10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

AFISA_APERGIA_170112Εικοσιτετράωρη απεργία οργανώνει αύριο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). 

Στην κινητοποίηση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Ολοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και στον ΟΣΕ μετέχουν στην κινητοποίηση του ΕΚΑ είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας πρωί και βράδυ.

Πλήρως ακινητοποιημένο θα παραμείνει το Μετρό, του οποίου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Το προσωπικό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου προσανατολίζεται (οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα) να κάνει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Στο τραμ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιάς τους μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 7.30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα μετέχουν στην κινητοποίηση του ΕΚΑ και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ακόμα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας με αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αλλά και των ενώσεων εργαζομένων στην κίνηση των τρένων δεν θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 7 το πρωί, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 10 έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Το ΕΚΑ οργανώνει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Επίσης αύριο οργανώνουν 24ωρη απεργία συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Εχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια για τις 11 π.μ.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης συμφώνησαν, κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού οργάνου τους, να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας (στις 17 και 18/1/2012), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες

(ο κατάλογος των συμμετεχόντων είναι ανοιχτός, αναμένεται να προστεθούν και άλλες ανακοινώσεις ομάδων εργαζομένων)

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθροφινιστρίνι
Επόμενο άρθροThe Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005) WHOLE
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο