Αρχική Θέματα Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Φασίστες προκάλεσαν φθορές σε εκκλησία για να στοχοποιήσουν μουσουλμάνους (Ηχητικό)

Με μια κακοστημένη προβοκάτσια “άγνωστοι” στοχοποιούν γι ακόμη μια φορά τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά την Τετάρτη (27/11/2013) τα ξημερώματα προκλήθηκαν...

Βίντεο: 3ήμερο αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στην Κρήτη

Με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και τις φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη. {"video":"http://www.youtube.com/watch?v=LCWGqsWn-0A","width":"560","height":"315"} Στο Ηράκλειο, την...

Κλιμάκωση της βίας – Συμπλοκή έξω από Λύκειο του Ρεθύμνου

Πηγή: http://goodnet.gr/index.php?id=5,73778,0,0,1,0

Υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο Λύκειο και το Πειραματικό με αφορμή τη συμπλοκή που σημειώθηκε έξω από τα σχολεία

Κλιμακώνεται η βία στην πόλη μας, σε σημείο τέτοιο που βάσει των περιστατικών να παρατηρούμε να είναι σε εξέλιξη ένας μικρός «πόλεμος», που επεκτείνεται και στα σχολεία.

Χθες το μεσημέρι, έξω από λύκειο στο κέντρο του Ρεθύμνου σημειώθηκε συμπλοκή με άγριο ξυλοδαρμό, με τους περίοικους να παρακολουθούν έκπληκτοι τα όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Αφορμή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήταν περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα στο σχολείο, όταν ομάδα νεαρών απείλησε μαθητή που πήγαινε στο σχολείο του και του έδωσαν «ραντεβού» για το σχόλασμα.

Ο μαθητής ενημέρωσε φίλους του από άλλα σχολεία αλλά και εξωσχολικούς για το συμβάν, λέγοντας πως του επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, και σε λίγη ώρα άρχισαν να μαζεύονται έξω από το σχολείο αρκετοί νεαροί.

Σύμφωνα επίσης από τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι νεαροί που επιτέθηκαν στο μαθητή  έκαναν και ένα ιδιότυπο face control στην είσοδο του σχολείου, ρωτώντας όποιον έβγαινε αν είναι έλληνας ή αλλοδαπός, κάτι που προκαλεί εντύπωση για το ρόλο ελέγχου του σχολείου σε τέτοια περιστατικά στο χώρο του.

Mastodon