Εργασιακό δελτίο 15/09/2011

Διαδοχικές στάσεις εργασίας και κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην Αθήνα πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία των μικρών θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να χαθούν θέσεις εργασίας στον Οργανισμό και διατυπώνουν αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι μονάδες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ διαμαρτύρονται επίσης για τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ, τις οποίες προβλέπει η απόφαση της 26ης Αυγούστου 2011 του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=638506

.
.

Την απόλυση και τη δίωξη δύο εργαζομένων από την εφημερίδα «SPORTDAY» επειδή “αρνήθηκαν να υποκύψουν στην παράνομη αξίωση της εργοδοσίας της μείωσης των αποδοχών τους” καταγγέλει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ ενώ ταυτόχρονα ζητεί να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις, να παύσει κάθε δίωξη των απολυθέντων εργαζομένων και να σταματήσει η εκβιαστική τακτική της σύναψης ατομικών συμβάσεων

Ο τηλεοπτικός σταθμός «CHANNEL 9», “μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, απέλυσε αδικαιολόγητα, καταχρηστικά και παράνομα 5 συναδέλφους” αναφέρει η ΕΣΗΕΑ προσθέτοντας πως “οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο κύμα των απολύσεων, που έχει ξεσπάσει σε όλα τα ΜΜΕ. Με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικοτεχνικών λόγων προσπαθούν με τις απολύσεις να ενσπείρουν ανάμεσα στους εργαζόμενους κλίμα φόβου και ανασφάλειας, ώστε να γίνει πιο εύκολα δυνατή η επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη συρρίκνωση στο ελάχιστο του προσωπικού και στην εξ αυτού εντατικοποίηση της εργασίας του, τη μείωση των αποδοχών και την καθιέρωση ευέλικτων μορφών εργασίας και αντίστοιχης αμοιβής.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης δηλώνει ότι “θα χρησιμοποιήσει κάθε αγωνιστικό ή άλλο μέσο, που έχει στη διάθεσή του και δεν θα επιτρέψει οι συντάκτες να γίνουν από την εργοδοσία θυσία στο βωμό του κέρδους” ενώ επισημαίνει πως “Το δικαίωμά στην εργασία και τη δίκαιη αμοιβή της είναι αναφαίρετο”.
http://www.alterthess.gr

.

.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το νέο σχολικό έτος, σημειώνει το σωματείο, «ξεκινάει χωρίς καθαρίστριες και χρήματα στις σχολικές επιτροπές, με χρέη απέναντι στις καθαρίστριες και άλλους τρίτους, με απλήρωτους λογαριασμούς προς τις ΔΕΚΟ. Ξεκινάει με υπεράριθμα τμήματα, με διαχωριστικά στις τάξεις, με στέγες που μπάζουν νερά στα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη, με προκάτ αίθουσες, με ενοικιαζόμενους εκπαιδευτικούς, με υποχρηματοδότηση».
Μέρος αυτού του γενικότερου τοπίου στην εκπαίδευση είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαριστές και οι καθαρίστριες. Ακόμα τους οφείλεται το 40% των περσινών δεδουλευμένων τους, ενώ φέτος, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, «η Διοίκηση του Δήμου τις καλεί να υπογράψουν νέες συμβάσεις με λιγότερες αίθουσες (δηλαδή ο «παχυλός μισθός» των 420 ευρώ που έπαιρναν, σε κάποιους εργαζόμενους φτάνει από 170 ευρώ μέχρι 200 ευρώ το μήνα). Επιπλέον τις εξαναγκάζει να υπογράψουν σύμβαση όπου θα αποδέχονται ότι αυτόν τον “παχυλό μισθό” θα τον πληρώνονται όταν έρχονται τα λεφτά από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)».
Πέρσι έδωσε το 30% το Μάρτη του 2011, ενώ δεν έχει καταβάλει ακόμα το υπόλοιπο 70%.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6438199&publDate=15/9/2011

.

.

.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, έξω από τα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 2 στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή.  Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ πήραν απόφαση για την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

.

.

.

 

Στην απόλυση 150 εργαζομένων προχώρησε χτες η «Εθνική Ασφαλιστική» (μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας). Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δούλευαν 10 και 15 χρόνια στη θυγατρική.
Συνολικά, η εταιρεία απασχολούσε, πριν τις απολύσεις, 260 εισπράκτορες πανελλαδικά τους οποίους αντιμετωπίζει ως «εργολάβους», αφού εργάζονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια. Οι 150 εργαζόμενοι έμαθαν για την απόλυσή τους όταν η εταιρεία τους ειδοποίησε να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιό τους με τη λήξη των συμβάσεών τους. Η εταιρεία σκοπεύει να αναθέσει την εργασία που εκτελούσαν σε άλλη ιδιωτική εταιρεία, προφανώς στο όνομα της μείωσης του μισθολογικού κόστους.
Το μπουγιουρντί της απόλυσης πήραν και 58 εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου. Εδώ και δυο χρόνια υπήρχε παράταση των συμβάσεων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου, λόγω των μεγάλων ελλείψεων και των συνεχών περικοπών.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6438167&publDate=15/9/2011

.

.

.

 

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή
Στάση εργασίας (12-16)οργανώνουν ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΣΥ και συγκέντρωση την Πέμπτη έξω από τη Βουλή (εκεί μεταφέρεται και η κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας εργαζομένων ΕΡΤ που αρχικά ήταν για 1μμ στην Αγ. Παρασκευή). Σε λίγο θα επισυνάψουμε και το ψήφισμα της συνέλευσης των δημοσιογράφων.

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Η έκτακτη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συνήλθε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην ΕΡΤ με θέμα τις εξελίξεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
• Απορρίπτοντας τη λογική των απολύσεων και του προθαλάμου τους την εργασιακή εφεδρεία,
• αντιδρώντας στη συνεχή καταρράκωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας και στην οικονομικής μας εξόντωση

αποφασίσαμε:
1. Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων να παραμείνει σε λειτουργία επ’ αόριστον
2. Τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με ευθύνη την δημοσιοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης, τις επαφές με τους υπευθύνους και τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
3. Να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤ1 εκτιμώντας το κλείσιμό της ως πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική αποδόμηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.
4. Η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί απροσχημάτιστη επέμβαση, αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ΕΡΤ, και εκβιασμό προς τους «τυχερούς» εναπομείναντες να λειτουργήσουν ως πειθήνια όργανα των αποφάσεών τους. Η εξηρτημένη ενημέρωση θα συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα.
5. Να μην επιτρέψουμε την απόλυση των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μόλις πριν από λίγους μήνες κρίθηκαν από τους «θύτες» τους ως απαραίτητοι.

Οι πολιτικές ηγεσίες και οι εκάστοτε διορισμένες διοικήσεις, αντί να φροντίσουν για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ, να διαφυλάξουν το δημόσιο χαρακτήρα της, να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση υλοποιούν μέτρα προσχηματικής «οικονομίας».
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια «χάριζαν» λεφτά σε ημετέρους, ευλογούσαν τις αργομισθίες κολλητών, είναι οι ίδιοι που σήμερα επικαλούνται όλα αυτά για να επιτεθούν χωρίς την παραμικρή κοινωνική ευαισθησία και να υπηρετήσουν για άλλη μια φορά τα πραγματικά τους αφεντικά, τα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα..
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαστε όλοι εμείς. Με τα λάθη και τις παλινωδίες μας, αλλά και με τις συγκρούσεις προς όφελος της αντικειμενικής ενημέρωσης. Σιωπήσαμε, απαράδεκτα. Φοβηθήκαμε ή και βολευτήκαμε. Ωστόσο έστω και την ύστατη ώρα αποφασίζουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Η επιχείρηση συκοφάντησης πέτυχε. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί με στοιχεία για την πραγματική κατάσταση. Ξέρουμε πως θα μας ξαναεμπιστευθεί μόνο αν φανούμε αντάξιοί της. Θα συστρατευτούμε με όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση. Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών αποτέλεσαν τροχοπέδη για καιρό. Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο.
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

 

Με απώλειες που ξεπερνούν τα 1.000 άτομα θα ξεκινήσει την λειτουργία του ο νέος φορέας, Ελληνικός Οργανισμός «Δήμητρα» στόχος του οποίου θα είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και θα προκύψει από την συγχώνευση 4 οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ. Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στο νέο οργανισμό από 2.885 περιορίζονται σε 1.000 ενώ οι καλυμμένες οργανικές θέσεις των συνενούμενων νομικών προσώπων ανέρχονται σε 770 συνολικά. Έτσι πάνω από 1.000 άτομα αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.
Όπως είναι φυσικό οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ αντιδρούν στην συγχώνευση και στην απώλεια θέσεων εργασίας και  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνοντας πως “Βρισκόμαστε στ’ αλήθεια σε πόλεμο, σ’ αυτόν που η κυβερνητική πολιτική και οι κοινοβουλευτικοί συμπαραστάτες της άνοιξαν με την κοινωνία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία, αρνούμαστε ότι είμαστε άχρηστοι και ότι περισσεύουμε” .
Οι Σύλλογοι των εργαζομένων την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

 

Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης, ή task force, θα έχει εγκατασταθεί στα υπουργεία της χώρας, προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.
Η task force θα εγκατασταθεί στο κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», που κατά την κατοχή είχε μετατραπεί σε στρατοδικείο. Η περίοδος της  task force θα διαρκέσει για άγνωστο χρονικό διάστημα.
http://www.antinews.gr/2011/09/14/122204/#more-122204

.

.

.

 

Η νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε έννοια συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφερόμενη στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας να επέχουν ισχύ συλλογικής σύμβασης οι ατομικές συμβάσεις.

“Το νέο κόλπο που ανακάλυψε η κυβέρνηση είναι να καλείται ατομικά ο κάθε εργαζόμενος ενώπιον του εργοδότη, όπου με το περίστροφο της απόλυσης πάνω στο τραπέζι, θα υπογράφει νέα ατομική σύμβαση εργασίας στα όρια της ΕΓΣΣΕ και μόλις συμπληρωθεί το 51% των ατομικών υπογραφών αυτό θα ονομάζεται συλλογική σύμβαση εργασίας”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι το σχέδιο κυβέρνησης και τρόικας είναι η δημιουργία “μιας νέας χώρας με πάμφθηνη και ευέλικτη εργασία για το ξένο και εγχώριο ιδιωτικό κεφάλαιο, που υποτίθεται ότι θα έρθει δήθεν για επενδύσεις, στην ουσία όμως θα αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας όλο τον δημόσιο πλούτο και τα ιδιωτικοποιημένα δημόσια – κοινωνικά αγαθά”.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=638593

.

.

.

alt

Η πλατεια ητανε αδεια
και τρελλος απ’τα σημαδια σαν σκυλι
Με συνθηματα σχισμενα
σ’εναν ερωτα για σενα εχω χυθει
Στ’αμφιθεατρο σε ψαχνω
στους διαδρομους και τους δρομους…….

Και πραγματι η πλατεια ηταν αδεια χθες.
Ελαχιστος ο κοσμος. 300 περιπου αγανακτισμενοι ματαια περιμεναν,τους αλλους,
τους Ξε-αγανακτισμενους οπως φαινεται!
Παντως ο Λουκανικος ηταν εκει.
Τον ειδα πανω στα σκαλια, να κοιταει μια προς το μνημειο και μια προς το συντριβανι.
Σαν να εψαχνε κατι. Εμενα, εσενα,δεν ξερω. Παντως φαινοταν πολυ σκεπτικος και ..ανησυχος.
Γιατι αραγε;;;
http://anarhogatoulis.blogspot.com/#ixzz1XzvJ7553


.

.

.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις απολύσεις, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αλλά αρνητική είναι η εικόνα και για τους μισθούς του 2012, σύμφωνα με την έρευνα Μισθολογικών Αυξήσεων για την Ελλάδα της Aon Hewitt, αμερικανικής εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
“Είναι η πρώτη χρονιά από τότε που η Aon Hewitt δημοσιεύει τη συγκεκριμένη έρευνα, που παρατηρούμε τόσο μεγάλο αριθμό εταιρειών που πάγωσαν τους μισθούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt, Γιάννης Τσιλιγιάννης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 33% των εταιρειών “πάγωσε” τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους το 2011, ενώ το 16% έχει ήδη αποφασίσει πάγωμα μισθών και για το 2012. Επίσης, μία στις δύο εταιρείες πάγωσε τους μισθούς τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.
Ωστόσο, ο κ. Τσιλιγιάννης επισημαίνει ότι από τις εταιρείες που έδωσαν αυξήσεις, αυτές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά μέσο όρο 3,2%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (5,5%) δόθηκαν στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και ακολούθησαν οι κλάδοι της Υψηλής Τεχνολογίας (3,8%) και του Φαρμάκου (3,3%). Αυξήσεις, αλλά σε μικρότερα ποσοστά, έδωσαν και οι κλάδοι των Καταναλωτικών Προϊόντων (2,3%), της Ενέργειας (1,8%) και του Λιανικού Εμπορίου (1,0%).
Απαγοητευτικά είναι τα στοιχεία, που αφορούν τις μειώσεις προσωπικού, στις οποίες έχει προβεί ήδη το 45% των εταιρειών. Ένα επιπλέον 25% θα προβεί σε μειώσεις προσωπικού τους επόμενους έξι μήνες, γεγονός που υποδηλώνει πως κλείνοντας το 2011, 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.
“Το 2012, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις πιθανές εντάσεις μεταξύ διοίκησης, εργαζομένων και σωματείων”, υπογραμμίζει ο κ. Τσιλιγιάννης, προβάλλοντας συγχρόνως το σημαντικό ρόλο του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, “το οποίο μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στις εξελίξεις αυτές με εργαλεία και ενέργειες, που αποσκοπούν στη διατήρηση υψηλών επιπέδων κινητοποίησης, δέσμευσης και αποδοτικότητας, των εργαζομένων. Τέτοια εργαλεία μπορεί να είναι οι μεταβλητές αμοιβές, η επικοινωνία του συνολικού πακέτου αποδοχών και η ουσιαστική εκπαίδευση των managers”.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2011 και κάλυψε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, περιλαμβάνοντας στο δείγμα της 120 εταιρείες, με περισσότερους από 80.000 εργαζόμενους.
http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=5450:oi-7-stis-10-etaireies-tha-meiosoun-to-prosopiko-tous-to-2011-stin-ellada

.

.

.

 

Με υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα δυο αστικές εταιρείες Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει συνολικά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μόνο φέτος 2.235.521 ευρώ!!! Το βίντεο που παραθέτουμε είναι απόλυτα περιγραφικό. Ποια γατόνια αρχισυνδικαλισταράδες της ΑΔΕΔΥ κρύβονται πίσω απ’ αυτή την … χοντρή μάσα;

[video:http://www.youtube.com/watch?v=DiDibM3hzxk&feature=player_embedded 300×200]

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html

.

.

.

 

(οι φαντάροι είναι εργαζόμενοι με στολή!)
Στο ΚΕΝ Αυλώνας που φιλοξενεί εκτός από τους νεοσύλλεκτους στα Τεθωρακισμένα,  τους συναδέλφους στις Διαβιβάσεις και στο Υγειονομικό, το τι παλιόφαγο δίνουν στους φαντάρους δεν λέγεται. Πρόσφατα, οι φαντάροι που έκαναν αγγαρεία στα μαγειρεία, αηδιασμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το μπριάμ, να μην φάνε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους τα ταψιά ήταν βρώμικα και χρησιμοποιούνταν όπως ήταν, αμέσως μετά την προηγούμενη χρήση τους. Τα υλικά δε, ήταν κακής ποιότητος και λειψά, καθώς η διοίκηση της μονάδας κάνει οικονομία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες φαντάρων ότι προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στα μαγειρεία για τη σίτιση των νεοσυλλέκτων ,καταλήγουν για πώληση στο ΚΨΜ!

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση των φαντάρων δύο λόχων – ενός των Διαβιβάσεων και ενός του Υγειονομικού – που αρνήθηκαν να μπουν στα εστιατόρια για να σιτιστούν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη και απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση της μονάδας. Πρόκειται για μια σημαντική πράξη αντίστασης των φαντάρων που με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο αμφισβήτησαν τις απαράδεκτες συνθήκες, την αυθαιρεσία της διοίκησης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσων νέων ανθρώπων.

Επιλοχίας που έτρεξε αγχωμένη να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φαντάρων προσπάθησε με απειλές και βρισιές να τρομοκρατήσει τους φαντάρους. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει την περιφρόνηση τους, καθώς της γύρισαν μαζικά την πλάτη και απομακρύνθηκαν από τα εστιατόρια, χωρίς να φάει κανείς. Αργότερα οι συνάδελφοι βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι στους επικεφαλής αξιωματικούς και απαίτησαν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/09/blog-post_4014.html
Diktiospartakos.blogspot.com

.

.

.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ώρα 9 πμ, διοργανώνει σήμερα η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας (ΟΜΚΕ) για τις περικοπές του προγράμματος διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) κατά 55% των αρχικώς προϋπολογισθέντων κονδυλίων για το 2011 και κατά 60% σε σχέση με τα περσινά κονδύλια.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6437756&publDate=15/9/2011

.

.

.

 

Για 48 ώρες οι εργαζόμενοι του κλάδου βρέθηκαν μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη της περιφρούρησης και της απεργίας.   Σε TASTY και ΝΙΚΑΣ δε λειτούργησε μηχανή. Στη ΔΕΛΤΑ και στα δύο εργοστάσια (Ταύρο και Αγ. Στέφανο) δε δούλεψε ούτε ένας εργαζόμενος. Σε ΝΟΥΝΟΥ, ΕΒΓΑ, NESTLE και ΜΕΒΓΑΛ οι εργαζόμενοι απήργησαν καθολικά, κλείνοντας τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου. Αντίστοιχα σημαντική ήταν η επιτυχία της απεργίας στα εργοστάσια της PEPSI (στα Οινόφυτα) και της COCA – COLA (σε Κηφισιά, Ρέντη και Σχηματάρι) αλλά και στην AMSTEL.
Ταυτόχρονα, όμως, η εργοδοσία έδειξε να παίρνει τα μέτρα της για να «χτυπήσει» την απεργία, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΦΑΓΕ, όπου έστησε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας και τους οδηγούς – αντιπροσώπους, αλλά και μεθόδους τρομοκρατίας, με τηλεφωνήματα και άλλους τρόπους, σε εργαζόμενους που απεργούσαν.

Εκτός απ’ την Αττική, σε όλη τη χώρα δόθηκε η μάχη της απεργίας για 48 ώρες. Στη Λάρισα, από νωρίς η απεργιακή φρουρά των ταξικών δυνάμεων ήταν στην είσοδο του κέντρου διανομής της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία κόντρα στην εργοδοτική επιχείρηση τρομοκράτησής τους. Επίσης απήργησαν και οι εργαζόμενοι στην CHIPITA στη Λαμία.
Στην Ηπειρο – όπου βρίσκεται περίπου το 50% της παραγωγής του κλάδου – σε μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΜΙΝΕΡΒΑ στα Γιάννενα, η ΒΙΚΗ στην Αρτα και η «Υφαντής» στο Αγρίνιο, δόθηκε για δεύτερη μέρα η μάχη της περιφρούρησης με τη στήριξη των ταξικών δυνάμεων που όλο το προηγούμενο διάστημα εξόρμησαν στον κλάδο, προετοίμασαν την απεργία.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6438145&publDate=15/9/2011

.

.

.

 

Το δ.σ. του Σωματείου ΚΛΩΘΩ σήμερα στις 11 το πρωί έκανε παράσταση στην εφορία Νάουσας, γιατί ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΝ-ΚΛΩ είναι απλήρωτοι 2,5 χρόνια, καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» (του ν. 3986/2011) και στη συνέχεια να πληρώσουν νέα χαράτσια για τα σπίτια κλπ. Σε ανακοίνωσή του το…σωματείο αναφέρει: “Βρήκαν και δώσανε στην εργοδοσία 125 εκ. ευρώ, τα περισσότερα με κρατικές εγγυήσεις για να…
κλείσει εργοστάσια, να κάνει απολύσεις, να έχει απλήρωτους εργάτες και σήμερα «ζητάνε και τα ρέστα».
Καλούμε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, 7.00μμ στην αίθουσα το Εργατικού Κέντρου.
Οργανωμένα – αγωνιστικά και συλλογικά να απαντήσουμε με στάση πληρωμών. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Καλούμε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους στα κλωστήρια Γ΄ – ΚΟΠΛΑΝ, τους απολυμένους της ΤΡΙΚΟΛΑΝ – Β΄ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην εισοδηματική ενίσχυση να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση και στο συλλαλητήριο 28 Σεπτέμβρη, 11.00πμ έξω από την εφορία.”
http://xronika05.blogspot.com/2011/09/blog-post_8031.html

.

.

.

ΠΑΤΡΑ-ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ: ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!
Οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας δεν διστάζουν να εκβιάσουν ωμά τις εργαζόμενες των 600 ευρώ, απειλώντας τες με απόλυση.
Τελευταίο κρούσμα  αποτελεί ο νέος εκβιασμός ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας που έχει αναλάβει νοσοκομείο της Πάτρας.
Όπως καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕ μέχρι σήμερα οι καθαρίστριες για άλλο ποσό υπέγραφαν ως μισθό και άλλο λάμβαναν στο χέρι. Η επιστροφή υπολογίζεται στα 300 ευρώ ανά άτομο!
Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρείας, ουδέποτε έχουν λάβει την απόδειξη είσπραξης του μισθού τους, την οποία υπογράφουν!
Ωστόσο, αυτή η εκβιαστική κατάσταση φαινόταν πως θα αλλάξει από τη στιγμή που, σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταθέτουν στην τράπεζα το μισθό των εργαζομένων τους.
Πλην όμως από την πλευρά της εργοδοσίας υπήρξε νέος εκβιασμός. Αυτή τη φορά, από τον υπεύθυνο προσωπικού του συνεργείου, ζητήθηκε από τις καθαρίστριες να του επιστρέφουν στο χέρι τη διαφορά από τα χρήματα που θα κατατίθενται στην τράπεζα! Μάλιστα, τους ειπώθηκε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε μαζί τους, ότι όποια δεν δεχθεί να πληρώνει, θα απολυθεί!
Ο νέος εκβιασμός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ του προσωπικού, ωστόσο έως ώρας ο ιδιώτης δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση των μισθών του προσωπικού στην τράπεζα.
www.thebest.gr

 

Εργασιακό δελτίο

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο