Θανάσιμος τραυματισμός Παλαιστίνιου διαδηλωτή

alt Ένας παλαιστίνιος διαδηλωτής έχασε τη ζωή του έπειτα από θανάσιμο τραυματισμό. 

 Ο 28χρονος που πετούσε πέτρες σε Ισραηλινό όχημα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο χωρίο Ναμπί Σαλέχ της Δυτικής Όχθης, ενώ το Σάββατο υπέκυψε στα τραύματα του.

  Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Μουσταφά Ταμίμι είναι το 20ο άτομο που χάνει τη ζωή του τα τελευταία 8 χρόνια σε διαδηλώσεις στη Δυτική όχθη. 

Η χρήση δακρυγόνων έχει επικριθεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χρήση αυτών των μέσων γίνεται μόνο για καταστολή βίαιων διαδηλώσεων. 

Οι υποστηρικτές του Ταμίμι κατηγόρησαν τους στρατιώτες για υπερβολική χρήση βίας. «Το ερώτημα δεν είναι αν ένα άτομο ρίχνει πέτρες ή όχι. Το ερώτημα είναι αν ο στρατός επιτρέπεται να χρησιμοποιεί θανατηφόρο δύναμη μέσα από ένα θωρακισμένο όχημα» αναφέρει ένας ακτιβιστής.

Τα δακρυγόνα τυπικά χρησιμοποιούνται για την απώθηση των διαδηλωτών, στην πραγματικότητα όμως πολλά Ισραηλινά στρατεύματα στοχεύουν απευθείας στους διαδηλωτές προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς ή και θάνατο. 

Με πληροφορίες από το Al Jazeera

Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο