Και τέταρτος ιρανός πυρηνικός επιστήμονας νεκρός από βόμβα

 

Ο Αχμάντι Ροσάν σκοτώθηκε σήμερα από την έκρηξη μαγνητικής βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε μαζί με δύο ακόμη άτομα, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο μηχανικός Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει πτυχίο στη Χημεία εδώ και εννέα χρόνια από το Πανεπιστήμιο Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του κέντρο της Νατάνζ», ανακοίνωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
 
Ο σταθμός της Νατάνζ είναι το κυριότερο κέντρο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, διαθέτοντας περισσότερες από 8.000 συσκευές φυγοκέντρησης. 

 

alt

 

Το 2007 είχε πεθάνει από δηλητηρίαση ο πυρηνικός επιστήμονας Ardeshir Hassanpour. Το αμερικανικό Statfor είχε αποδώσει το θάνατό του στην ισραηλινή Μοσάντ.   

Ο σημερινός επικεφαλής της Ιρανικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, ο Φερεϊντούν Αμπάσι, είχε γίνει στόχος ανάλογης επίθεσης το 2010 αλλά διεσώθη.

Το 2010, ο επικεφαλής της ατομικής υπηρεσίας του Ιράν Fereydoon Abbasi τραυματίστηκε όταν εξερράγη μαγνητική βόμβα στο αυτοκίνητό του. Την ίδια μέρα βρήκε τον θάνατο, από παρόμοια βόμβα, ο πυρηνικός φυσικός Majid Shahriari. Ο πρόεδρος Ahmadinejad κατηγόρησε τους Σιωνιστές.

Ο Μασούντ Αλί Μοχαμάντι, διεθνούς φήμης πυρηνικός φυσικός, σκοτώθηκε από την έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας μπροστά στην κατοικία του στην Τεχεράνη τον Ιανουάριο 2010 – μία επίθεση την ευθύνη για την οποία η Τεχεράνη επέρριψε σε «μισθοφόρους» του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Ο δεύτερος πυρηνικός φυσικός, ο Ματζίντ Σαχριάρι, σκοτώθηκε εννέα μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2010, από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στην Τεχεράνη, ενώ τον Ιούλιο του 2011 με ανάλογο τρόπο σκοτώθηκε ο ιρανός επιστήμονας Νταριούς Ρεζαϊνετζάντ.

Ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη σημερινή δολοφονία του Αχμάντι Ροσάν και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. 

«Η βόμβα ήταν μαγνητική, ήταν όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)», δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.
 
Η ιρανική ηγεσία κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ όχι μόνο γι’ αυτές για τις επιθέσεις, αλλά και για την κυβερνοεπίθεση με τον ιό Stuxnet, που διατάραξε το ιρανικό  πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου το φθινόπωρο 2010. 

 

ΠΗΓΕΣ: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4686588

http://www.antinews.gr/2011/07/31/115761/

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο