Η Παλαιστίνια Χανά Σάλαμπι συνεχίζει την απεργία πείνας

Παρά την απόφαση του δικαστηρίου,η Σάλαμπι αρνήθηκε να σταματήσει την απεργία πείνας.

Η απόφαση θα δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία κατά της συνέχισης   της διοικητικής κράτησης – σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι μπορεί να κρατούνται επ ‘αόριστον χωρίς δίκη στις ισραηλινές φυλακές.

Η Χανά Σάλαμπι, η οποία προσφάτως είχε απελευθερωθεί κατά τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την επανασύλληψή της και την διοικητική κράτησή της.

Η δικηγόρος Σιρίν Ιράκι, δήλωσε ότι η Χανά, από το χωριό Μπουρκίν στην επαρχία της Τζενίν, ξεκίνησε απεργία πείνας από τότε που ξανασυνελήφθη, στις 16/2. Μετά που επισκέφθηκε την Χανά στο κελί της, η δικηγόρος είπε ότι η Χανά υπέστη εξευτελισμό και ξυλοδαρμό από τους ισραηλινούς στρατιώτες μπροστά στην οικογένειά της.

Ο αγώνας της Σάλαμπι ξεκίνησε λίγο μετά την λήξη της 66ημερών απεργίας πείνας του Χάντερ Αντνάν  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του χωρίς ποινή, μετά από συμφωνία ότι θα απελευθερωθεί τον Απρίλιο.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι επανασυνέλαβε την Σάλαμπι επειδή υπήρχαν υποψίες ότι “αποτελεί απειλή για την περιοχή”, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτόν τον ισχυρισμό.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη συνεχιζόμενη χρήση της διοικητικής κράτησης, ενώ η  Διεθνής Αμνηστία ονομάζει την διαδικασία παράνομη.   Την 1η Φεβρουαρίου 2012 υπήρχαν 309 διοικητικά κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, αλλά έκτοτε ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί.

ΠΗΓΕΣ:  intifadagr , al-akhbar

 

alt

 

 

 

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο