Παλαιστίνιες γυναίκες κρατούμενες αναφέρουν φρικιαστικές ιστορίες κακοποίησης.

Καθ ‘όλη την διάρκεια της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων, περίπου 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές, πάνω από 10.000 από τους οποίους είναι γυναίκες. Πολλές από αυτές τις γυναίκες κρατούμενες υποβλήθηκαν σε διάφορες μορφές κακοποίησης, κυρίως σεξουαλικής, αλλά πολύ λίγες ήταν διατεθειμένες να μιλήσουν. Την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ωστόσο, ορισμένες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους.
Η
S.H, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει το πλήρες όνομα της, συνελήφθη για λίγες ημέρες, ώστε να ασκηθεί πίεση στο σύζυγό της, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση την εποχή εκείνη, και για να του αποσπάσουν την ομολογία που ήθελαν.

  Η S.H. είπε στον Al Arabiya, «Με έγδυσαν και ο αστυνομικός που με ανέκρινε, στάθηκε από         πίσω μου και προσπάθησε να με βιάσει, αλλά αντιστάθηκα».
Η
Hanaa Shalabi, η 30χρονη  κρατούμενη,  η  οποία βρίσκεται σε απεργία πείναις, εδώ και 21 ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταπείνωση την οποία υπέστη, ανέφερε πως ένας αξιωματικός, με πολιτικά ρούχα, ισχυρίστηκε πως ήταν νοσοκόμος και της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της για να την ψάξει.
«Όταν αρνήθηκα, κάλεσε άλλους αξιωματικούς, οι οποίοι με έδεσαν και άρχισαν να με χτυπούν», είπε σε δήλωσή του προς την παλαιστινιακή οργάνωση για τους φυλακισμένους.
Ο δικηγόρος της
Shalabi, Μαχμούντ Χασάν, δήλωσε, πως μια γυναίκα αξιωματικός, απαίτησε από την Shalabi να βγάλει όλα τα ρούχα της μπροστά στους υπόλοιπους ανακριτές για να την ψάξει.
«Εκείνη συνέχισε να αρνείται μέχρι που η αξιωματικός υποχρεώθηκε να την ψάξει αφού την οδήγησε στο μπάνιο, αλλά την απείλησε πως θα υποστεί αντίποινα για αυτή της την άρνηση»  ανέφερε σε δήλωση του ο δικηγόρος, εκ των οποίων το
Al Arabiya έλαβε αντίγραφο.
Ο Χασάν πρόσθεσε ότι τα χέρια και τα πόδια της
Shalabi ήταν δεμένα παράνομα κατά τη διάρκεια της δίκης.
H Shalabi, η οποία μέχρι σήμερα έχει χάσει 10 κιλά, ορκίστηκε να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να απελευθερωθεί. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκισης και η ποινή της μειώθηκε σε τέσσερις μήνες, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς κατηγορίες σε βάρος της.
Σύμφωνα με την πρώην κρατούμενη
Iman Nafea, οι ισραηλινές αρχές κακοποιούν τις γυναίκες κρατούμενες συνέχεια, αν όχι σωματικά, τουλάχιστον προφορικά.
«Σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζουν τις γυναίκες κρατούμενες να βγάλουν τα ρούχα τους. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό, ακόμα κι αν γίνεται από γυναίκα αστυνομικό, γιατί δείχνει ότι υπάρχουν κακές προθέσεις.»
Η
Nafea υποστήριξε,  ότι οι  ισραηλινοί αξιωματικοί δεν χρειάζεται να γδύνουν τις κρατούμενες για να τις ψάξουν, αφού διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό, που μπορεί να ανιχνεύσει τι υπάρχει κάτω από το δέρμα.

 

Η Nafea πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματικοί δεν παρενοχλούν κατ ‘ανάγκην τις παλαιστίνιες κρατούμενες με την άμεση φυσική επαφή μαζί τους, αλλά χρησιμοποιούν άλλες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης.
«Γνωρίζω μια παλαιστίνια στην οποία επιτέθηκαν με γκλομπ, ενώ αρκετές άλλες δέχονταν διαρκώς απειλες για βιασμό»

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, η οποία είναι επίσημη αργία στην Παλαιστίνη, ο Παλαιστίνιος Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Magda AlMasry δήλωσε ότι οι γυναίκες ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του παλαιστινιακού αγώνα για την ελευθερία.
“Ο αγώνας αυτός εκδηλώνεται μέσα από την κατάσταση που βιώνουν οι παλαιστίνιες γυναίκες κρατούμενες όπως
Hanaa Shalabi,” όπως δήλσωσε στο Al Arabiya.
Η
Masry πρόσθεσε ότι η Παλαιστινιακή κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει σθεναρή στάση απέναντι στην διαδικασία γδυσίματος των Παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων, για να ερευνηθούν από τις ισραηλινές αρχές.

«Αυτό παραβιάζει όλους τους νόμους για  τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κόσμος πρέπει να σπάσει τη σιωπή του.”
Όλες οι γυναίκες της Παλαιστίνης, τόνισε η Masry, θα σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στην Shalabi.
“Θα την υποστηρίξουμε μέχρι οι  ισραηλινές δυνάμεις να υποχρεωθούν να την απελευθερώσουν.”
Πολλές ισραηλινές οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κατέθεσαν 17 καταγγελίες εκ μέρους των Παλαιστινίων γυναικών κρατουμένων και κατηγορούν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους  για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Σύμφωνα με τις οργανώσεις, ο ισραηλινός στρατός  εξετάζει τις καταγγελίες.

http://occupiedpalestine.wordpress.com/2012/03/08/palestinian-female-detainees-tell-horrific-stories-of-abuse-in-israeli-prisons/


Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο