Αρχική Θέματα Ν. Αφρική

Ν. Αφρική

Λ.Δ.του Κονγκό: Καθώς συνεχίζεται η αιμοτοχυσία, οι στρατιώτες μιλούν για τους...

  Οι στρατιώτες στο Κονγκό  παρελαύνουν μέσα στη νύχτα, αλλά όχι προς την μάχη. Κυνηγούν  στο σκοτάδι,  τις γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους...

Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής : Μια καταστροφή άγνωστη και αγνοημένη.

Μόνο από γεωγραφική άποψη έχει η Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής σχέση με τ’ όνομά της.  Όντως βρίσκεται στη μέση της ηπείρου , αλλά με...

Η αστυνομία σκοτώνει δυο εργάτες ορυχείου στη Σιέρα Λεόνε

Εκατοντάδες εργαζόμενοι απεργούν για τη μη καταβολή των μπόνους, για τον τερματισμό του ρατσισμού, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών στο μεγαλύτερο ορυχείο διαμαντιών της Σιέρα Λεόνε στο Koidu. Μετά τον αποκλεισμό των εισόδων και τις συγκρούσεις με τους απεργοσπάστες, οι ένοπλες δυνάμεις   άνοιξαν πυρ εναντίον των εργαζομένων, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Η διαμάχη αναφέρεται ως η «μεγαλύτερη» που έχει παρουσιαστεί στην   ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση εξόρυξης διαμαντιών της Σιέρα Λεόνε.  Η κυβέρνηση έχει σε μεγάλο βαθμό εμπλακεί στην βιομηχανία μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 2002.

Σφαγή απεργών εργατών ορυχείων από την αστυνομία της Ν. Αφρικής...

17/08/2012

αναδημοσίευση από Resistencias

Πηγές αναφέρουν 18 νεκρούς από τα πυρά των αστυνομικών εναντίον των απεργών εργατών των ορυχείων.

Τις προηγούμενες ημέρες αναφέρονταν ήδη 10 νεκροί κατά την απεργία (συμπεριλαμβανομένων 2 σεκιουριτάδων και 2 αστυνομικών) η οποία έχει φέρει σε αντιπαράθεση 2 συνδικάτα (National Union of Mineworkers και Association of Mineworkers and Construction Union.

undefined
Mastodon