Με αφορμή την ανακοίνωση του twitter ότι πλέον έχει τη δυνατότητα να αφαρεί επίμαχα tweets σε διάφορες χώρες, κάποιοι χρήστες αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το εναλλακτικό microblogging social network identi.ca.

Αρχικά είναι ένα μικρό σοκ, γιατί το default interface του identi.ca είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό του twitter. Χωρίς να έχω ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία, θα προσπαθήσω εδώ να δώσω μερικές οδηγίες για κάποια από τα settings έτσι ώστε να γίνει λίγο πιο φιλικό σε χρήστες που έχουν εμπειρία στο twitter.

Αρχικά για να μπορέσει κανείς να στείλει ένα dent (το αντίστοιχο του tweet) πρέπει να κάνει verify το email του. Προσωπικά έφτιαξα ένα νέο λογαριασμό και έδωσα μία διεύθυνση email στην οποία αμέσως έλαβα ένα μήνυμα με ένα link. Από τη στιγμή που το ακολούθησα, μπορούσα να στέλνω dents.

Για να γίνει το interface περισσότερο σαν το twitter πρέπει να επιλεξεις Settings και στο λινκ Old School επιλέγεις την πρώτη επιλογή “Only stream mode (no conversations) in timelines”.

alt

altΑυτά πολύ πρόχειρα… Happy denting :)

UPDATE: Η ελληνική μετάφραση του interface έχει μερκά προβλήματα: όταν πας να κάνεις repeat σε ρωτάει αν θέλεις να διαγράψεις το μήνυμα όπως φαίνεται παρακάτω:

altaltΜην το φοβηθείς δεν μπορείς να διαγράψεις dents άλλου χρήστη.Αν πράγματι θέλεις να διαγράψεις ένα δικό σου dent το interface φαίνεται έτσι:

altalt

Αναδημοσίευση από το Πεχλιβάνης (http://wp.me/p1yMcy-6d)

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments