Αρχική Θέματα Assange

Assange

NSA, to protect and infect

Πηγή: http://rt.com/usa/appelbaum-30c3-nsa-snowden-986/ Ομιλία: http://www.youtube.com/watch?v=b0w36GAyZIA Appelbaum: η εκφοβιστική NSA θα σε κατασκοπεύει με κάθε δυνατό τρόπο Ο ερευνητής θεμάτων ασφαλείας Jacob Appelbaum (twitter: @ioerror) αποκάλυψε λεπτομέρειες που αποκαλεί “αποκαρδιωτικά...

Jacob Appelbaum’s twitter speech

Περί τίνος πρόκειται: ο @ioerror [κατά κόσμον Jacob Appelbaum] είπε τα παρακάτω στο Twitter, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012. Δεν είναι “ομιλία” με την αυστηρή έννοια, αλλά εάν προσθέσεις τα τουίτς, είναι ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί. Αφορά τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, τον Ντάνιελ Έλσμπεργκ και γενικότερα, το τί πρέπει να κάνει ο καθένας μας.

Ξεκινάω με τη μετάφραση [της υποφαινόμενης] και στο τέλος παραθέτω το αρχικό κείμενο. Οι παρενθέσεις δεν υπάρχουν στο πρωτότυπο, είναι βοηθητικές – επεξηγηματικές του νοήματος. Κάθε παράγραφος ήταν και ένα διαφορετικό τουίτ (140 χαρακτήρες) με σχεδόν αυτόνομο νόημα. Δεν θα προσπαθήσω να τα ενώσω.

Πηγή του αγγλικού κειμένου: http://pastebin.com/f2DZhPvp

alt

Ένα από τα πράγματα που εμπνέεουν περισσότερο σχετικά με τον Τζούλιαν είναι πως γνώριζε τους κινδύνους και έδρασε προς όφελος ολόκληρης της *ανθρωπότητας*. #wikileaks

το κόστος της διαφάνειας

alt

Παρακολουθώ από το πρωί της Πέμπτης τα τεκταινόμενα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο. Την βρετανική αστυνομία που την έχει κυκλώσει εξαιτίας της παροχής ασύλου στον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάνζ [τον δημιουργό του wikileaks, δια τους άσχετους] και τον πόλεμο δηλώσεων.

Η αλήθεια είναι πως η διπλωματία έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της περεστρόικα(ς) και δώθε. Δεν μπορείς πλέον να απειλήσεις ότι θα καταφύγεις στο “αντίπαλο δέος”. Έτσι, είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη η πορεία των πραγμάτων αυτής της ιστορίας, αρκεί να περιμένεις αρκετά για το αναπόφευκτο.

Σε πρώτη φάση, θα “γονατίσουν” οικονομικά το Εκουαδόρ. Όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες με την Κούβα, δηλαδή. Ένας ολόκληρος λαός θα πληρώσει ακριβά το δικαίωμα του πλανήτη στη διαφάνεια και την πραγματική ενημέρωση.

Mastodon