Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γ.Κορωναίο

 

 Μια ακόμη περίπτωση, ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος έστειλε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης στο στρατολογικό γραφείο της Πάτρας τον Οκτώβρη του 2009 όντας ανυπότακτος από το Μάη του ίδιου έτους. Τον Ιανουάριο του 2011 ασκήθηκε μήνυση εναντίον του από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου Ιωαννίνων και κλήθηκε δυο φορές να δώσει εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για την ανυποταξία. Δεδομένου ότι δεν είχε να πει κάτι παραπάνω, δεν εμφανίστηκε. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών (ανυποταξία σε περίοδο ειρήνης).

Όπως ο ίδιος δηλώνει:“Από τον Φλεβάρη του 2008 έπρεπε να έχω καταταγεί στο στρατό, πράγμα που ηθελημένα δεν το έκανα περιμένοντας την ώρα που θα συντάξω αυτή τη δήλωση. Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να καταταγώ στον στρατό ούτε να έχω καμία επαφή με αυτήν την δομή του εξουσιαστικού συστήματος, δεν επιθυμώ καμία εναλλακτική θητεία ούτε καν να εμφανιστώ ενώπιον σας για κάποιου είδους απαλλαγή”

Το στρατοδικείο έχει οριστεί για τις 13 Δεκέμβρη στα Γιάννενα. Ο ίδιος ο Γ.Κ. έχει πάρει την απόφαση να παρουσιαστεί στο στρατοδικείο δίνοντας το πολιτικό στίγμα της δίωξης του στηριζόμενος από την αλληλεγγύη των συντρόφων του και όσων καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για προσωπική του υπόθεση και επιλέξουν να σταθούν δίπλα του.

Η αλληλεγγύη μας στο Μάκη όπως και σε κάθε άλλο αγωνιστή που διώκεται για την επιλογή του να μην υπηρετήσει είναι δεδομένη και πολύμορφη!
 
Τρίτη 13/12 , Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γ.Κορωναίο  στο στρατοδικείω Ιωαννίνων , 9.00 πμ

(απέναντι από τη Δημοτική βιβλιοθήκη)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο