμάσιος Ισπανός ποιητής Λουίς Θερνούδα (1902-1963), που πέθανε ως πολιτικός εξόριστος μακριά απ’ τη γη του, ο άνθρωπος δε θα πάψει ποτέ να είναι «το χώμα που αγωνίζεται να γίνει φτερούγα». Κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα κάθε γενιάς στην επόμενη.
Η ΟΝΝΕΔ είναι ο βούρκος που δεν έχει καμιά προσδοκία πέρα απ’ το να παραμείνει βούρκος.
Νεοφιλελεύθερο Λεξικό
Πηγή: http://filelexicon.wordpress.com/
Αυστηρώς ακατάλληλον δια αντιμνημονιακούς
Αναδιάρθρωση χρέους: Διαδικασία απομείωσης του χρέους, που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία τη χώρα. Δε θα πρέπει να συγχέεται με το κούρεμα χρέους, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά αποτελεί σωτηρία για τη χώρα.
Ανάπτυξη: Η αύξηση της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία με έναν μαγικό τρόπο θα έρθει με όσο το δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεργία.
Το όπλο της λανθασμένης πρόβλεψης
Πηγή: http://histologion-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html
Επ' αφορμή της νικηφόρου μάχης του πακέτου λιτότητας και της σίγουρης επιστημοσύνης με την οποία ο Υπουργός Οικονομικών μετέφερε την αισιοδοξία του, ας εξετάσουμε τις βάσεις της και την προϊστορία των επισήμων εκτιμήσεων για την πορεία της Οικονομίας της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης:
Sins of Comission
Από το Real World Economics Review, o Jesse Frederik, στο άρθρο του "Folly from Olly. The disasterous quality of the economic predictions of the European Commission" κάνει την παρακάτω παρατήρηση σε ότι αφορά τις προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας, κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ελληνικού Κραχ, την οποία μετάφρασα στα Ελληνικά (χωρίς την άδεια του συγγραφέα, ελπίζω στην κατανόησή του λόγω της πιεστικής επικαιρότητας):
