Κufr Qaddoum διαδηλωτές φωτογραφίζουν την ισραηλινή στρατιωτική βία παρά τα όπλα και την παρακολούθηση του στρατού.

Ισραηλινές επιθέσεις σε ακτιβιστές και στον Τύπο για να τους αποτρέψουν να δείξουν την αλήθεια.


Από Amal  23 Δεκέμβρη 2011 Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης  στη Δυτική Όχθη

Η απαίτηση των κατοίκων στην Kufr Qaddoum για να ανοίξει εκ νέου ο κεντρικός δρόμος τους συνεχίζεται. Η διαδήλωση της 23ης Δεκεμβρίου υπερέβη τον αριθμό των συμμετεχόντων στις τελευταίες διαδηλώσεις. Περίπου 200 άνθρωποι ενώθηκαν ενάντια σε αυτό το παράνομο κλείσιμο του δρόμου. 

Πολλοί από τους υποστηρικτές  ήρθαν από διάφορα μέρη της Παλαιστίνης και της διεθνούς κοινότητας, στη διαδήλωση συμμετείχαν και κάτοικοι της  Bilin μέχρι κι ένας ακτιβιστής που ήρθε από τη Νορβηγία.


Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σταθεί με αλληλεγγύη ενάντια στην στρατιωτική κατοχή.
Η υπόθεση της περιοχής Kufr Qaddoum αρχίζει επιτέλους να λάμβάνει την έκθεση  που χρειάζεται για να γίνει γνωστή η ιστορία της στον ευρύτερο κόσμο.

Δυστυχώς, αυτό δεν εμπόδισε τον ισραηλινό Στρατό  Κατοχής από το μοτίβο της αύξησης της βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Τα περισσότερα από τα δακρυγόνα που χρησιμοποιήθηκαν στην διαδήλωση εκτοξεύονταν είτε απευθείας στο πλήθος είτε προς συγκεκριμένα άτομα. Είναι παράνομο σαφώς να γίνεται χρήση των δακρυγόνων ως ένα μοιραίο όπλο αντί για μέσο απλώς διάλυσης του πλήθους. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις πιθανών σοβαρών τραυματισμών, εξαιτίας των κάνιστρων των δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ως όπλα. Για να γίνει η  πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ακόμα  μεγαλύτερη, οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ανέβει στην οροφή ενός σπιτιού απ’όπου είχαν σαφέστερη εικόντα των ανθρώπινων στόχων τους. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους ανθρώπους που ζούσαν  σε αυτό το σπίτι, καθώς οι στρατιώτες κατέλαβαν την οροφή του.

Εκτός από την ευθεία εκτοξεύση δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές , οι στρατιώτες  πέρασαν πολύ ώρα στη  λήψη φωτογραφιών των συμμετεχόντων. 

Φωτογραφίες που  έχουν ληφθεί από στρατιώτες έχουν χρησιμοποιηθεί  πολλές φορές για να συλληφθούν και να φυλακιστούν πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτές τις άοπλες διαδηλώσεις. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν πολλές μεθόδους για να μειώσουν κάθε αντίσταση, όπως είναι η φυλάκιση και οι  θανατηφόροι τραυματισμοί. Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που οι διαδηλωτές αποδέχονται με την ελπίδα,ότι κάποια μέρα ο παλαιστινιακός λαός θα είναι ελεύθερος.


Ο Amal είναι εθελοντής στο Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (το όνομα έχει αλλάξει)

http://occupiedpalestine.wordpress.com/2011/12/25/kufr-qaddoum-demonstrators-photograph-military-violence-despite-their-weapons-and-cameras-dec-23-2011-in-pictures/#


alt

alt

alt


altΣχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο